Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
10 jun 2010
Les samarretes que vesteixen avui Indíbil i Mandoni, els dos ilergetes que simbolitzen la resistència de la ciutat, ho deixen ben clar: “Nosaltres tampoc podem vestir com volem” i “També ens oprimeix l’ordenança de civisme”. Fan referència a la trista vanguarda de la classe política de Lleida, que ha estat la primera en tot l’Estat espanyol en prohibir l’ús del burka i el niqab als espais municipals fent gala de ser els més progressistes. Una altra pintada també en fa esment amb: “Les dones decidim, les dones ens vestim. No a la prohibició del burka”.
Ind1.JPG
Ind2.JPG
Ind3.JPG
I és que s’està generant un problema on no hi és. Es tracta doncs, de populisme en la seva màxima expressió. A més a més, donada la situació social i econòmica actual, sembla més una voluntat de distreure a la ciutadania que de solventar els conflictes que es generen a arrel de les diferències culturals. D’altra banda, la nostra visió és que s’està fent passar per un conflicte de llibertat de les dones un tema de “seguretat ciutadana” i d’islamofòbia. I encara més, si es tractés d’una qüestió de seguretat, quants són els casos de dones amb burka que han protagonitzat un episodi violent als espais públics al món occidental?

Pel que fa a la llibertat de les dones, aquesta mesura no aporta cap solució. El que s’està aconseguint és que en els casos en que portar burka és una obligació, aquesta es dupliqui amb el fet de no poder-lo portar. Així què aconseguim? Que no es visualitzi el conflicte, els carrers estaran lliures de burkas però aquestes dones quedaran encara més tancades a casa. I si es dona el cas que una dona decideix no utilitzar-lo, quines són les eines i els mecanismes de suport que s’inclouen en aquesta normativa? Es tracta d’una mesura aïllada que per si mateixa no porta enlloc. És una criminalització i estigmatització social que només farà que incrementar la xenofòbia i, concretament, l’islamofòbia.

Si realment hi ha una voluntat de canvi, s’hauria de apostar per unes mesures no prohibitives, que les dotin realment d’eines per a escollir lliurement el seu modus vivendi i que parteixin de la màxima que oprimint no es convenç a ningú. La prohibició no és el camí cap a la llibertat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
10 jun 2010
El dia que siguin majoria els islàmics, aquests de les pintades no tindran lloc on amagarse. Rodaran caps, literalment parlant. Qué trist és aquest anarquisme mal entés que ampara aquells que sense dubtar-ho, serien els primers en oprimir-los de la pitjor manera.
Burqa no
10 jun 2010
No les donen no decideixen, a l'Afganistan dels Taliban les dones que no porten burqa els hi tiren àcid sulfuric a la cara.

Feu pena i sou una vergonya per a l'esquerra, no m'estranya que la classe treballadora estigui girantse més cap a la dreta enlloc de vosaltres.
Re: [Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
10 jun 2010
A mi com a dona m'indigna i m'oprimeix més la publicitat de compreses, per exemple, i enlloc veig que la vulguin prohibir.

El burka no el prohibeixen per l'àcid sulfúric que empren a l'Afganistan, ho fan per atraure vots de la Catalunya rància a les properes eleccions.
Re: [Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
10 jun 2010
Anem cami de que l'us de la silicona per implants al pit, al cul o als llavis sigui obligatoria.
Quines lliçons podem donar de dignitat amb l'espectacle de l'imatge de la dona a la publicitat
Re: [Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
11 jun 2010
Llibertaris defensant el burka. Lamentable.
Re: [Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
11 jun 2010
Llibertàries atacant la prohibició del burka, no t'equivoquis.
Re: [Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
11 jun 2010
dona, a més de ser partidaria del feixisme islàmic, ets una ignorant, donat que des de un punt de vista lògic, atacar la prohibició del burka , i defensar-ne el seu us és exactament el mateix
Re: [Lleida] Indíbil i Mandoni tampoc aproven la prohibició del burka
11 jun 2010
El burka és una de les molt lamentables expressions d'un patriarcat basat en les interpretacions fonamentalistes de l'Alcorà. De la mateixa manera que denunciem, i de forma activa, moltes expressions del patriarcat occidental ho hem de fer tambè amb expressions sorgides del patriarcat que es fonamenta amb certes interpretacions de l'islam. I una claríssima expressió d'això és el burka. Dir com feu vosaltres "les dones decidim, les dones ens vestim" o "nosaltres tampoc podem vestir com volem" tot denunciant a continuació la prohibició del burka, ho trobo, i em repeteixo: lamentable.
Sindicat Terrassa