Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: immigració
Cuarto día de huelga de hambre en el CIE de Zona Franca
10 jun 2010
Se convoca una manifestación en apoyo a la huelga de hambre y contra los CIE el próximo sábado 12 a las 18hs en la Rambla del Raval.
La huelga de hambre llevada a cabo por personas en el interior del CIE de Zona Franca continúa, a pesar de las grandes dificultades y de la represión que está acarreando. Ayer de nuevo acudió un grupo de personas a visitar a los presos y a hablar con los familiares. La primera noticia que tuvieron de la huelga de hambre fue la represión. En la madrugada fueron trasladadas a Ceuta o deportadas a Marruecos 15 personas de nacionalidad marroquí que estaban en huelga de hambre. No se conoce el destino exacto de éstas personas debido al oscurantismo que rodea al CIE, ya que se trata de una información que en ocasiones no conocen ni los propios familiares. Lo que si que se conoce con total seguridad, por lo que han expresado varios presos y familiares, es que se los llevaron del CIE.

A pesar de ello entre 15 y 20 personas continúan en huelga de hambre. Familiares de un preso nos han comunicado que a una persona le han dado varios mareos y que necesitaría que le viera un médico. Los responsables del Centro de Internamiento responsabiliza no realiza el seguimiento médico y les culpa de su situación, tratando de realizar más presión para que abandonen la protesta.

De algún modo, lo que en un principio fue una huelga de hambre a la que se sumaron un gran número de internos se ha ido reduciendo progresivamente debido a las deportaciones de un gran número de personas que estaban en huelga de hambre, debido a las presiones y coacciones para que la dejaran, y debido a la represión que llevó a cabo la policía tras el inicio de la huelga de hambre, que incluyó golpes a varios internos. No se ha podido saber bien que fue lo que pasó porque los presos tienen miedo de expresar. Esperamos poder saber con detalle lo que pasó bien pronto.

Cabe destacar que la Confederación Española de Policía ha emitido un comunicado del cual aportamos varios fragmentos (extraídos de la web tribunalatina.com):

“La negativas a ingerir alimentos vienen producidas como forma de protesta ante la inminente expulsión, como es el caso que se ha dado, donde internos de nacionalidad argelina se han negado a comer durante un SOLO DÍA para protestar ante su repatriación”.

“Recientemente el Ministro del Interior, anunció a bombo y platillo que el Ministerio se querellaría con asociaciones pro-etarras por sus acusaciones de torturas vertidas. En este caso nos encontramos ante la misma situación, organizaciones radicales que acusan a los policías de tortura y asesinato, mientras la Jefatura Superior de Policía hace oídos sordos y deja indefensos a los policías destinados en el CIE”

Este “agrupación” policial muestra gran nerviosismo ante la situación. La realidad está saliendo y hay ojos que están mirando dentro. Se están sacando relatos que son fragmentos de la realidad que hasta hace bien poco formaba parte de la invisibilidad. La huelga de hambre sigue a pesar de las dificultades y los relatos de malos tratos y vejaciones son una constante, no una excepción. El racismo de Estado está asentado en el CIE de la zona franca.

La solidaridad con lxs presxs del CIE no se apaga. Según nos han anunciado se seguirá muy de cerca todo lo que acontezca en el interior del CIE en los próximos días, y recordamos que el grupo de solidaridad con la huelga de hambre convoca una concentración en apoyo a la huelga de hambre y contra los CIES a las 18hs en la Rambla del Raval.

------------------------------

Informació d´altres dies:

9 JUNY

La vaga de fam continua, tal com han pogut comprovar les persones que van acudir ahir a la tarda al CIE de la Zona Franca, després d'entrevistar-se amb diversos interns i amb molts familiars. La seva lluita es manté ferma, a pesar de les pressions i amenaces que han rebut per part de la policia nacional. Segons s'ha pogut saber, hi ha un estat de tensió que fa que els policies treguin les porres a la mínima. Així mateix, alguns dels vaguistes van ser deportats un dia després de començar la vaga. D'altra banda, s'ha pogut saber que altres interns han estat amenaçats de ser expulsats al llarg d'aquesta nit si no deixaven la vaga de fam.

Les persones que ahir a la tarda van anar a la concentració van poder copsar el nerviosisme que calava els policies i, fins i tot, el propi director del CIE. No se senten còmodes quan hi ha ulls mirant el que ocorre, quan se supera el silenci, quan se senten observats. Advocades i diverses persones solidàries estan treballant per donar suport a les preses en aquesta presó tan peculiar. I tot això sense deixar de pensar ni de lluitar per fer que s'extingeixin aquests "moderns" camps de reclusió per a migrants.

Cal destacar que durant la tarda d'ahir es van limitar les visites, i se’n va responsabilitzar les persones que es manifestaven, amb la intenció d'allunyar-les de les famílies. Tanmateix, no ho han aconseguit, ja que els llaços continuen estrenyent-se. Ahir les visites només podien ser d'un en un, i no van permetre que es realitzessin més de tres visites alhora, quan hi havia capacitat per a fer-ne fins a nou als locutoris. Igualment, no han permès que les persones solidàries que no eren advocades visitessin els interns, una cosa que fins ara no havia passat. Pretenen imposar més foscor.

Les queixes no s’aturen: ordres d'expulsió contràries a la llei, maltractaments, amuntegament, falta de tractament mèdic, pèssimes condicions d'higiene, pèssima alimentació, insults, prohibició coaccionada de realitzar vaga de fam, etc. A més, exigeixen el seu alliberament, perquè consideren que no té cap tipus de fonament, així com el tancament dels CIE.

Es continuarà realitzant un seguiment de la situació per part d'un “grup solidari amb els vaguistes de fam” (que així es fa dir) format per col•lectius que treballen les migracions, així com per persones a títol individual. A part del seguiment de la vaga, que es continuarà realitzant, i de la situació dels interns, s'ha acordat de traslladar la protesta a la ciutat per així mostrar una realitat que roman invisible, tal com demanen els propis interns. Es convoca una concentració per al proper dissabte, dia 12 de juny, a les 18h a la rambla del Raval.

Continuarem informant de la situació durant aquests dies.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8 JUNY

Això ha fet que algunes persones hagin deixat la vaga de gana, de moment. Ahir a la nit unes 90 persones mantenien la protesta i al llarg del dia d'avui la mantenen unes 50. És molt important que se'ls mostri suport perquè continuïn amb la protesta, ja que les pressions des de dins són molt fortes. La situació dins del CIE és molt greu i és hora de treure de la foscor el que passa allà dins: maltractaments, mal servei mèdic, amuntegament, insults, vexacions, tortures després d'intents de resistir a les deportacions. Fa temps que la situació és alarmant, però ara dins s'estan veient amb prou forces per a denunciar-ho. Hem de fer que les seves veus se sentin a l’exterior amb força. No tolerarem res del que està passant ni tampoc la impunitat que empara el CIE, lloc on es practica, en la penombra, el racisme i la violència institucional.

Així mateix, volem destacar que, com era d'esperar, des de delegació del govern i des del CIE s’està negant als mitjans de comunicació que hi ha cap vaga de fam. Ho estan negant. De la mateixa manera, neguen que no existeixen batudes, quan moltes les veiem cada dia. No solament estan pressionant a les internes perquè deixin enrere la seva lluita i les obliguen a menjar –con en altres intents de vaga de fam–, sinó que, com que ningú no pot veure-ho, neguen aquest acte de protesta. Persones diverses i advocats que han parlat amb els interns afirmen que la vaga sí que s’està duent a terme però que també està perdent força, a resultes de la repressió que està comportant.

No tolerarem aquesta situació. És fonamental que des de l’exterior els donem el màxim suport i que denunciem aquesta situació. És hora de treure les veus de les internes al carrer i posar fi a la seva foscor!

La tortura s’empara en la foscor

No tolerarem cap tipus d’abús de poder. Autodefensa, xarxes de solidaritat i resistència!

-----------------------------------------------

7 JUNY

Segons va informar ahir la Asociación Derechos y Papeles para Todxas, des d’ahir unes 150 persones del CIE de la Zona Franca són en vaga de fam. Aquesta informació s’ha pogut saber després que s’han rebut set trucades de diferents interns del CIE, amb els quals estaven en contacte prèviament.

Cal recordar que la vaga s'ha iniciat el dia després que unes 200 persones es concentressin a les portes del CIE i es dugués a terme un concert de hip hop per denunciar l'existència d’aquests centres i exigir-ne el tancament, així com per exigir que cessin els maltractaments reiterats que estan tenint-hi lloc a l'interior. Fins i tot es va arribar a saber que s'estava impedint, amb coaccions i per la força, que els interns duguessin a terme vagues de fam. Pel que sembla, la situació ha canviat i s'han vist amb forces i fan una crida al suport des de fora.

La seva situació ha empitjorat, encara més, des de la mort de Mohamed, de 22 anys. La repressió arriba fins al punt de patir pallisses reiterades, insults, pèssimes condicions higièniques, retirada de matalassos, prohibició de trucades a l'exterior –per la qual cosa han arribat a requisar-los els diners i les targetes telefòniques–, prohibició de fumar... Situacions que han desencadenat un clima de tensió insostenible i constant a l'interior del CIE. Ells consideren que el seu empresonament en aquest centre és injust perquè només han comès una infracció administrativa. Els interns que porten endavant la vaga de fam estan disposats a autolesionar-se per deixar palesa la seva situació infrahumana. Depenen del suport exterior.

És per això que la resposta des de fora s'activa i diferents col•lectius i individualitats fem una crida a la solidaritat amb les preses migrades en vaga de gana. Per tot això, volem que ens sentin ben a prop: s'ha convocat una concentració per a avui mateix a les 17h a les portes del CIE per donar suport a les persones internades. S’ha quedat a les 16h a plaça Espanya per a anar totes juntes en bus (109). Hi acudiran advocats i persones de diferents col•lectius que tenen contacte amb persones de l’interior per poder visitar-les.

Així mateix, fem una crida a la solidaritat activa i que estigueu molt atentes a les pròximes informacions i convocatòries. Des de La Haine anirem anunciant qualsevol novetat.

Solidaritat amb les persones internes en vaga de fam!

Tancarem els centres d´internament!

---------------

www.lahaine.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more