Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: laboral
Xerrada: Bruguera, de la lluita a l'autogestió
14 jun 2010
Xerrada i passi de documental sobre la lluita autònoma de Bruguera als 80 i de la constitució del Coop57

Dx. 16 de juny a partir de les 19h a l'Espai Obert, c/Violant d'Hongria 71
Les alternatives econòmiques generades des del moviment cooperativista no neixen del no res, sinó que sovint estan íntimament vinculades a processos de lluita social.

És el cas, per exemple, de COOP 57, la cooperativa de serveis financers ètics i solidaris, que neix el 1997 i que des del 2001 ha recolzat econòmicament incomptables projectes de l’economia social i solidària.

Des del Projecte Barri Cooperatiu, volem donar a conèixer la seva genealogia, que arrenca amb el tancament de l’empresa Bruguera, la lluita assembleària dels seus treballadors i la posterior decisió obrera de crear el COOP57 amb part de les indemnitzacions i compensacions que reben de l’empresa.


A mitjans dels 80, l'editorial Bruguera de Barcelona es planteja fer un tancament de l'empresa. Els i les treballadores de la
planta inicien una llarga lluita que esdevindrà referent a Barcelona de les
lluites autònomes. Després de nombroses manifestacions, una vaga de fam a l'esglèsia de Sant Medir de Sants, i de nombroses accions de suport per part de persones solidàries, els treballadors finalment aconsegueixen que
l'empresa pagui indemnitzacions i compensacions pel tancament, que al final no serà tal i Bruguera passa a pertànyer al Grupo Zeta. D'aquella lluita sorgeixen nombroses experiències d'autogestió que ens arriben fins als nostres dies; entre elles, el Coop57, cooperativa de serveis financers que recolza a projectes de l'economia social i solidària.

BRUGUERA: DE LA LLUITA A L’AUTOGESTIÓ.

EXPERIÈNCIES AUTÒNOMES DE LLUITES OBRERES EN PLENA RECONVERSIÓ INDUSTRIAL

QUAN? El proper dimecres 16 de juny del 2010

19.00 passi del documental

20.00 xerrada amb ex treballadors de Bruguera i fundadors de C00P57

ON? A l’Espai Obert, carrer Violant d’Hongria 71, Sants Barcelona
Mira també:
http://sants.coop/cooperativisme/bruguera-de-la-lluita-a-lautogestio/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa