Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Ressolució contra la reforma laboral decretada pel Govern i convocatòria a la Vaga General a tota la classe treballadora
17 jun 2010
Manifestació dimecres 30 de juny contra la política laboral, econòmica i social del Govern.
A Barcelona la manifestació començarà a les 18.30h a la plaça d'Urquinaona
RESOLUCIÓ CONTRA LA REFORMA LABORAL
APROVADA PEL CONSELL DE MINISTRES I CONVOCATÒRIA DE VAGA GENERAL PER AL PROPER 29 DE SETEMBRE

CCOO i UGT de Catalunya rebutgem la reforma laboral aprovada pel Govern de l’Estat perquè és regressiva en els drets de les persones treballadores, empitjora les nostres condicions laborals i dificultarà encara més la possibilitat d’accedir a una ocupació a les persones aturades.


Ens reafirmem en la idea que el mercat de treball no és la causa de la crisi i que, per tant, la sortida de la crisi no depèn de reformes laborals. La sortida de la crisi vindrà de la generació d’activitat econòmica, que als nostres ulls cal fonamentar en la centralitat de la creació d’ocupació.

La reforma aprovada ahir pel Govern trasllada a la classe treballadora una part substancial dels costos de la crisi, està desequilibrat a favor de les posicions empresarials i afegirà més dificultats a la sortida de la crisi econòmica cap a un nou model productiu. Aquest atac intens als drets de les persones treballadores ens dóna tota la raó i legitimitat per convocar vaga general el proper dia 29 de setembre.


UGT i CCOO de Catalunya lamentem que, després de mesos de negociació tripartida, el Govern de l’Estat no hagi tingut en compte gran part de les propostes sindicals per afavorir l’ocupació estable i de qualitat i eliminar la temporalitat injustificada, i hagi cedit, en canvi, a les pressions de les organitzacions empresarials i als lobbys econòmics internacionals amb una reforma que facilita i abarateix l’acomiadament, no limita la temporalitat, dinamita la negociació col·lectiva ampliant el poder discrecional de l’empresariat per imposar les seves condicions i autoritza les agències privades de col·locació amb afany de lucre al mercantilitzar amb la desocupació, privatitzant i i fent més precaris els serveis públics d’ocupació. La proposta de reforma laboral que hem conegut ens perjudica especialment en:

- La generalització de l’abaratiment de 8 dies en el cost de l’acomiadament a càrrec del FOGASA, l’extensió del contracte amb indemnització de 33 dies i la no-penalització de la contractació temporal, que no fomentarà el contracte de treball indefinit ordinari per acabar amb la dualitat del mercat de treball, sinó que provocarà una rebaixa de les condicions dels contractes indefinits i que es doni via lliure a l’acomiadament exprés.

- L’ampliació de les causes econòmiques per a l’acomiadament objectiu, el facilita i l’abarateix, i empitjora la tutela judicial dels treballadors i treballadores.

- L’autorització de les agències privades de col·locació amb afany de lucre sense control ni reforç dels serveis públics d’ocupació, posen en risc la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació, així com la transparència i la gratuïtat en l’accés a la feina. També l’obertura d’actuació de les ETT a l’Administració pública i la construcció.

- Dóna més eines a les empreses per despenjar-se del compliment del convenis i deixa la flexibilitat salarial i horària en les mans arbitràries dels empresaris, amb el que això suposa de pèrdua de drets econòmics i l’atemptat contra la conciliació de la vida laboral i personal i l'ús del temps propi.


Aquesta reforma laboral és inútil per crear ocupació i per incentivar un canvi de model productiu, ja que dóna expectatives als sectors empresarials que continuen amb l’estratègia de competir amb baixos costos laborals i precarietat.


Com ja vàrem expressar el passat 8 de juny en la vaga dels treballadors i treballadores del sector públic, també rebutgem la retallada de salaris, la no-cobertura de plantilles i la congelació de les pensions, que ens allunyarà encara més dels models d’Estat del benestar europeu i posarà en més dificultats les persones amb rendes baixes.
Creiem necessari impulsar un pacte de creixement, ocupació i canvi de model productiu que es traslladi a l’estabilitat pressupostària.

Cal intervenir amb polítiques que responguin a la crisi de demanda en la qual ens trobem, que aconsegueixin la transformació del model productiu. I això serà possible amb l’enfortiment de la negociació col·lectiva, amb la creació d’una base industrial sòlida que inverteixi en R+D+I, amb el desenvolupament d’una política d’infraestructures que doni suport al canvi de model, amb una política energètica eficient, amb una política d’habitatge pública que prioritzi el lloguer, amb la millora del nostre sistema públic de protecció social, prioritzant la millora del sistema educatiu i la seva vinculació al sistema productiu, així com la millora de la formació professional.

Aquest pacte ha d’anar acompanyat de la millora dels ingressos del sector públic a través de la reconstrucció de la fiscalitat per fer-la progressiva, justa i eficient, com també ha d’anar acompanyat de la lluita contra l’economia submergida i l’evasió fiscal.


UGT i CCOO ens adherim plenament a la resolució de la comissió executiva de la Confederació Europea de Sindicats (CES) en la qual es fa una crida per establir un Pla de recuperació econòmic d’àmbit europeu, acompanyat d’un New Deal social i ecològic, que afavoreixi el creixement i la creació d’ocupació. Igualment volem constatar que ens cal una sortida europea a la crisi, i que és en el marc de les mobilitzacions convocades per la CES el 29 de setembre a tot el continent que farem pivotar les nostres accions.


Amb aquesta resolució, CCOO i UGT de Catalunya iniciem una campanya de mobilització i explicació als centres de treball per tal que els comitès d’empresa es pronunciïn en contra d’aquesta injusta reforma laboral. UGT i CCOO de Catalunya rebutgem la reforma laboral regressiva i fem una crida a tots els treballadors i treballadores catalans a expressar la seva oposició al text en els diferents actes i mobilitzacions que es duguin a terme, com en la manifestació que tindrà lloc el proper dia 30 de juny a Barcelona i en la vaga general convocada pel dia 29 de setembre.


Barcelona, 17 de juny de 2010

CCOO

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ressolució contra la reforma laboral decretada pel Govern i convocatòria a la Vaga General a tota la classe treballadora
17 jun 2010
en el momomento en el cual el gobierno dio grandes sumas de dinero a los bancos, hasta el mas miope se daba cuenta que la crisis la ibamos a pagar nosotras, su inconpetencia como sindicato los situa muy al lado de las posturas del gobierno y no es de extrañar que se sospeche de vuestra actividad como brazo pacificador a sueldo del gobierno
Re: Ressolució contra la reforma laboral decretada pel Govern i convocatòria a la Vaga General a tota la classe treballadora
17 jun 2010
Molt bé, començant fort a preparar la vaga general!
Sindicato Sindicat