Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina : pobles i cultures vs poder i estats
Presentació del llibre: Magonismo. Utopía y Revolución 1910-1913
17 jun 2010
Presentació del llibre:
Magonismo. Utopía y Revolución 1910-1913 i, a les 21:00, cafeta "5è Aniversari del Col·lectiu Negres Tempestes"
100618-magonisme-p.jpg
Hola,

Aquest divendres 18 de juny al CSA Can Vies

19:30 Presentació del llibre:
Magonismo. Utopía y Revolución 1910-1913
Rubén Trejo
Aldarull Edicions
277 pàg. 20x14 cm. Fresat
En aquest any 2010 es compleix el centenari de la revolució mexicana. Aldarull Edicions vol celebrar llançant el llibre Magón. Utopia i Revolució 1910-1913. Aquest llibre està dedicat a recordar i analitzar la història del moviment Magonista, o més aviat, del Partit Liberal Mexicà (PLM) i el seu imprescindible paper en el començament de la Revolució de 1910. El PLM, liderat pels germans Flores Magón, es va dedicar incansablement a organitzar vagues i insurreccions a Mèxic en l'etapa final de la dictadura de Porfirio Díaz. Quan, el 1910, el règim va arribar a una decadència generalitzada i es van complir les condicions adequades per llançar un aixecament a escala nacional, no van dubtar els revolucionaris del PLM en llançar una insurrecció a gran escala. Durant dos anys va estar el PLM i els seus partidaris lluitant per una revolució social llibertària totalment diferent a la proposta per Madero, de caràcter liberal-burgesa, resultant aquesta opció, finalment, triomfadora.
Gairebé desconeguda a Catalunya, la història d'aquest particular moviment llibertari i socialista d'exiliats mexicans als Estats Units d'Amèrica, que van treballar colze a colze amb els seus col.legues nord-americans. Aquesta obra exhaustiva de Rubén Trejo ens rescata uns fets insurreccionals que després enderrocar un dictador van encendre a tot el país mexicà la flama de la Revolució social. Revolució, que d'haver comptat amb més suports inicials i de no haver hagut d'estar tan pendents de les reaccions del poderós govern ianqui, sens dubte hauria canviat la història, per bé o per mal.
Rubén Trejo és mestre i pertany al Col.lectiu Autònom Magonista (LLIT) ia l'Aliança Magonista Zapatista (integrada pel Comitè de Defensa dels Drets Indígenes de Xanica (CODEDI), Organitzacions Índies pels Drets Humans a Oaxaca (OIDHO) i el LLIT), i a la Federació Local Llibertària de Mèxic DF (FLL). Actualment col.labora amb la publicació Suport Mutu de la FLL.
El podreu trobar ja a: http://acciocultural.org/index.php?main_page=product_book_info&products_

I després...
21:00 5è Aniversari del Col·lectiu Negres Tempestes

Us hi esperem!!!!!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa