Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder
[Manresa] Tancada a l´Ajuntament dels treballadors municipals contra la retallada del sou
17 jun 2010
Treballadors municipals de Manresa es tanquen a l'ajuntament en protesta per les retallades
LAMALLA.CAT

CARLES JÓDAR | Manresa

Opcions enllaços externs
o twitter
o facebook
o myspace


El vestíbul de l’històric edifici de l’ajuntament de Manresa s’ha convertit aquesta nit en un improvisat dormitori com a acte de protesta dels treballadors municipals per les retallades que l’equip de govern del consistori format pel tripartit (PSC-ERC-ICV). Els treballadors asseguren que les retallades van més enllà de les que aplica el Govern i que s’han pres sense informació prèvia als representants del comitè d’empresa. Malgrat les reunions de darrera hora entre govern i treballadors, les postures no s’han acostat i els treballadors han anunciat més mobilitzacions per als propers dies. La tancada, que han fet uns 80 treballadors, s'ha allargat fins a mig matí, quan uns 200 treballadors han sortit al carrer pr protestar. La pressió exercida ha obligat a l'ajuntament a ajornar la retallada, que s'havia d'aprovar en el ple de dilluns vinent.
imatge

Carles Jódar

Els treballadors de l'ajuntament de Manresa protesten contra les retallades

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa va anunciar als mitjans de comunicació que aplicarien una sèrie de mesures econòmiques per reduir en cinc milions d’euros el pressupost d’enguany. Entre aquestes mesures s’hi troben -a més del 5% de reducció del sou aprovada pel govern de l’estat- la supressió de 10 places de treball i la retirada dels conceptes d’avançament que comitè i govern havien pactat per equiparar els sous a ajuntaments similars al de Manresa.

Revolta improvisada

Les protestes dels treballadors van començar dimarts mentre s’estava celebrant la roda de premsa. Els polítics de tots els grups muncipals amb representació al Govern, PSC-ERC i ICV es van veure abocats a donar explicacions als treballadors en una reunió improvitzada al saló de sessions, que es va quedar petit per acollir els treballadors.

Més protestes

Per a aquest dijous i demà divendres, a les 10 del matí, els treballadors municipals han convocat concentracions a la plaça de l’ajuntament. Avui hi han assistit unes 200 persones. Dissabte al migdia hi ha convocada una altra concentració i dilluns assistiran al Ple muncipal en el qual s’han d’aprovar definitivament les mesures que vol aplicar l’equip de govern.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more