Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: antifeixisme : laboral
Què és una Vaga General?
04 jun 2010
Els assalariats aturen la producció per protestar davant dels empresaris i/o de les administracions, exigint demandes concretes per a la millora de les condicions de treball. La Vaga se la qualifica de política quan les reivindicacions depassen l'àmbit de l´empresa reclamant modificacions o canvis de lleis i directrius de les polítiques dels governs, i esdevé general quan l'aturada afecta tot un ram de producció o àmbit geogràfic. La Vaga és un recurs del moviment obrer emprat pels treballadors en el decurs de les lluites amb governs i patronals. A Catalunya amb la primera vaga general del 2 al 10 de juliol de 1855 es va aconseguir el reconeixement del Dret d'associació obrera (dret a sindicar-se) i amb la Vaga de la Canadenca (febrer-març de 1919) s´aconseguí la llei de la jornada de treball de 8 hores, marcant un abans i un després en les relacions laborals.
LA PRIMERA VAGA GENERAL


El dia 6 de juny de 1855 va ser executat el capdavanter del moviment obrer Joan Barceló.

El dia 21 de juny el Capità general Juan Zapatero, va publicar un Ordre prohibint totes les Societats Obreres.

La resposta es va manifestar en la convocatòria d'una vaga general a partir del dilluns dia 2 de juliol.


Cap diari barceloní recollí el manifest, solament el diari "La Corona de Aragón" (3 de juliol de 1855) en publicà la notícia, tot i així la vaga tingué un gran ressò, afectant fàbriques, tallers, botigues, establiments comercials i locals d'esbarjo, no solament de Barcelona i els municipis del seu contorn, sinó que també se'n tenen notícies de Sabadell, Igualada, Vic, Reus, Vilanova i la Geltrú, Sitges i de les colònies del Ter, del Cardener i del Llobregat.

Intervingué l'Ajuntament de Barcelona que d'acord amb la Diputació Provincial i la Junta Central de Directors de la Classe Obrera decidiren enviar una Comissió Mixta a Madrid.

El general Zapatero demana tropes de reforç i el dia 5 de juliol dictà un nou Ordre on amenaçava els obrers amb "seran gubernativamente destinados al ejército de Ultramar por seis años". El mateix dia el moviment obrer feia públic un nou comunicat dirigit A la classe obrera de Catalunya.

La vaga va durar 9 dies i l'extensió del moviment va sorprendre tant a les autoritats com als patrons, i els preocupà per l'alt grau d'organització que se'n desprenia.

Dirigien la Vaga en nom de la Comissió de la Classe Obrera de Catalunya, Pau Barba, com a President, Secretaris Joan Rovira i Joan Bertran i Vocals Joan Company, Ramon Maseras, Bartomeu Arrons, Jerònim Alsina, Pau Folch, Manuel Escuder, Pere Puigventós, Joan Alsina, Joaquim Molar i Pere Francesch.

El Govern del general Espartero, envià un emissari a Barcelona per parlamentar amb els vaguistes i el dia 10 de juliol s'arribà a un acord entre el delegat governatiu i la Comissió de la Classe Obrera.

El dia 11 els obrers en vaga tornaren a la feina, amb el compromís del Govern que es faria una llei que autoritzaria les associacions obreres i regularia les relacions entre empresaris i treballadors.

Tot i així molts obrers van patir empresonaments (com el del comissionat Pere Francesch que fou empressonat tan bon punt tornà a Barcelona) i diverses deportacions (com la d'un altre comissionat Pere Puigventós). Una història que es repetirà altres vegades, quan la classe obrera topi amb la jerarquia militar.




    LA VAGA DE LA CANADENCA
(febrer-març de 1919)

La Vaga de la Canadenca és el moviment vaguístic més important de la primera part del segle XX.

El detonant de la vaga es produí els darrers dies de gener a una empresa filial de la Barcelona Traction, Light and Power Company Limited (avantpassada de la FECSA, avui FECSA-ENDESA). L´empresa matriu va ser fundada per Fred Stark Pearson (1861 -1915), el 12 de setembre de 1911, a Toronto. A causa del seu origen, aquesta empresa va ser coneguda a Barcelona com "La Canadenca".

Quan l'empresa introduí canvis en les condicions de treball del personal de facturació, cosa que representava una disminució dels sous, els treballadors van demanar l'assessorament i suport del Sindicat Únic d'Aigua, Gas i Electricitat de la CNT, que s'estava reorganitzant després del Congrés de Sants.

La direcció de l'Empresa respongué amb l'acomiadament de 8 dels treballadors afectats. El dia 5 de febrer la resta del personal de Facturació es va declarar en vaga de braços caiguts, en solidaritat amb els seus companys.

La nova resposta de la direcció de l'empresa fou l'acomiadament de 140 treballadors de la secció de facturació, substituint-los per personal d'altres seccions, amb el rerafons de no reconèixer com interlocutor el Sindicat Únic d'Aigua, Gas i Electricitat de la CNT (amb el que havia mantingut un greu i llarg conflicte a les obres de la central hidràulica de Camarassa -novembre-desembre de 1918- i que havia portat a la CNT a declarar primer la vaga a Camarassa i després a les comarques de Lleida el 19-12-18).

Llavors els treballadors del departament de Producció i Distribució es va solidaritzar amb els acomiadats i el dia 8 de febrer la vaga era gairebé total a l´empresa.

El dia 10 de febrer la direcció de "la Canadenca" va llençar un ultimàtum als vaguistes. La tensió augmentà encara més amb un assassinat.

El dia 21 el Sindicat Únic d'Aigua, Gas i Electricitat de la CNT declarava la Vaga a tot el sector i a les empreses participades per "la Canadenca" (Catalana de Gas, Ferrocarrils de Sarrià i Societat General d'Aigües). Barcelona quedà a les fosques, deixaren de publicar-se els diaris, van quedar paralitzats els tramvies així com moltes fàbriques de Barcelona i també de la rodalia.

El 1er de març les companyies d'aigua, gas i electricitat publicaren un ultimàtum declarant que els treballadors que no es presentessin a la feina abans del dia 6 havien de considerar-se acomiadats. Llavors el Sindicat Únic d'Arts Gràfiques implantà la "censura roja", sobre les notícies periodístiques contràries als interessos dels treballadors de la Canadenca.

El dia 9 el Capità general Milans del Bosch, publicava un Ordre que dictava la militarització dels empleats de les empreses d'aigua, gas i electricitat majors de 21 anys i menors de 31 (sota pena de 4 anys de presó als que no es presentessin als llocs de reclutament). La mesura no tingué efecte, ja que els vaguistes que es presentaven a la feina es negaven a treballar i eren empresonats al Castell de Montjuïc (fins a 3000 obrers foren empresonats).

La CNT respongué amb la Vaga general a tot Catalunya. El Govern decretà l'estat de guerra i enviava a Barcelona un emissari per parlamentar amb el Comitè de Vaga.

Allò que començà com una vaga sectorial es convertí en una vaga general que reivindicava:

a) L'obertura de tots els sindicats il.legalitzats
b) la llibertat dels treballadors empresonats
c) l'establiment de la jornada de treball de 8 hores.

Els dies 15 i 16 de març en presència de l'emissari del govern, José Morote, es van reunir els representants de la Canadenca i del Comitè de Vaga.

El dia 17 s'arribà a un acord:

a) Es posaria en llibertat als treballadors empresonats
b) Les empreses readmetrien els vaguistes sense represàlies
c) Es pagaria la meitat dels dies que havia durat la vaga
d) S'establiria la jornada de 8 hores
d) Després de l'acord definitiu s'aixecaria l'estat de guerra


Per subscriure l'acord la CNT convocà per al dia 19 de març una gran assemblea a la plaça de toros de "Les Arenes". A l'acte hi van assistir més de 20000 treballadors. L'assemblea aprovà l'acord i va donar un termini de 72 hores perquè el govern alliberés tots els empresonats.

Quaranta-quatre dies de vaga, amb les reivindicacions aconseguides, donava als sindicats un crèdit davant del conjunt de la classe treballadora i una força davant de governs i patronals, que no s'havien aconseguit en cap moment precedent.

L'estructura dels Sindicats Únics de la CNT establerien les noves pautes del moviment obrer.

El dia 3 d'abril un decret del govern establia la jornada de treball de 8 hores, per a tots els oficis.

La Patronal no es va quedar plegada de braços però, això, seria una altra història.
Mira també:
http://www.google.con/search?q=vaga+general&ie=ISO-8859-1&hl=ca&btnG=Cerca+amb+el+Google&meta=lr%3Dlang_ca

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
Allò era dignitat i orgull ben entès, això d'ara serà un simulacre si seguim les consignes de les centrals sindicals.

Vaga general al marge i en contra!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
molta dignitat, si, però quines eren les condicions de vida de la classe treballadora i de llibertats civils, posem per cas al 1940 després de 25 anys de lluita i hegemonia de la CNT,. i quines són les condicions de vida de la classe treballadora ara i llibertats públiques ara amb l´hegemonia d´unes altres centrals sindicals des de fa 25 anys?

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
No acabo d'entendre el teu comentari, si el que fas és defensar aquestes altres centrals sindicals front la CNT de principis del segle XX, el teu comentari és mesquí i demagog com no ho pot ser més. Com si només existissin les centrals sindicals i el govern, com si no hi hagués hagut keynesianisme, com si no hagués variat tot el model productiu a la segona meitat del XX per integrar als treballadors a l'economia via consum, com si no hi hagués hagut una guerra civil amb dictadur militar cuartelera de 40 anys, com si e acabat no haguéssiu pactat amb la part modernitzadora de l'anterior règim, com si les llibertats públiques que hi ha avui les haguéssiu aconseguit vosaltres, com si s'exercissin realment, com si... Podria seguir milers d'hores, però passo. Si el teu comentari anava en aquest sentit te'n pots anar a la merda, si no, perdó per haver-te malinterpretat.

En qualsevol cas, no són els aparells sindicals els que lluiten, són els treballadors. La CNT no va crear el proletariat combatent, sino que el proletariat combatent va crear la CNT. Avui dia aquests aparells sindicals plenament integrats a la normalitat democràtica han substituït (ells en diuen "representar") els treballadors en la seva tasca: alliberar-se del jou del treball assalariat, fer la puta revolució.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
Una vaga general no servira de RES, mes que per que es autojustifiquen els directius sindicals, si no va dintre (i no al principi, pero sobretot no al final) de una movilitzacio generalitzada. Es una tonteria esperar la vaga com si vingués per si sola a canviar les coses, quan el mes que probable es que serveixi de punt i final a les movilitzacions. Tal com estan les coses, lo adient seria extendre la mobilitzacio, i despres no una vaga, sino les que calguin. Com a Grecia

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
Mare meva indefinida, ja ho pots ben dir, diria que despistadíssima perque t'has definit prou bé.

Les condicions de vida a nivell material no les han millorat les centrals sindicals d'ara, ni molt menys. Si vols també pots començar a parlar de les virtuts del desarrollisme franquista i de l'estat del benestar postfranquista com a grans avenços per la classe treballadora.

La classe treballadora d'aquesta generació per primera vegada viurà pitjor que la classe treballadora que representaven els seus pares. No voler veure que és un fet la precarització absoluta del treball i el retrocés en tots els fronts dels drets dels treballadors, només ho pot fer alguna hooligan de la burocràcia sindical. Gràcies precissament a la submissió dels sindicats oficials amb la patronal i les polítiques neoliberals dels governs estem com estem. Que fins i tot el que els hi ha costat plantejar-se una vaga, i ho fan simplement per que sinó si que no s'aixequen més.

La qüestió no són les condicions materials de la classe treballadora, comparar l'any 2010 amb 1940 en el nivell de vida i drets té molts pebrots, però molts!!!! potser no t'has plantejat que gràcies a aquells trebaladors que s'ho jugaven tot tu ara et pots permetre el luxe de no jugar-te res. La qüestió està efectivament en la dignitat i la lluita de la classe treballadora en la defensa dels seus drets. I d'això tracta aquest text.

Vaga general

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
INDEFINIDA, ves a fer proselitisme al foro de l'ABC, que aquí amb arguments així ni al més despistat dels despistats aconseguiras ensarronar.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
us ha picat ehhh? han tingut 30 anys de llibertat sindical per demostrar i convençer la classe treballadora de les virtuts de les seves grans raons i l´única estratègia coneguda que tenen es despotricar de les centrals sindicals de mala manera, fins i tot, quan les centrals sindicals decideixen obrir un proces de Vaga General a la que evidentment s´apunten els primers però que no són capaços de convocar ells pel seu compte i amb les seves raons. I les centrals sindicals que són les majoritàries o hegemòniques no ho són perquè Déu ho ha volgut, ho són perque els assalariats les han escollit democràticament en l´elecció del Comitè d´empresa que es du a terme a tots els centres de producció amb més de 6 treballadors en nòmina i cada 4 anys.

Si si molta dignitat els de la CNT però Catalunya bombardejada, és a dir, una estratègia més aviat estúpida que ens va dur a la gran derrota del segle XX i que encara estem pagant.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
a veure si quan signen la reforma laboral t'atreveixes a defensar-los...

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
Ja us deia jo una hooligan alliberada de la burocràcia sindical. Més definida del que sembla.

Fas pudor a patronal

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
04 jun 2010
i tu fas pudor a troll feixista espanyol, "burocracia sindical" aquest vocabulari ni a la caverna mediàtica de la dreta feixista espanyola.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
si clar, el que tu diguis senyor alliberat intentant dissimular ser treballador.

Mort als sindicats oficials

vaga general revolucionària

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
deixa de dir parides, ppiquet del pp, farsant! Només un delinquent de la patronal pot dir mort als sindicats oficials, que pretens la il.legalització del moviment obrer i posar els sindicats oficials fora de la legalitat oficial! Aquest fill de la patronal només sap criticar el moviments obrer i els seus sindicats majoritaris, cap paraula de crítica ni a la patronal, ni a la dreta política ni al partit presidencial.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
A veure, la immensa majoria de la classe treballadora d'aquest país no està sindicada, és el país de la UE amb menys sindicació. Els sindicats majoritaris esteu totalment desprestigiats, ho veig cada dia quan parlo amb els companys de feia que per cert, no estan a cap sindicat.

Llibertat sindical? Si la llibertat sindical és rebre subvencions de l'estat per mantenir-se callat (fins la cosa ja no s'aguanta per enlloc) o tenir alliberats molts d'ells paràsits gràcies a la participació a les eleccions sindicals (que provenen del model franquista) amb els comitès d'empresa; doncs felicitats per la vostra llibertat sindical, de delegar els problemes dels treballadors en professionals sindicals que han acabat amb la consciència de classe juntament amb la societat de consum.

I pel que fa a la guerra civil que diu el de INDEFINIDA, la CNT és la que va deixar més homes i dones al front, el franquisme tenia el suport de les potències feixistes, cosa que la República no tenia el suport de les "democràcies" europees perquè aquestes tenien por d'una revolució de caràcter anarquista. Si, estem pagant que el franquisme vagi acabar amb tota la cultura obrera (ateneus, biblioteques, sindicats, publicacions, etc), però vosaltres no heu fet res per recuperar-la, sinó que l'heu burocratitzat.

Sou part del problema. Per sort, molta gent jove ja passa de vosaltres i s'afilia a la CNT o altres sindicats combatius.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
el cnt sembla un partit polític. Aveure, primera frase: "la immensa majoria de la classe treballadora d'aquest país no està sindicada" a la CNt, hauries d´afegir. Lo segon, demostra-ho als centres de producció i de distribució i als comitès d´empresa escollits democràticament amb participacions força elevades. No, la llibertat sindical no és rebre subvencions (QUE SEMBLES DE LA ULTRADRETA ESPANYOLA! i ho sembles perquè ho ets!). La llibertat sindical es poder organitzar el Sindicat que tu creguis necessari amb la ideologia que tu vulguins dins de la teva empresa, entre altes coses. I les subvencions es reben, no per raó divina, sino segons el numero de representants que s´aconsegueix en els Comitès d´empresa per que els sindicalistes puguin realitzar cde forma convenient la represntació dels assalariats enfronts dels caps i dels amos de l´empresa o la patronal del sector o les patronals catalanes. "Les eleccions sindicals provenen del model franquista"! BRAAAVO!uNA ALTRA PARIDA. lES CENTRALS sindicals, mantenir-se callades? qUANTES VAGUES GENERALS HAN CONVOCAT ccoo I ugt? mOLTES i totes guanyades per l´èxit de mobilització popular! qUANTES VAGUES GENERALS HA CONVOCAT cnt EN ELS DARRERES 30 ANYS? cAP NI UNA, AIXÒ SI QUE és ESTAR CALLAT, a internet molta xerrameca però als centres de producció no saben ni qui sou! La consciència de classe i la societat de consum bla bla bla i que si la guerra civil i que si tal bla bla bla. Al que diu no sé que d´una vaga general revolucionaria? Que la convoqui estic desitjant llegir o saber quins són els punts bàsics de reivindicació per tal de sumar-me o abstenir-me.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
Aquestes subvencions també serveixen perquè feu negocis amb els cursos de formació o perquè us mantingueu callats fins que la situació és tan greu que us heu de fer un rentat de cara convocant una vaga de funcionaris que només servirà per netejar-vos la cara. Per cert l'altre dia parlant amb una funcionària em va dir que no faria vaga perquè després hauria de recuperar les hores i que a més el que s'havia de fer per aturar aquestes mesures, és una vaga general indefinida.

Juasjuas, amb participacions força elevades diu, no és el cas de la meva empresa doncs, ni la dels companys que conec. No calen subvencions per organitzar el sindicat als centres de treball, amb les cotitzacions dels afiliats es poden mantenir els sindicats i fer molta feina, així ho fa la CNT i és un sindicat minoritari, al mateix feia quan era majoritari i gràcies a la lluita dels treballadors es van guanyar les 8 hores.

Si heu convocat moltes vagues, sobretot quan governa la dreta, però quan ho fan els socialistes calleu a base de subvencions i entre altres coses perquè la UGT és el sindicat del PSOE. Totes guanyades???? juasjuas, per favor, si en els últims 15 anys no parem de viure retallades socials, heu tancat les ETT'S pot ser?? Heu fet que es paguin les hores extra als moltíssims llocs que no es cobren??

Perquè no tenim forces per convocar-les, però si que hem fet milers de manifestacions, concentracions, denuncies,etc. Tranquil que poc a poc tot i la repressió de l'estat desde un principi amb el cas Scala, les vostres subvencions, les eleccions sindicals heretades del franquisme (no és cap tonteria, sinó llegeix una mica i aprèn)i també per culpa de les nostres divisions i errors(que també s'han de reconèixer) ens anem fent un lloc. A nosaltres no sabran ni qui som, però a vosaltres si que coneixen lu poca-vergonyes que sou i s'us està començant a acabar el xollo.

Xoriços i venedors de treballadors.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
cenetero és un troll del PP, ni cas

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
l´amiga del cenetero no fara vaga d´1 dia però indefinida, si??? lògica aplastant, esquirol!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
Burru! No faré vaga perquè no sóc funcionari. Però si que els meus companys del sindicat que són funcionaris faran vaga, això si, al costat vostra i defensant alliberat i policies, no.

Si, sóc militant del PP de tota la vida, juasjuas.

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: Què és una Vaga General?
05 jun 2010
El millor de tot és llegir a Indymedia a sindicalistes d'UGT i CCOO amb el morro de dir trolls i peperos als que li canten les veritats.

Ja us ho trobareu. Arribarà el dia en que caureu junt amb els vostres amos de la patronal. Cada dia queda menys

Venuts i traidors fora d'IMC.
Vosaltres sou aquí els únic trolls
Sindicato Sindicat