Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Encara No Hi Som Totes! : Campanya per la Llibertat dels pres@s i de Benvinguda a la Laura
15 jun 2010
Aquest mes de juny arrenca la campanya:"Encara No Hi Som Totes!",per la llibertat dels pres@s polítics i de Benvinguda a la Laura, que sortirà el proper 21 d'agost després de complir 9 anys de presó.

Des del juny fins l'agost anirem fent diversos actes per tal de denunciar els 9 anys que la nostra companya Laura ha passat segrestada per l'estat capitalista espanyol i també per continuar lliutant per la resta de companys i companyes que encara continuen preses, perquè com diu el lema de la campanya: Encara no hi som totes!
campanya_sat_laura.jpg
encaranohisomtotes.jpg
De moment els actes que hi ha preparats són:

-Divendres 18 de juny. Acte inici de Campanya:Xerrada-presentació + Sopador al Kasalet

-Diumenge 3 juliol. Concentració de Festa Major i benvinguda a la Laura per la tarda davant Ajuntament de Terrassa

-Dissabte 21 Agost. Rebuda de la Laura a les portes de la presó de Wad-Ras

A continuació trobareu el manifest central de la campanya:

ENCARA NO HI SOM TOTES !!!

- manifest de la campanya per la llibertat dels i les preses polítiques -

- i de benvinguda a la Laura -


Avui en dia la tortura encara existeix i es practica a l'Estat Espanyol. Avui en dia, a l'Estat Espanyol, encara hi ha legislacions i tribunals d'excepció que s'utilitzen una vegada i una altra per a perseguir idees polítiques. Aquests fets han estat reiteradament denunciats en diversos informes i estudis fets per organitzacions com les agrupades en la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura, o per Amnistia Internacional o, fins i tot, en els diferents dictàmens del Comitè de Drets Humans de l'ONU.

Aquest 2010 farà nou anys que diversos companys i companyes, entre ells els terrassencs Zígor Larredonda i Laura Riera van patir en carn pròpia aquesta legislació d'excepció, quan foren detinguts, empresonats jutjats sota l'empara de la llei antiterrorista i posteriorment jutjats per l'Audiència Nacional espanyola, hereva directa del "Tribunal de Orden Público" del Franquisme. També farà nou anys que, alguns d'ells, com en el cas de la Laura, van patir tortures durant el règim d'incomunicació a comissaria, com en els múltiples casos denunciats pels organismes esmentats.

Aprofitem també per denunciar que no és la primera vegada que s'utilitza la legislació antiterrorista per a reprimir als moviments socials. A Terrassa ja la vam patir a l'any 95 amb la detenció de dos companys i al 97 amb quatre companys més. I a la resta de Catalunya malauradament també ha passat amb casos com el del jove de Torà, els 3 de Gràcia, diversos companys anarquistes l'ultima de les quals la Núria Pòrtules.

Enguany, aquest estiu serà el darrer que la Laura passi a la presó. Durant tot aquest temps, a més de les detencions i d'uns judici sense garanties processals, ha patit la política penitenciària d'incomunicació i dispersió dels i les preses polítiques, que vulnera els seus drets més bàsics. Com a resultat, familiars i amics i amigues hem hagut de desplaçar-nos cada cap de setmana centenars o milers de kilòmetres per a poder-los visitar.

Aviat, la Laura sortirà de la presó, però les causes que la van portar a lluitar i a patir l'empresonament continuen vigents, així com també els abusos patits durant la detenció, el judici i els anys de reclusió. Per tot això, avui, nou anys després, continuem exigint:

-La derogació immediata de la legislació antiterrorista.

-La investigació real i independent de les denúncies per maltractament i tortura contra els cossos de seguretat de l'estat, i la seva eradicació.

-La fi de les polítiques penitenciàries de represàlies envers els i les preses que lluiten, en especial les mesures de dispersió i aïllament.

-La fi de la criminalització i persecució política i judicial de la dissidència.


Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

Juny del 2010

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat