Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Fora els racistes de Vilanova i d'arreu
18 jun 2010
Aquest cap de setmana, el partit racista Plataforma X Catalunya, liderat per l'ultra Josep Anglada, ha presentat a Vilanova les seves llistes electorals per als municips de la comarca. L'aparició de moviments i partits de caire racista i ultradretà no és cap bona notícia, ni a Vilanova ni enlloc. Perquè som fills, néts i besnéts d'un segle, d'un país i d'una història que s'ha vist permanentment confrontada al feixisme, a la supressió de llibertats, a les prohibicions per raó de llengua, de raça, d'orientació sexual, de pertinença nacional i de culte, no permetrem que el feixisme ni el racisme campin impunement per la nostra vila i la nostra comarca.
cartell espardenya.jpg
Fora els racistes de Vilanova i d'arreu!
Concentració i lectura de manifest a la Plaça de la Vila
Dilluns 21 de juny de 2010, 20h
PASSA-HO!!!!
El nostre país viu una profunda crisi econòmica, provocada per un sistema financer i especulatiu, basat en l'enriquiment d'uns pocs de forma ràpida i a curt termini, sense pensar en les conseqüències de les diferents bombolles especulatives que han anat esclatant. Aprofitar la crisi per no denunciar els seus culpables i denunciar, en canvi, els més febles, és l'instrument de por i odi que ha fet servir sempre l'oligarquia per dividir els treballadors i enfrontar-los entre ells. Atacar els immigrants en el seu conjunt és, en aquest sentit, atacar el col·lectiu més pobre, més dèbil i menys organitzat a nivell públic: és un acte de covards. Denunciar públicament que els immigrants són els culpables de la penúria econòmica que comporta la crisi és mentir sobre les seves causes i tractar el poble d'ignorant, alhora que es criminalitza tot un col·lectiu únicament segons la seva raça.
Les crisis del sistema capitalista a Europa, endèmiques i repetitives, han estat sempre aprofitades per opcions populistes que basen la sortida de la crisi en l'atac als dèbils i als diferents per llengua, per raça o per religió. Així es va produir l'auge del feixisme i el nazisme els anys 30, després de la crisi del 29, i així s’està produint l’ascensió de l’extrema dreta a Europa els últims anys. Però de la història hem d'aprendre que els discursos fàcils contra el dèbil i el diferent no han dut mai solucions a les crisis, ni han millorat les condicions de vida de ningú, sinó que han generat tensió, enfrontaments, violència i, a la fi, una pèrdua generalitzada de drets i llibertats.
De l'ascens de l'extrema dreta a Europa també hem d'aprendre que cal unitat d'acció de la societat civil i les forces polítiques i sindicals democràtiques per denunciar la mentida, la manipulació, la generalització de prejudicis i el populisme d'aquestes opcions polítiques, amb l'objectiu d'aïllar les seves propostes i el seu discurs. No fer-ho, ignorar l'extrema dreta, no ha estat garantia enlloc d'Europa de frenar el seu creixement.
Per tot això,

- Fem una crida als veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú, independentment del seu origen, (català, andalús, magrebí, gallec, llatinoamericà...) a ser més forts i més solidaris que mai davant la crisi contra el populisme, la xenofòbia i el racisme.

- Instem a la societat civil a dir NO a les actituds, partits i discursos que es basin en l'odi a la diferència.

- Demanem a les persones, comunitats i entitats de nova immigració que facin un pas més en la seva implicació i en el diàleg amb la resta de la societat civil vilanovina

- Emplacem la resta de formacions polítiques i sindicals democràtiques de la ciutat a unir esforços per aturar les idees racistes, i a fer front a la crisi econòmica i a les retallades del govern amb la determinació necessària, d'acord amb la gravetat de la situació.

- Ens determinem, doncs, a no permetre que a la nostra ciutat, ni al nostre país, ni enlloc, prenguin força mai més ni el racisme ni el consegüent feixisme.
Avui com ahir, no passaran!Fora els racistes de Vilanova i d'arreu!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Qui és Josep Anglada?

El líder ultradretà procedeix de Fuerza Nueva, partit feixista i ultranacionalista espanyol. Després del fracàs de l'opció política liderada per Blas Piñar els anys 80 i 90, es reincopora a l'escenari públic creant un partit nou, Plataforma per Catalunya, que basa el seu duscurs públic en l'odi a l'immigrant ("xusma", per a Anglada), especialment a l'immigrant musulmà. Podeu veure, però, què s'hi amaga realment darrera en aquest video de TV3 gravat amb càmara oculta: http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA


Què és la Plataforma x Catalunya?

la Plataforma x Catalunya compta actualment amb 17 regidors. Vic i el Vendrell en tenen 4 respectivament. Es presenta a les properes eleccions autonòmiques de Catalunya i vol presentar llistes a les municipals. Al Garraf vol presentar-se a quasi tots els municipis. A nivell europeu, Plataforma té coma a socis i aliats a partits d'extrema dreta o dreta xenòfoba, que com Plataforma, basen el seu discurs en un populisme barat de solució a tots els problemes a partir de l'enfrontament amb els immigrants. Podeu veure un acte de Plataforma en el següent link: http://www.youtube.com/watch?v=Llu6ntrOF0s

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fora els racistes de Vilanova i d'arreu
18 jun 2010
si estan per vilanova el dissabte per que feu la concentració dilluns i no al mateix dia amb accions de boicot?
Diria que hi ha convocada una concentra através del facebook el dissabte oi?

Concentració Antifeixista en motiu de la presentació del partit d'ultradreta Plataforma X Catalunya amb el seu President Josep Anglada que signarà el seu nou llibre a la rambla, durant el matí de dissabte.

Al feixisme acció directe!!
Fora hippies
19 jun 2010
Anireu a la mani amb el burqa posat?
Re: Fora els racistes de Vilanova i d'arreu
20 jun 2010
no, te'l posare'm a tu i després t'apallissarem
Re: Fora els racistes de Vilanova i d'arreu
20 jun 2010
Una actitud molt progre la teva muahahaha
Re: Fora els racistes de Vilanova i d'arreu
21 jun 2010
immigració=burka? crec que t'equivoques noi. Immigració com la gent que va marxar a alemanya o belgica entre altres a treballar, com els andalusos, murcians que van anar a catalunya a treballar, tots moguts per buscar, i assolir un futur millor.
el que és greu és que la majoria de gent que dona recolzament aquesta xusma són immigrants o fills d'immigrants d'origen andalus o murcià,... i que sovint els acusen de no integrar-se. cosa que ells tampoc no han fet amb el lloc on viuen Catalunya.
Sindicat Terrassa