Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
13 jun 2010
Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any... i aprofiteu per emportar-vos-en un (o 2,3...) per a les vacances
Reading-a-book-001.jpg
#file_1#

Però aquest cop no us demanarem que porteu qualsevol llibre. Com molts de vosaltres ja sabeu la Biblioteca Espontània es nodreix de les aportacions voluntàries de la gent per tal de formar el seu fons bibliogràfic. Aquest mètode ens a ajudat a créixer i a fer difusió del projecte, però també ens ha fet adonar de la quantitat de llibres inútils que totes tenim a casa (inclús alguns que no s'han arribat ni a llegir). A més molta gent ens ha comentat que té molt apreci a segons quins llibres de manera que mai arribarà a cedir-los, encara que no els arribi a tornar a llegir mai.

És per això que demanem un esforç, potser un sacrifici per a alguns, i es que mireu i remireu les vostres estanteries, armaris i caixes i busqueu aquell llibre que va ser especial per a vosaltres, que us va ensenyar alguna cosa o que potser us va canviar la vida... La raó és ben simple. Si et van ser útils a tu de ben segur que ho seran als altres. I si són en una biblioteca al lliure accés de qui el pugui necessitar encara millor.

I ja que ens agrada demanar farem una última petició. Necessitem especialment llibres que obrin consciències i donin alternatives al sistema en crisis, al capitalisme, a l'estat i a qualsevol forma de dominació de la humanitat o de la naturalesa. I sou totes vosaltres, aquelles que aneu als casals populars, als sindicats i ateneu llibertaris, als centres socials autogestionats, a les manifestacions i concentracions hagudes i per haver...I tots vosaltres que militeu políticament i us formeu adquirint llibres a la Ciutat Invisible o al Local, a Virus o a la Rosa de Foc o potser a les parades de distribuïdores no comercials com a la Mostra del llibre anarquista o al porxo de la UB Raval cada dimarts al matí.

A totes i tots vosaltres us demanem que porteu aquests llibres que ja heu llegit per tal de que altres els puguin gaudir i que sempre que vulgueu podreu tornar consultar en les vostres estimades biblioteques socials.


Si us heu sentit identificades amb el text podeu portar els vostres llibres sempre que vulgueu cada tarda de 17 a 21h a la Biblioteca Popular Espontània, Universitat Lliure la Rimaia, Gran Via 550, Barcelona.

PS: aquesta demanda es fa extensiva a totes les biblioteques populars, i en especial a les de la xarxa de biblioteques socials. Segur que teniu una biblioteca ben aprop!

PS1: temàtica dels llibres que ens interessen especialment (si ens hem descuidat res aviseu)

-Assemblearisme i autoorganització
-Okupació i lluita per un habitatge digne
-Vida al camp, agricultura i ecologisme
-Cooperativisme, autogestio i col·lectivització
-Economia marxista i anarquista
-Feminisme, lluites de gènere i sexualitat
-Dret laboral i lluites dels treballadors
-Hª de les revolucions i moviments socials
-Autogestió de la salut i educació llibertària
-Globalització, capitalisme, neoliberalisme
-Decreixement, Renda Bàsica, i Objecció Fiscal
-Nutrició, veganisme i alliberament animal
-Cultura lliure, copyleft, software no propietari
-Autoconeixement: meditació, relaxació, cos
-Drogues, estats alterats de consciència, dependències
-Mitjans de comunicació, publicitat, anàlisi
-Repressió, desobediència civil, insubmissió,
lluites anticarcel·làries i no-violència
Mira també:
http://www.biblioespontania.blogspot.com
http://larimaia.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
13 jun 2010
Ni un sol apartat dedicat a l'alliberament nacional ja sigui d'aquí o de qualsevol altre poble, i això que hi ha fins a 18 categories diferents i que els conflictes nacionals (estats opressors vs. pobles oprimits) han estat i estant a l'agenda diària (abans Algèria, Vietnam,...) ara Palestina, Sàhara, Irlanda del nord, Països Catalans, Galiza, Euskal Herria, Còrsega, Sardenya, Castella, Occitània, i un llarg etc.

Curiós, si més no aquesta amnèsia selectiva...
col.lectivitzem!
13 jun 2010
Endavant amb les biblios socials!

Per que a part 'de obrir consciències',són una gran eina per a la COL.LECTIVITAZACIÓ de la cultura -a part internet-, com diuen els companys/es de la biblio espontànea una biblio ofereix llibres per tots, a casa teva els llibres són només per tu. Compartim doncs, trenquem el 'apego' als objectes, fem la transició cap a una societat col.lectivista, no cal tenir els MEUS llibres, la MEVA música, els MEUS juquets, etc, amb lo que comporta de consum, residus etc.


A part, les biblios socials serien les guardadores de la NOSTRA cultura, la cultura popular. Intenteu que posin un llibre que us hagi molat, el llibre de contes que hagi fet un veí o un fancine que hagueu tret a la biblio municipal del vostre barri. Ni que els hi regaleu, ni que insistiu i sovint ni que feu un munt d'instàncies. Diran que funciona així, "vé de dalt". Avui en dia la censura queda amagada rera la burocràcia municipal. No estan interessats en potenciar la cultura popular.
Fem-ho nosaltres!

Endavant les biblios socials!
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
13 jun 2010
CNT, molt bé! VAGA GENERAL! Si estàs en atur a que esperes a a organitzar-te en un piquet revolucionari? Ja n´hi ha prou de piguets informatius! VAga general!
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
13 jun 2010
El diumenge es un bon día per fer paella!
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
13 jun 2010
Dels 4 comentaris, només el primer té quelcom de crítica constructiva i fefaent (potser és la raó de les evasives posteriors), i encara que el segon també té trellat no deixa d'explicar quelcom innecesari, ja que per indy tots els que llegim ja coneixem si fa no fa de que van aquests projectes.
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
Doncs jo estic d'acord amb les coses que diu el pau -2on comentari- i trobo que algunes mola recordar-les.



I pels de l'espontànea: molt bona feina, però crec que teniu molta 'basurilla'. Tenir molts llibres no és lo important, sino el contingut.
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
Pel del primer comentari: falten molts
'Llibres sobre l'alliberament nazional' per La Rimaia? Si.
l'alliberament nazional de Croacia, amb els ustachis; de Serbia, amb els chetniks; els de la regio de Santa Cruz a Bolivia, de Lombardia, de Flandes o de Escocia encapçalades per la extrema dreta; o les de Corsega i Kosovo, dominades per les mafies locals, o la d'uns etarres inspirats per la Conferencia Episcopal Vasca... per no parlar d'altres joies com les de aci i del futur enlluernador que ens preparen!
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
Al darrer, en tots els casos que has esmentat, és interessant saber i conèixer que hi passa; aquesta és la funció d'una biblioteca, més enllà de que hi estiguis o no d'acord (jo hi ha categories que les trobo una xorrada, però ja està bé que hi siguin).

Ata bé, el fet de que maniqui a la llista una categoria tan sumament interessant, diu molt d ela qualitat d'aquesta biblioteca... igual que la teva dèriea picot negre per imposar el pensament únic. O ara tampoc es podrà ni tan sols llegir dels conflictes nacionals?¿?¿
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
falta: Alliberament nacional!
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
La persona aquesta que dius que falten molts patriotes i ha excretat una merda com un temple, si forma part de la rimaia que ho digui.. Ens assabentarem d' algun tipus de gent que pulula per allí, no generalitzo.. Tant anarquisme i tanta polla i resulta que som uns espanyols de merda, potser per manca d0 informació, potser per ignorància, potser per orgull.. qui sap..
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
Bé, arrel de la polèmica generada en els comentaris, aclarim des de la biblio que existeix un apartat dedicat als moviments d'alliberament nacional, dins l'apartat de moviments socials, dins de política, dins de ciències socials. Per altra banda, tot hi ser un tema fonamental en els nostres dies, potser no li hem prestat suficient interès. Cal recordar que el fons depèn en part dels llibres que ens porten, per tant si la gent no en té a casa poc més i podem fer. Evidentment tenim l'interès de posibilitar el coneixement al voltant d'aquest tema però per ara no ha estat una prioritat, i els pocs llibres que hem comprat han estat d'altres temes. Si creieu que en podeu aportar algun no ho dubteu, us esperem!

Moltes gràcies per participar!
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
"igual que la teva dèriea picot negre per imposar el pensament únic"? No soc el Picot, cosins...
pero de seguida que us possn exemples de nazionalisme llefiscos treieu el AK-47, majetes:]
collons amb els suposats 'altermondialistes'! Sembla que tenim un problema amb les nazions sense estat, Houston... potser vos caldria llegir mes, viatjar mes, enraonar mes i anar a veure [o baixar-vos] una peli protagonitzada pel Dennis Quaid titolada 'The Saviour' i que tracta de l'ex Iugoslavia...
Re: Ara que ve l'estiu! Porteu-nos els llibres que hàgiu llegit durant l'any...
14 jun 2010
Bé, arrel de la polèmica generada en els comentaris, aclarim des de la biblio que existeix un apartat dedicat als moviments d'alliberament nacional, dins l'apartat de moviments socials, dins de política, dins de ciències socials. Per altra banda, tot hi ser un tema fonamental en els nostres dies, potser no li hem prestat suficient interès. Cal recordar que el fons depèn en part dels llibres que ens porten, per tant si la gent no en té a casa poc més i podem fer. Evidentment tenim l'interès de posibilitar el coneixement al voltant d'aquest tema però per ara no ha estat una prioritat, i els pocs llibres que hem comprat han estat d'altres temes. Si creieu que en podeu aportar algun no ho dubteu, us esperem!

Moltes gràcies per participar!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more