Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Barcelona: Més de 100.000 manifestants marxen contra els retalls del govern i per la vaga general (crònica i fotos)
08 jun 2010
Més de 100.000 manifestants del sector públic han omplert el centre de Barcelona per denunciar els retalls salarials i socials dels governs Zapatero i Montilla i per reclamar una vaga general.
_049 b - .jpg
_023 red.jpg
_062 red - cr i cobas.jpg
Barcelona: Més de 100.000 manifestants marxen contra els retalls del govern i per la vaga general

La manifestació ha comptat amb la participació de treballadors i treballadores de diversos àmbits del sector públic, com ara ensenyament, sanitat, administració local, correus, bombers, Ferrocarrils de la Generalitat... afectats pels retalls salarials imposats pel govern Zapatero.

Tot i que CCOO i UGT havien restringit la convocatòria, excloent-hi importants empreses públiques i els treballadors i treballadores de les empreses concertades, la manifestació ha estat multitudinària, superant amb escreix els cent mil manifestants. A més, cal considerar també els mínims abusius ja habituals decretats pel Tripartit a ensenyament, sanitat, transport...

Durant la manifestació s’ha denunciat la política del govern Zapatero de fer pagar la crisi als treballadors i treballadores mentre els culpables –els bancs, els especuladors i el gran capital—defrauden fiscalment i reben enormes quantitats de fons públics.

Un clam reiterat al llarg del recorregut ha estat la reivindicació d’una vaga general com a resposta unitària i contundent de tota la classe treballadora davant l’envergadura de l’atac, amb mesures ja en marxa i d’altres anunciades: retalls salarials i congelació de les pensions, augment d'impostos indirectes com l'IVA, reforma laboral amb l’abaratiment de l’acomiadament i altres mesures com la invalidació de la negociació col·lectiva, retallades i privatització dels serveis públics, copagament sanitari, retard de l’edat de jubilació i rebaixa de les pensions... Lemes com “fa falta ja una vaga general”, “com a Grècia, vaga general” o “Menys diàleg social i més vaga general” han estat una constant, amb un paper destacat del bloc del sindicalisme alternatiu (IAC, Co.bas, Sindicat Ferroviari...).

Després d’aquesta mobilització la pregunta sembla evident: A què esperen els sindicats per convocar la vaga general? Què fan participant de la farsa d’un suposat diàleg social després de l’incompliment per part del govern de l’acord signat fa uns mesos a la funció pública, de la congelació de les pensions i de l’anunci d’un nou “decretàs” contra drets laborals el proper dia 16?


més fotos a:
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/barcelona-mes-100.000-manifestants-marxen-contra-els-retalls-govern-i-

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat