Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Els veïns insten les administracions a fer marxa enrere en l'operació urbanística promoguda per Felix Millet
12 jun 2010
L'oposició veïnal a l'hotel del Palau reclama recuperar les finques per a equipaments
12/06/10 02:00 - Barcelona - A.B email protegit
Notícies de ...* Barcelona

Les aigües baixen remogudes des de dimecres passat, quan es va fer pública la querella pel cas de l'hotel del Palau, en què el fiscal acusa els saquejadors confessos de l'entitat, Fèlix Millet i Jordi Montull, de tràfic d'influències i apropiació indeguda. Els veïns estan satisfets per aquesta querella, i també perquè es vulgui cridar a declarar el conseller d'Economia, Antoni Castells, i diversos alts càrrecs de l'Ajuntament de Barcelona. Tampoc obliden, però, la seva màxima pretensió: que s'anul·li la requalificació feta a les finques on s'havia de construir l'hotel i que es recuperin d'una vegada per a equipaments. Equipaments per a serveis del Palau –com va demanar la nova presidenta de la fundació, Mariona Carulla, i que els veïns veuen bé– i també per al barri.


Sigui quina sigui la fórmula triada per fer-ho, l'oposició veïnal exigeix que no es demori més la recuperació com a equipaments de les finques on s'havia de fer l'hotel del Palau. Volen que l'actual planejament s'anul·li del tot i les finques recuperin la qualitat d'equipaments. Segons l'advocat dels veïns, Daniel Jiménez, això es pot fer a través d'un nou conveni –entre la Generalitat, l'Ajuntament i l'actual junta del Palau– i d'alguna fórmula amb què «la fundació adquirís les finques». Avui, les finques són propietat de l'empresa Olivia Hotels, per bé que té barrada la possibilitat de fer-hi l'hotel per la suspensió de la tramitació i perquè la potestat de fer-hi res ara és de les administracions. Resolta la complexa qüestió de la propietat, una altra fórmula seria tornar les finques a la qualificació primigènia –d'equipament docent– i després fer un nou canvi de qualificació per ajustar-la a l'ús d'equipament que correspongués.


Els veïns recelen dels moviments de l'Ajuntament i la Generalitat després de fer-se pública la querella. L'Ajuntament va assegurar que tiraria enrere la qualificació perquè tornés a ser d'equipaments, mentre que la Generalitat anunciava a corre-cuita, que embargaria una part de les finques per recuperar el patrimoni perdut, arran de la requalificació i l'aturada del projecte. En tot cas, els veïns mantenen les demandes interposades en el seu moment contra el dictamen de Patrimoni.el contrapunt

Dels que ningú es recorda
anna ballbona

Menystinguts, oblidats o titllats de freaks o rondinaires, els veïns són la part bonica de tota la història deplorable que ha estat l'operació de l'hotel del Palau. Des del 2007 que batallen contra l'hotel de Millet, recordava l'altre dia Maria Mas, incansable líder veïnal. Els veïns ja van advertir que el projecte era massa faraònic, que hi havia punts foscos i coses que no lligaven, mentre Ajuntament i Generalitat ni s'immutaven. Amb l'esclat de l'escàndol Millet, els veïns de seguida van posar el crit al cel perquè s'aturés el projecte. Van caldre, encara, dos mesos bons de missatges incongruents i contradictoris de les administracions, marejant la perdiu. I al final, van acabar aturant el projecte arran, diguin el que diguin ara, de la investigació judicial. Si la fiscalia va començar a investigar-ho tot, va ser perquè ho van demanar els veïns. Ningú altre, per molt que ara tothom vulgui posar-se a la primera fila de demanar transparència i claredat. Més enllà del que passi en el procés judicial obert, i més enllà dels discursos d'estratègia política, algú hauria d'explicar als veïns què ha passat. Per dignitat. Per reconèixer-los mínimament la dignitat que ells sí que han tingut.


Darrera actualització ( Dissabte, 12 de juny del 2010 02:00 ) http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/180587-lop


Publicat a

* El Punt Barcelona 12-06-2010 Pàgina 5
* El Punt Barcelonès Nord 12-06-2010 Pàgina 5
* El Punt Maresme 12-06-2010 Pàgina 5
* El Punt Penedès 12-06-2010 Pàgina 5
* El Punt Vallès 12-06-2010 Pàgina 5

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa