|
Notícies :: sense clasificar |
Acampada de resistències: trobada antiindustrial en defensa del territori
|
|
per acampadaderesistencies Correu-e: acampadaderesistencies@gmail.com |
16 jun 2010
|
|
|
A falta de poc més de dues setmanes per que comenci l'Acampada de Resistències: trobada antiindustrial en defensa del territori, a Fallines (Girona),us volem fer arribar les novetats al respecte. Totes aquestes es poden consultar al blog acampadaderesistencies.blogspot.com . Allà hi trobareu, entre d'altres, informació sobre:
-Com arribar al lloc de l'acampada
-Programa provisional (en contínua actualització)
-Informació sobre el funcionament de l'acampada (resolució de conflictes, informació per a distribuïdores i col·lectius; salut, menjar, muntatge i manteniment)
-Bibliografia rel·lacionada amb els temes que tractarem a l'acampada
També agraïriem si poguéssiu entrar al blog i omplir una petita enquesta que estem fent per tal de fer-nos una idea de quanta gent esperar, de forma aproximada.
Aquí teniu el programa que tenim confirmat fins ara:
ANÀLISI DE LA REALITAT
Elements bàsics de la crítica antindustrial.
La crítica antindustrial denuncia la tecnificació i mercantilització cada vegada més avançades de totes les esferes de la vida humana, tant social com personal, així com les esperances d'alliberament tecnològic com un deus ex machina irreal, una mistificació que contribueix a acceptar les imposicions del capitalisme. Critica per tant la idea que la indústria sigui alguna cosa neutral, tan sols una eina que només ha de canviar de mans per deixar de ser un instrument de tortura i convertir-se en quelcom alliberador.
Ponent: Miquel Amorós (autor de nombrosos llibres i publicacions de temàtica antindustrial).
Imaginaris apocalíptics.
La percepció social de les múltiples crisis sistèmiques està contribuint a apuntalar, també en els "espais crítics", un imaginari apocalíptic molt arrelat que se'ns presenta amb múltiples cares. Us proposem revisar els orígens, l'evolució i les formes que pren avui dia aquesta manera "pel•liculera" d'imaginar el futur i el canvi social; debatre sobre les seves implicacions, i imaginar possible vies per a superar-la.
Ponent: Javier Rodríguez Hidalgo (editor de la revista "Resquicios" i membre de la "Asamblea contra el TAV").
El territori com a Taulell del capitalisme: infraestructures i energia.
Xerrar de la importància que té el territori utilitzat com a base econòmica i estratègica d'aquest model depredador. Com el poder fa i desfà en aquest "gran taulell" de regions i planifica infraestructures de transport i energia per a allargar el seu cicle de negoci. Volem veure com ens afecta social i ambientalment a nivell local i analitzar què passa amb la crisi, així com xerrar dels seus punts febles i com hi podem intervenir.
Ponents: Corsino Vela (estudiós de temes de transport) i Pascual Aguilar (de la plataforma contra la MAT).
El moviment agroecològic i per la sobirania alimentària com alternativa radical a la societat tecnoindustrial.
S´explicarà breument l'origen i la trajectòria d'aquest moviment social i es comentarà, per una banda, les experiències més destacades que el configuren (experiències de producció, distribució i consum basades en circuits curts, lluita contra els OMG i els supermercats, bancs de llavors, recuperació de coneixements tradicionals, xarxes de productores...); per altra banda, els límits i potencialitats del moviment en relació a la transformació social.
“Crisis y Utopia en el s.XXI” i “La democracia y el triumfo del Estado”.
Félix Rodrigo Mora ens presentaran ambdós llibres, on es fan interessants reflexions sobre la crisi econòmica, les perspectives estratègiques d'una transformació integral suficient de l'ordre constituït i s'aporta un enfocament escèptic sobre les utopies i els utopismes i, sobretot, s'anima a una reflexió sobre com actualitzar els continguts de l'ideari revolucionari al segle XXI.
ACCIÓ I PRÀCTIQUES
Taula rodona de lluites.
Per una banda, debatrem sobre el límits i potencialitats de les dinàmiques activistes i sobre l'incidència de les accions simbòliques (de visibilització, sensibilització, informatives...) i les accions més clarament directes i, per l'altra, de amb qui, com i perquè establir aliances a l'hora de participar en lluites concretes i quins mitjans emprar, com i perquè per difondre les lluites concretes en les que participem. Comptarem amb membres d'assemblees contra el TAV, la MAT, Caufec, amb membres de Transgènic Fora, Itoiz...
Investigació d'empreses.
“La terra no s'està morint, l'estan matant, i els que l'estan matant tenen noms i adreces” (Utah Phillips). Com investigar les empreses, societats, fons i bancs que hi ha darrere de l' ecocidi.
Legal.
Eines per a afrontar les possibles conseqüències legals d'una acció, tocant temes com detencions, acusacions més freqüents, l'elaboració de grups antirepressius i respostes col·lectives davant els judicis, les penes multa i la presó.
Primers auxilis.
Taller bàsic de primers auxilis en manifestacions i accions. Quan baixem al carrer en contra de la destrucció, la brutalitat i el control social, ens arrisquem. Ets la teva pròpia primera línia de defensa. Prepara't per a cuidar-te a tu i als teus amics.
Escalada.
Taller en que practicarem tècniques d'escalada que utilitzem en les nostres diferents lluites de desobediència civil. A part d'aprendre tècniques com nusos i prusiks per estar penjats, la idea es agafar també confiança en nosaltres mateixes quan estem en alçada.
COMUNITAT DE RESISTÈNCIA
Trauma i estrès.
Darrere de la resistència, ràbia, i eufòria; després dels pals, detencions i judicis... queden els efectes menys visibles de la repressió. La lluita a llarg termini requereix eines i pràctiques col·lectives per a treballar les seqüeles. Aquest taller no és una sessió de teràpia, és una exploració d'idees sobre l'estrès, el cremi i el trauma.
Alternatives d'acció i resistència mitjançant el teatre imatge.
La nostra eina és l'expressió artística, la reproducció d'escenes reals que es teatralitzen per poder ser analitzades, l'assaig de l'acció. Aquesta ens permetrà aprofundir en l'anàlisi de les posicions d'acció i poder, identificar les emocions que ens mobilitzen, quins són els agents d'opressió, les estratègies d'opressió, les estructures que les mantenen, i quins són els agents oprimits (amb necessitat i desig de canvi) i quines poden ser les millors estratègies per transformar cada situació.
"El colectivo olemos".
Es mostra una peça de teatre fòrum sobre les relacions i els conflictes que hi ha en un col-lectiu que lluita per la defensa del territori. A partir d'aquí amb les participants s'obre un debat i s'assajen possibles solucions. |
Mira també:
http://acampadaderesistencies.blogspot.com |
This work is in the public domain |
Re: Acampada de resistències: trobada antiindustrial en defensa del territori
|
per ef |
17 jun 2010
|
algu sap a quina masia es fa de fellines? |