Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
De l´Institut d´Arquitectura avançada de Catalunya, una casa solar que genera més energia de la que consumeix
05 jun 2010
DE L'INSTITUT D'ARQUITECTURA IAAC
Font: El periodico elperiodico.cat
Barcelona presenta la primera casa solar intel·ligent que genera més energia de la que consumeix
Divendres, 4 de juny del 2010 - 18:54h. Imprimir Enviar aquesta notícia Augmentar/ Reduir text
SONIA GUTIÉRREZ (BARCELONA)
L'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) ha dissenyat una casa solar intel·ligent amb la qual vol aconseguir una cosa poc habitual en aquest tipus d'edificacions: que la gent hi visqui. El IAAC ha presentat avui a Barcelona un prototip de vivenda que usa únicament energia solar i en genera més de la que consumeix. El prototip, en què han treballat estudiants del IAAC, participarà del 17 al 27 de juny en el principal concurs d'arquitectura sostenible del món, el Solar Decathlon, a Madrid, però la idea és que transcendeixi de l'àmbit acadèmic i es comercialitzi a partir del juliol.
zoom Casa Fab Lab, presentada ahir a Barcelona.

Casa Fab Lab, presentada ahir a Barcelona. FERRAN NADEU

"El que és radical és portar aquestes innovacions a la societat", ha explicat el director del IAAC, Vicente Guallart. Perquè això sigui possible, ha afegit, "és fonamental que sigui barata". El preu base serà d'uns 200.000 euros, que pujarà si el client demana més superfície o alguns extres. La construcció del prototip ha costat 250.000 euros. El cost s'eleva a mig milió si es compta el material aportat pel consorci d'empreses que han col·laborat, encapçalat per Endesa --que impulsa la investigació en l'eficiència energètica--; Schneider Electric, que hi participa aportant solucions elèctriques, i Visoren, empresa líder a Espanya de vivenda protegida de lloguer.

El prototip, anomenat Fab Lab House, està construït a partir de 26 metres cúbics de peces de fusta de pi blanc, muntades d'acord amb formes corbades i ondulades i té 70 metres quadrats habitables. En lloc de fonaments, el terra està elevat perquè la planta baixa sigui un porxo. L'interior és un loft i la coberta té plaques fotovoltaiques flexibles.

Aprofitar l'energia excedent

En conjunt, la casa és capaç de produir 12 quilowatts per hora, gairebé el triple del consum mitjà d'una casa de 80 metres quadrats, preveient un balanç sempre positiu al final de l'any, ja que aboca a la xarxa l'energia excedent i la rep quan les condicions climatològiques no li permeten produir. Eduardo Domingo, director de Nova Construcció d'Endesa a Catalunya, ha destacat la importància de "generar energia elèctrica al més a prop possible d'on es consumeix", objectiu que compleix de sobres la casa.

Una de les singularitats resideix en la fabricació. Segueix la tècnica dels Fab Labs, això és, els laboratoris de fabricació digital. Amb aquest sistema, es dissenya un objecte en ordinador --des d'un moble fins a una casa-- i una màquina li dóna forma. En el cas de la vivenda, la màquina va tallar digitalment les peces de fusta que es van acoblar. Això permet que l'estructura s'adapti al clima i la superfície on s'instal·li.

Guallart afirma que han rebut una dotzena d'e-mails de persones interessades a comprar la casa.
Comentaris (1)
Vots:
+23 votar a favor
-3 votar en contra
Compartir:
Mira també:
http://www.iaac.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: De l´Institut d´Arquitectura avançada de Catalunya, una casa solar que genera més energia de la que consumeix
06 jun 2010
"En conjunt, la casa és capaç de produir 12 quilowatts per hora,"

el qui ha escrit això coneix la diferència entre energia i potència? Dir q la casa pot produir 12 kWh sense dir en quant de temps, és un sense sentit.

Una mica de rigor científic, si us plau!!
Re: De l´Institut d´Arquitectura avançada de Catalunya, una casa solar que genera més energia de la que consumeix
07 jun 2010
cielo cada 60 minutos, eso es la hora a la que se refiere.
Re: De l´Institut d´Arquitectura avançada de Catalunya, una casa solar que genera més energia de la que consumeix
07 jun 2010
guallart i cia son uns lobis de merda...en plè contacte amb l'opus, com la majoria d'arquitectes catalans de "primera" fila. El solar decatlon fa pudor...un habitage que costa més de 200.000 euros per 70 metres habitables no es sostenta per enlloc...per molta parafernalia de plaques solars, etc, que ens vulguin vendre...son tots una colla de lladres que se les donen d'avançats, si clar, avançats allí on fa ulor d'euros, eh guallart...si us plau no feu propaganda del iaac ni aquí ni enlloc...el rendiment solar només depen de l'eficiencia de la placa en questió, i quantes més millor...i que les plaques dels naços tinguin un preu just.
Re: De l´Institut d´Arquitectura avançada de Catalunya, una casa solar que genera més energia de la que consumeix
07 jun 2010
no es generen kW (potència) si no KWh (energia). Si generés 12 kWh en 1 hora seria una dada bastant poc realista donada la font energètica primària. Una altra cosa és que parli de kWp (kiloWatt pic), en necessites una superficie aproximada de 120 m2 (una regla de tres ràpida és que per m2 de placa fv, hi ha 100Wp). Cosa que no cuadra amb la superfície de la casa...

Insisteixo, una mica de rigor científic.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more