Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : sexualitats
Islàndia aprova la igualtat en matèria de matrimoni civil
12 jun 2010
El Parlament islandès ha aprovat per 49 vots a favor i cap en contra una llei on també s´autoritza el matrimoni civil entre persones del mateix sexe. La llei del 'matrimoni neutral' significarà la fi de la normativa sobre parelles de fet que estava vigent des de 1996. L'Església luterana islandesa ara haurà de determinar si aprova o no que matrimonis de gais i lesbianes i llur cerimònia tinguin lloc dins dels seus temples religiosos, segons estableix la nova legislació, que entrarà en vigor a partir del dia 27 d'aquest mes de juny.


L'actual primera ministra, la socialdemòcrata Jóhanna Sigurdardóttir, es va convertir a febrer del 2009 en la primera presidenta de govern de tot el món en donar a conèixer la seva tendència lesbiana. Amb l'adopció d'aquesta nova llei, Islàndia es converteix en el novè estat a permetre el matrimoni entre persones del mateix sexe, Molt possiblement l´Argentina serà el desè quan el 14 de juliol el Senat de la República argentina aprovi definitivament la nova legislació en relació a matrimoni civil de gais i lesbianes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Islàndia aprova la igualtat en matèria de matrimoni civil
13 jun 2010
un pas més per la igualtat de les diferents parelles enfront el matrimoni civil. la següent fase hauria d'anar cap a l'abolició del matrimoni religiós (o no equiparar cap sagrament religiós al matrimoni civil)
Sindicat Terrassa