Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
06 jun 2010

Principals Manifestacions de l'Esquerra Independentista als Països Catalans:

  • Girona 19h Oficina de correus de Jaume I
  • Barcelona 19h - Jardinets de Gràcia "Lluitant aturarem les retallades"
  • Lleida 18 h. - Plaça Víctor Siurana, davant del rectorat de la Universitat 
  • Tarragona 12h sortida des de l'ajuntament a la plaça de la Font
  • Tortosa 11h als Serveis Territorials d'ensenyament de les Terres de l'Ebre (C/ Providència) i a les 12h a la manifestació unitària.
  • Castelló de la Plana 19h a la Plaça de la Farola.
  • València 18h30 'FNAC a la Plaça de Sant Agustí
  • Alacant 19h IES Jorge Juan.
  • Palma 19h a la Plaça "d'Espanya"
8j_eib_blanc.jpg

Lluitant aturarem les retallades

Davant la convocatòria generalitzada de la funció pública del dia 8 de juny des de l'Esquerra Independentista considerem necessari mobilitzar el conjunt de la classe treballadora per aturar la progressiva precarització de les condicions laborals i les retallades socials. Per aquest motiu les organitzacions de l'Esquerra Independentista hem convocat de forma coordinada i conjunta una jornada de lluita arreu dels Països Catalans sota 3 eixos d'actuació:

Defensem els serveis públics

Empès pel BM, l'FMI i la UE el govern espanyol ha iniciat una política d'aprofundiment del desmantellament del sector públic. Una bateria de mesures antisocials està sent desplegada sense comptar amb l'opinió de la ciutadania. Una retallada salarial mitjà del 5% dels treballadors del sector públic, l'eliminació de la prestació per naixements, la congelació de les ja de per si precaries pensions, l'augment dels impostos indirectes que són els més injustos perquè no depenen del nostre poder adquisitiu... acompanyades d'una reducció dels pressupostos de la resta d'administracions que comportaran la degradació del sector públic i dels serveis que en depenen. A totes aquestes mesures hi haurem de sumar properament altres mesures com el copagament sanitari.

Aturem les reformes laboral i de pensions

A més el govern està impulsant una reforma laboral que haurà d'aprofundir en la precarització dels llocs de feina. Les mesures estrelles són l'abaratiment de l'acomiadament fomentant una ocupació més inestable que se sumaria a la supressió de les limitacions actuals al prestamisme laboral de les ETT. L'adopció de 2 noves formes de contractació per a joves suposaran l'aniquilació dels més elementals drets laborals per mitjà d'un contracte de formació amb sous de misèria fins a l'edat de 30 anys i fomentant un “contracte” precari juvenil que permetrà ocupar joves llicenciats sense cotització ni dret a indemnització i amb un salari per sota del Salari Mínim Interprofessional. I per si no fos suficient la retallada salarial al sector públic pretén exemplificar al sector privat perquè redueixi els sous, que estan entre els més baixos de la UE tot i tenir una renta per càpita similar.

Assenyalem els veritables culpables de la crisi

L'actual crisi internacional és fruit de l'afany acumulador impulsat pel sistema econòmic neoliberal. Els excessos comesos per les elits econòmiques, les grans munltinacionals i els grups financers, recolzats pel còmplice poder polític ens han dut fins al precipici. Mentre els estats segueixen donant suport i endeutant-se per salvar els beneficis d'unes empreses gestionades de forma maldestra, mentre els protagonistes dels escàndols econòmics no hagin vists reduïts ni amenaçats els seus quantiosos guanys fins i tot en els casos més flagrants... els mateixos responsables de la crisi són els que ara decideixen de la mà dels nostres dèbils i dependents estats quines són les mesures que s'han d'adoptar per sortir-ne i en qui ha de recaure l'enorme factura del seus excessos.

Ha arribat l'hora de sortir al carrer i respondre a l'ofensiva neoliberal empresa pels governs autònomics, espanyol i europeu. Cal que ens mobilitzem el conjunt de la classe treballadora contra les retallades al sector públic i l'imminent retroces dels drets socials col·lectius. Només organitzant-nos i lluitant podrem fer front a l'ofensiva neoliberal. Que la crisi la paguin els rics.

Avancem cap a la vaga general

Endavant - CAJEI - Maulets - SEPC - CUP Barcelona - COS

169_2.jpg
195_1.jpg
Mira també:
http://barcelones.esquerra-independentista.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
06 jun 2010
Queda molt clar qui convoca, jajajaja. Sou experts del marqueting de masses?

Collonsquinasopadelletresmésentenedora!
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
És que la gent es queixa per tot...

El normal és que hom firmi el que fa, si això molesta... el problema és del que es molesta.

Bona feina companys, els molesta perquè comencem a caminar.
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
És que la gent es queixa per tot...

El normal és que hom firmi el que fa, si això molesta... el problema és del que es molesta.

Bona feina companys, els molesta perquè comencem a caminar.
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
Totalment. Primer s'acusava a l'esquerra independentista de no fer feina social o sociolaboral més concretament. Quan està plenament volcada en aquest treball i més o menys comença tímidament a apostar pel sindicalisme, se li diu que la COS és molt petita, que la gent que està a altres sindicats (CGT, IAC, I-CSC,...) fa entrisme,...

En fi, queda clar que el problema no és el que fa o deixa de fer l'esquerra independentista, això només és l'excusa. El problema és A) el que defensa ideològicament (hi ha molt espanyol que es creu anarquista/comusita/...) i B)que tingui una implantació territorial i una articulació política per sectorials, i una certa projecció plítica de futur (molesta pels que fora d el'àrea metropolitana de Barna es pensen que hi ha territori desconegut).

Una última aclaració: com he dit, és totalment cert que la COS és molt petita. Igual ho eren les CUP quan l'esquerra independentista va fer una aposta per elles al 2000 arran del p. de Vinarós, hi havien menys de 10 i ara hi hauran prop d'un centenar (entre constituides i que s'estan constituint). S'ha fet molta feina is'ha avançat molt en aquest àmbit, i estic convençut de que en l'àmbit sindical amb molt de treball passarà el mateix: en 5-10 anys començarem a veure resultats importants, ara que sembla que comença a haver-hi una aposta teòrica seriosa damunt la taula com passà en el seu dia amb el municipalisme.
Re: 8J - Ni d'esquerres ni Independents
07 jun 2010
nazionalistes de dretes [90%], nazionalistes d'esquerres = quatre gats fent-li la himenoplastia als primers tot mirant d'arribar a xuclar dels xollets que es maneguen els primers.
Als nazional-socialistes [ja els coneixem], als nazional-sindicalistes, tambe... ['mafia' li diuen]
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
"(...) hi ha molt espanyol que es creu anarquista/comusita (...)"
(suposo que "comusita" = "comunista").

Hi hi ha molt camerunès que es creu marxista. I molt luxemburguès que es creu leninista. I molt andorrà que es creu neocón. De todo hay como en botica. Com hi ha molt de català que es creu "poble escollit", homologable al palestí o al jueu (depén de si és nazionalsita d'"esquerres" o de dretes)...

Per últim, hi ha lliurepensadors que no combreguem amb "realitats nacionals" ni amb la idea de "pobles", sinó, només en l'existència d'una megamàquina capitalista sustentada i autolegimitada en el mite de les nazions i que extorsiona, explota, margina, exclou, ninguneja... les úniques "taxonomies" tangibles: explotats i explotadors. Qui vol ser "europeu"? qui vol ser "català"? qui vol ser "espanyol"? Ens ho ha preguntat algú? serà que la nació no s'escull, "ens escull". Serà que el nazionalisme no entén ni vol entendre de llibertat. Serà que ha arribat l'hora d'engegar a prendre pel cul totes les fal·làcies burgeses, començant per les nazions, i concentrar esforços en dinamitar i sabotejar la megamàquina.

Ara, ja pot sortir l'imbècil de l?EI d'encefalograma pla a titllar-me d'"espanyol" i/o a repartir / denegar carnets de llibertari o del Club Súper 3.
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
En aquesta eb de Nazionalista sols n'ha escrit un, és el que el critica el "nacionalsime catala".

A veure si d'una vegada per totes apreneu a distingir entre: nazionalista petitburges com l'espanyol o catalans nazis com els d'Unitat, CIU, ERC...

Independentisme: apostar per un nou marc polític lluny de l'Espanya fatxa per sempre farts d'haver d'estar sempre defensant i explicant el que som i perquè parlem la llengua que parlem, recordant que el català ha estat eprseguit durant més de 300 anys... cosa quue no és incompetible amb ser internacionalsita.

De fet l'EI posa més en dubte les fronteres que molts anarquistes que treballen en organitzacions estatals que mai traspassen fronteres. Moltes rganitzacions independentistes són transfrontereres.

Els que no creieu en el projecte de l'EI comenceu a treballar pel vostre projecte i deixeu de fer el joc al sistema matxacant dia i nit a la única alternativa real que molts veiem a l'actual estat de els coses.

L'EI va més enllà d'ideologies, és un marc de consens i treball, n'hi ha comunsites, n'hi ha anarquistes, n'hi ha trotskistes...

Per cert el listillo de sobre: deixa de practicar l'onanisme ideològic i fes alguna cosa.
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
I avui, dilluns, 20h pç Vila de Vilafranca; cassolada contra les retallades socials.
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
Felicitats gent!!! Comença a fer goig veure aquest cartell. Espero que sigui un primer pas per avançar cap a la Unitat Popular de l'EI.
Des de les comarques gironines us animo a seguir treballant com esteu fent fins ara.
Avancem cap a la vaga general.El dia 8 de juny tothom al carrer!!!
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
«(...)A veure si d'una vegada per totes apreneu a distingir entre: nazionalista petitburges com l'espanyol o catalans nazis com els d'Unitat, CIU, ERC... (...)»

A vuere, listillo de sota del listillo de dalt, si m'expliques la diferència, perquè, jo no n'hi veig. M'és igual in nazi rojigualdo que quadribarrat.

P,D.: el català potser va estar (ja no està) perseguit 300 anys (per apostar per un rei o cavall, o rei equastre, tant s'hi val, equivocat...). ELS EXPLOTATS PORTEM MOLT MÉS DE 300 ANYS EXPLOTATS, HO ENTENS O NECESSITES UN CROQUIS, NAZI-ONANISTA ESQUITXO-FRÈNIC??
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
als timbalers del bruc 2.0 que ompliu de propaganda etnocentrica l'IMC BCN ja us veig fent piquets revolucionaris i tencans'l-hi les botigues als senyors esteves catalanistes, lapidant sucursals de La Caixa o cremant la seu central de convergencia al carrer corsega cantonada pau claris!
ja tinc el ulls moixos d'emocio!
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
Jo, me'ls imagino encara més "radikals" (amb "K"): als locals on hi digui "empresa de trabajo temporal", per comptes d'"empresa de treball de temporal, són capaços, ostitú, de fotre una pintada que hi digui: "en català!"

(és igual que t'explotin, és igual el robatori i l'extorsió, és igual que t'atonyinin i et detinguin, és inadmissibe que et diguin "arreando pa'l cuartelillo", t'han de dir "arrenat pel quartelill"...)
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
Miquel, com ets així d'egocèntric, et penses que l'EI és el centre del món i de la gent que està implicada en les lluites?
esperaves el comentari de crítica per deixar anar el teu miting, molt bé, ens has demostrat que et saps el panflet de memòria, apa

salut, i camina, que cadascú camina com vol, no com tu vols, i no per això es espanyol
que hi ha una diferència ideològica? si, aplastant, però no per ser espanyols, gamarús, infantil.
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
07 jun 2010
pa amb oli, fins i tot en el cas que comentes, aquest seria més revolucionari que tu, ja que com a mínim faria pintades per una lluita justa (o no?) i tu sembla que parles des de la barrera, concretament des de la de l'espectador que s'ho mira, critica i no fa res. Almenys el que descrius algo faria... però el burgès és ell! oi? en fi...

mikelot, si t'ofen ser un putu espanyol no és el meu problema, és el que hi ha. Per sort cada vegada hi han menys que apostin per lo vostre (dintre de l'anarquisme inclòs). Fa 10 anys que em moc i el que es veu fins i tot a la CNT al 2000 era impensable, però tu pots seguir en el teu discurset i el teu món, total, us esteu extingint...

Per cert, amb el picot negre, el que parla sempre de termostats binaris i que té una catalanofòbia galopant (sempre parla de les botigues esteve i curiosament mai dels bars Pepe o Manolo... els catalans som dolents, caca), sempre és un plaer llegir-lo: perquè reafirma que quants més missatges escrigui i més temps perdi més li preocupem, ja que les coses que no preocupen no hi prestes més atenció. Continua, home, no et tallis... la bilis espanyola, vingui d'on vingui, ens fa més forts.

Au a cascar-la tots i demà canya!
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
08 jun 2010
Miquel,

Em sorprèn la teva capacitat d'anàlisi: titllar-la de termostàtica, seria infravalorar un termostat.

Segueix així. Qui critica el nazionalisme, li dona massa importància. Llavors, NO critiquem el caputalisme. (Li donaríem massa importància).

Qui opina ací, no fa res més i s'ho mira des de la barrera. Aplica't el conte.

Si tu portes 10 anys, potser d'altres porten 3 ó 4 ó 5 dècades (els coneixes de RES, pallús?).

Segueix veient espanyols i espanyolisme i catalanofòbia per tot arreu, tant s'hi val que sigui gent lliure-pensadora que PRIMER és persona i després, tal volta s'identifica amb la seva llengua, o amb el col·leccionisme de segells o NO s'identifica amb RES pre-dissenyat.

Respira tranquil, no tindràs mai un derrame cerebral per esforçar-te en entendre res. El nazionalsime ja pensa per tu.
Re: 8J - Esquerra Independentista - Lluitant aturarem les retallades
08 jun 2010
ei, nanos, aci teniu un altre exemple de nazional-sindicalisme, els ejpanyols, obviously... el TNS es defineix com a 'Trabajadores Nazional Sindicalistes' i apleguem 'el bo i millor' dels de la 'revolucion pendiente', els seus papis foren nens de papa avorrits que desfilaven amb camises blaves abans la guerra i despres feien 'paseillos' o 'sacas' a les presons de Franco. El fill d'un d'aquests troç de porc que titllava a la Geli de 'guarra', 'puta' i 'zorra' per els tallers de sexe a l'escola es fill d'un d'aquests i qui hi escriu;
http://tns.mforos.com/1058981/8489462-eduardo-garcia-serrano-director-de/
Sindicat