Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sense clasificar
Comunicat de la C.S.O. La Rambla de Terrasa
20 jun 2010
Mai Desallotjaran les Nostres IDEES!
El passat 30 de març del 2010 l'assemblea Joves per l'autogestió (JA) va okupar un edifici en desús i abandonat al centre de Terrassa que va ser batejat com Centre Social “La Rambla”. La casa es troba a la rambla d'Ègara n. 191 i és propietat de la família Tort.


Des del primer dia es va començar amb la rehabilitació de l'edifici ja que es trobava bastant deteriorat i ple de merda. En poc temps es va fer la inauguració i van començar els tallers i les activitats, i l'espai va quedar convertit en un lloc obert a la ciutat, un punt de reunió per a col·lectius, i espai de trobada lluita i reivindicació. També des del primer dia propietaris, ajuntament, policies i jutjats han intentat fer-nos fora de totes les maneres possibles.

El propietari, l'especulador Tort, va entrar a la casa il·legalment i per la força i va intentar agredir als membres de l'assemblea que el van intentar fer fora fins que va arribar la policia i se'l van endur. Posteriorment va pressionar a l'ajuntament per tal de que els desallotgés al·legant que la casa estava en ruïnes i amenaçava amb ensorrar-se. Cosa que tampoc va funcionar ja que l'ajuntament va enviar dos arquitectes que van constatar que la casa tenia l'estructura perfecte. Finalment, l'especulador Tort, no va tenir més remei que interposar una denúncia als jutjats per tal de poder recuperar la casa i continuar especulant. Però tot i així, ha continuat assetjant als membres de l'assemblea passant-se per la casa i arrancant els cartells, i també assetjant als jutjats i pressionant-los per tal de que els desallotgessin més ràpidament.

Hem de recordar que la família Tort és una de les famílies burgeses i especuladores de la ciutat, tenen infinitat de propietats i s'enriqueixen a base d'especular amb elles. De fet, no només eren propietaris de la casa okupada sinó de casi tota la illa de cases. La seva tàctica consisteix en deixar les cases abandonades i esperar que es converteixin en ruïnes(encara que siguin edificis modernistes com el cas del CSO la Rambla). D'aquesta manera aconsegueix que baixi el preu, i també pot enderrocar les cases encara que estiguin protegides. Tampoc dubta, mentre especula amb les cases, de llogar-les a persones amb pocs recursos i s'aprofita d'ells ja que no es poden defensar i les lloga a preus desorbitats i sense les mínimes condicions d'habitabilitat. No és la primera vegada que rep denúncies per part de l'ajuntament degut a que parts dels seus edificis cauen al carrer amb el perill que comporta tant per a vianants, com per la pròpia gent que té estafada als pisos pastera.

Després de 2 mesos i 17 dies d'okupació els mossos d'esquadra van desallotjar el CSO La Rambla a les 12:30h matinada del dia 17 de juny. No van mostrar l'ordre en cap moment, tot i les reiterades peticions, als membres de l'assemblea que es van acostar a protestar per l'actuació il·legal de la policia i per intentar treure les seves pertinences. Finalment tres persones van ser identificades i la policia només va deixar treure una part de les pertinences de l'assemblea, quedant-se bona part tancades a dintre.

Amb aquest desallotjament, suposadament ordenat pel jutjat d'instrucció nº 2, ha quedat demostrat quins són els interessos de la justícia, de l'ajuntament i dels propietaris. La justícia defensa al capital, als propietaris i als especuladors.I no l'importa que és vulneri el dret a la habitatge reconegut en la seva sagrada constitució. Nosaltres ho tenim clar, si l'estat i les seves lleis permeten l'especulació, nosaltres no. Per aquest motiu okupem i denunciem les injustícies del sistema capitalista i intentem crear noves alternatives pel poble des del poble. L'ajuntament no és preocupa pel modernisme, ja que no procura que els propietaris d'edificis modernistes (com en Tort o el propietari de el CSO La Impremta) tinguin cura del patrimoni de la ciutat. I tampoc l'importa que a Terrassa hi hagi infinitat d'edificis abandonats, mentre vivim un moment de crisi, on l'atur, la precarietat i la falta d'habitatge, estan a l'ordre del dia, fets que no deixen de ser fruit de les seves polítiques i del seu sistema polític, econòmic i social.

Per aquests motius seguirem lluitant, creant espais i projectes polítics, i cap especulador ni cap llei ens aturarà.

CAP DESALLOTJAMENT SENSE RESPOSTA!!!

FINS A LA VICTÒRIA SEMPRE!!!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat