Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
[LaHaine] Cobertura de la concentració davant del CIE
06 jun 2010
Han estat intervenint persones que sortien de veure a diferents interns, una d'elles ha afirmat que les veus de la concentració s'escolten fins a la sala de visites. Per tant l'ambient està molt tens i fins i tot han enganxat a alguns interns que cridaven unint-se a la protesta.
ACTUALITZACIÓ CONSTANT A LAHAINE.ORG
19.30: El concert segueix a les portes del CIE, es van entrellaçant les cançons amb els crits de la gent. Segons ens ha informat a La Haine una persona que manté contacte amb gent internada, entre les internes s'estén la pràctica de resistir-se a les deportacions negant-se a pujar als avions. La represàlia són cops i pallisses. Una pràctica més del total abús de poder que hi ha dins de la maquinària de l'internament i la deportació.
Hi ha vuit furgones, quatre es mantenen davant del CIE i les altres quatre s'han col.locat pels voltants.
Durant tota la tarda, persones de diferents col.lectius han estat parlant amb els familiars que van sortint per poder teixir xarxes de solidaritat.

19.00: Durant l'última mitja hora s'ha aplegat molta més gent davant del CIE, mentre els concerts seguien i les cançons cridaven contra els centres d'internament i pels drets dels immigrants.
Han estat intervenint persones que sortien de veure a diferents interns, una d'elles ha afirmat que les veus de la concentració s'escolten fins a la sala de visites. Per tant l'ambient està molt tens i fins i tot han enganxat a alguns interns que cridaven unint-se a la protesta.
En saber això les concentrades han començat a cridar amb molta més força: Llibertat, preses al carrer! Tancarem els centres d'internament!

I sobretot s'ha xisclat: No va ser un suïcidi, va ser un assassinat, en relació amb la mort de Mohammed fa pocs dies en aquest CIE.
Hem sabut que l'Associació Drets i Papers per a totes s'ha obert una denúncia perquè s'investiguin els fets que van desembocar en la mort de Mohammed. Dins de la denúncia es recull la sol.licitud per a que les 10 persones que potencialment van ser testimonis dels fets no siguin deportades. Així mateix, no sé sap si ja ho han estat.

18.25: Les familiars s'amunteguen també davant del CIE, moltes d'elles vénen avui a visitar els seus familiars, mentre la gent segueix cridant consignes per megafonia perquè des de dins se'ls pugui sentir. Encara que saben, pels familiars, que estan molt amenaçats des de dins perquè no facin res davant la concentració que els dóna suport des de fora.

Per la megafonia estan parlant alguns familiars i amics. La companya d'una persona que està interna ha manifestat de quina manera es vulneren els drets dins del CIE, ja posat de manifest la doble moral europea fent saber que durant segles les europees hem colonitzat el món sense preocupar de res, i ara demanem papers a aquelles a les que hem estat fent sempre l'existència impossible.

18:15: Ja hi ha 150 persones davant del CIE de la Zona Franca mentre el lloc està custodiat per quatre furgonetes a la part davantera i un gran cordó de mossos d'esquadra. Bé enganxada, al costat, hi ha la ambulància preparada. La gent des del primer moment ha començat a cridar consignes contra les presons i el CIES en concret, tot i les dificultats que moltes han tingut per arribar ja que, cal recordar que aquest CIE es troba en un polígon industrial de molt difícil accés, al qual ha arribat molta gent des del tren, els pocs autobusos que arriben a llocs propers i altres tantes amb bicicleta des de la plaça d'espanya.

A les pancartes més grans es pot llegir: Presó, Raids, Fronteres ... així es construeix la riquesa europea, i en una altra, Cada immigrant mort és un crim d'Estat, Solidaritat!
A més hi ha moltes pancartes petites que porta diferent gent.
La gent ja ha tallat el carrer.

[Català]

Com moltes sabreu els CIE són centres d'internament per a immigrants on entren pel simple fet de no tenir papers. Aquestes presons són especialment alarmants perquè els interns estan en una situació de vulnerabilitat extrema-desinformació, agressions, etc. Davant aquesta situació, en els últims mesos molts interns estan desobeint davant els intents de deportació, ja sigui duent a terme vagues de fam o negant-se a ser deportats.

Aquesta vegada volem fer arribar la veu del rap reivindicatiu dins dels murs d'aquesta presó perquè els interns sàpiguen que no estan sols en la seva lluita.

Com arribar? Sortirem juntxs a les 15:30 de l'Espai Obert (c / Violant d'Hongria, 71) oa les 16:30 a Plaça Espanya per agafar l'autobús 109 (parada carrer E). Puntuals!!

[Castellano]

Como muchas sabréis los CIE son centros de internamiento para inmigrantes donde entran por el simple hecho de no tener papeles. Estas càrceles son especialmente alarmantes porque los internos están en una situación de vulnerabilidad extrema -desinformación, agresiones, etc. Ante esta situación, en los últimos meses muchos internos están desobedeciendo ante los intentos de deportación, ya sea llevando a cabo huelgas de hambre o negándose a ser deportados.

Esta vez queremos hacer llegar la voz del rap reivindicativo dentro de los muros de esta cárcel para que los internos sepan que no están sólos en su lucha.

¿Cómo llegar? Saldremos juntxs a las 15.30h del Espai Obert (c/Violant d'Hongria, 71) o a las 16.30h en PLaça España para tomar el bus 109 (parada calle E). Puntuales!!
Mira també:
http://www.lahaine.org
http://www.lahaine.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [LaHaine] Cobertura de la concentració davant del CIE
06 jun 2010
20.00: S'ha desconvocat deixant clar que es seguirà molt pendent del CIE, solidaritzar-nos amb les famílies i denunciant la seva existència. De moment no tenim constància que hi hagi hagut cap acte repressiu dels Mossos d'Esquadra envers la concentració.
Sindicat Terrassa