Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
[CUP] Jornada programa marc sobre immigració.
16 jun 2010
JORNADA PROGRAMA MARC SOBRE IMMIGRACIÓ. LLEIDA, 19 JUNY 2010
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha organitzat unes jornades sobre immigració que tindran lloc aquest dissabte 19 de juny a partir de les quatre de la tarda a l'IMAC.

L'objectiu és extreure una diagnosi i propostes concretes en l’àmbit municipal pel que fa a la immigració. Les jornades s'emmarquen dins la confecció del programa marc de la CUP per les properes eleccions municipals del 2011.


En elles es parlarà de temes d'actualitat com la convivència comunitària i normatives de civisme, La prohibició del vel integral, els drets i deures de ciutadania, la qüestió de l'empadronament o la lluita contra la xenofòbia al carrer, entre altres.

Es comptarà amb la presència diferents persones expertes en aquests temes com: Jaume Asens: Advocat, vocal de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona i membre de l’Associació Catalana en Defensa dels Drets Humans. Ermengol Gassiot: Professor departament d’Història de la UB i Secretari General d’Acció Social de la CGT de Catalunya Alexis Inglada: Pagès i membre d’Assemblea Pagesa Ramón Muñoz: regidor a l’Ajuntament de Salt per Independents per Salt i membre CUP Girona Joaquim Capdevila: Professor departament de Filologia Catalana de la UdL

JORNADA PROGRAMA MARC SOBRE IMMIGRACIÓ. LLEIDA, 19 JUNY 2010

Objectiu i metodologia:

A fi d’extreure una diagnosi i propostes concretes en l’àmbit municipal pel que fa a la immigració, el dissabte 19 de juny per la tarda la CUP de Lleida realitzarà una sessió de treball amb persones expertes i membres de diferents nuclis de la CUP. Si bé la sessió de treball és de lliure accés al públic, es tracta d’un format reduït d’assistents que vulguin participar en un taller actiu i aportar propostes en tres blocs de temes, mitjançant una brevíssima introducció de cada subtema per les persones expertes i ronda d’intervencions sobre preguntes concretes amb aquestes, els ponents dels altres blocs i tots els participants.

Programa:

14.30h.- Dinar participants taller (cal confirmar assistència a CUP Lleida, places reservades).

16h a 17.30h.- El fet migratori als municipis catalans. Gestió dels recursos comunitaris i plans específics.

Causes i efectes del fluxos migratoris, impacte en l'estat del benestar i la distribució dels recursos. Alternatives a l’actual política migratòria de l’Europa fortalesa.- ERMENGOL GASSIOT (professor departament d’Història de la UB i Secretari General d’Acció Social de la CGT de Catalunya).

Plans i programes d’acollida municipal de població immigrada. Estades de temporers en municipis rurals.- JORDI ARJÓ (assistent social Sabadell, ex-tècnic immigració La Garrotxa) i ALEXIS INGLADA (pagès i membre d’Assemblea Pagesa).

Modera el taller: ESTHER SANCHO (advocada, ex-coordinadora Àrea d’Immigració CGT Ponent i membre CUP Lleida).

17.30h a 19h.- Immigració i nova ciutadania.

Drets i deures de ciutadania. Participació. La qüestió de l'empadronament.- BENET SALELLAS (advocat i membre CUP Sant Celoni)

Convivència comunitària i normatives de civisme. La prohibició del vel integral.- JAUME ASENS (advocat, vocal de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona i membre de l’Associació Catalana en Defensa dels Drets Humans)

La lluita contra la xenofòbia al carrer i en la sala de plens. Ascens del feixisme organitzat.- RAMON MUÑOZ regidor a l’Ajuntament de Salt per Independents per Salt i membre CUP Girona.

Modera el taller: CARLES LÓPEZ (advocat, vocal de la Comissió de Drets Humans i Estrangeria del Col·legi de l’Advocacia de Lleida i membre CUP Lleida).

19h a 20h.- Identitat, llengua i cultura.

Immigració i identitat nacional. Llengua i cultura.- JOAQUIM CAPDEVILA (professor departament de Filologia Catalana de la UdL)

Modera el taller: MARIONA LLADONOSA (politòloga, tècnica en participació i membre CUP Lleida).

20h.- CONCLUSIONS. PROPOSTES CONCRETES PROGRAMA MARC.

This work is in the public domain

Comentaris

Que us vinguin els moros
16 jun 2010
Ja ho sap tothom que les CUP creuen que no s'hauria de prohibir que les dones portin burqa i el vel com si això fos un pais islàmic, que haviat ho serà si de les CUP depèn.
Re: [CUP] Jornada programa marc sobre immigració.
17 jun 2010
A veure, tontaina, del vel la CUP no n'ha dit res, no inventis històries
Sindicat Terrassa