Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: criminalització i repressió
L'Estiu Jove i la doble cara de l'Ajuntament
18 jun 2010
Comunicat sobre la proposta d'Estiu Jove de l'Ajuntament, i la seva altra cara: la repressió de les activitats que les joves creem a la ciutat.
L’Ajuntament de Tarragona està organitzant unes activitats durant l’estiu que s’emmarquen en el cicle “Cultura de Carrer”; unes activitats en les que nosaltres, com a joves, no hi hem tingut res a dir. Unes activitats que el seu nom entra en completa contradicció amb la pràctica diària: cada vegada que un grup de joves s’ajunta, i fa malabars, és observada i fins i tot identificada pels agents de la Guàrdia Urbana. No és això també cultura de carrer?

Les activitats que s’organitzen des de les institucions, són restringides i acotades: són en un horari que no fa nosa a l’Ajuntament, que no destorba; a més, és l’Ajuntament qui tria l’emplaçament de l’activitat, sovint allunyada dels espais concorreguts pel jovent, com pugui ser el Parc del Francolí.

Cada vegada que un col•lectiu juvenil pretén fer alguna activitat al carrer, es troba amb el laberint burocràtic i ple d’entrebancs per fer la comunicació a l’Ajuntament. A més és habitual trobar-se durant el transcurs de l’activitat amb la visita dels amics i les amigues d’en Carles Castillo; una visita que no serà una salutació, sinó un abús d’autoritat i repressiu.

També impacta en nosaltres el “Sedassos Kultur”; un altre cicle que organitza l’Ajuntament per netejar-se la cara. La plaça dels Sedassos és un centre d’aglomeració del jovent tarragoní; una plaça on moltes joves hi passen les tardes i les nits. Abans hi havia uns bancs, els quals l’Ajuntament va treure perquè no li anava bé que la gent s’hi aplegués. Les joves hem continuat aplegant-nos-hi, i ens trobem altre cop amb les visites continuades de la Guàrdia Urbana. El “Sedassos Kultur” no respon també a un intent de neteja de la façana?

Un altre cas flagrant: la platja. Un dels pocs espais d’oci massiu que encara no és de pagament. Això sí, una vegada es fa fosc, les patrulles de la Guàrdia Urbana ronden per l’arena, amb les seves llanternes, observant, intimidant i fins i tot escorcollant els grups de joves que allí s’hi apleguen.

Una moneda de doble cara: l’Ajuntament de Tarragona. Per una banda organitza activitats encarades a les joves, que semblen solventar l’oferta d’oci de la ciutat; per altra banda, l’autoorganització d’activitats ens mans jovent, és perseguida, obstaculitzada i reprimida.


El jovent volem crear, escollir i participar del nostre propi oci.
Per què el jovent som el futur, i el futur és nostre!


Estiu de 2010,
Assemblea de Joves La Guspira

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat