Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Confirmades les mancances i precarietat que el sindicat CNT denuncia sobre la gestió del 061
03 jun 2010
CNT convoca el dissabte 5 de juny a les 11h una concentració al Departament de Salut, al C/ Travessera de les Corts 131-159.
sem.jpg
El 7 d’abril l’empresa de telemàrqueting Atento, del grup Telefònica, va acomiadar més d’un 35% del personal que atenia les trucades al telèfon 061 d’emergències mèdiques. Segons l’acta d’infracció d’Inspecció de Treball número 8/0012917/10 aquesta mesura va ser desproporcionada. L’excusa que Atento va fer servir era que havia finalitzat la campanya de la grip A, però com també reconeix aquesta acta, a cap contracte especificava que la incorporació d’aquestes persones fos per aquest motiu. Per això, després de no poder disposar del personal necessari i deixar desbordat el 061, van oferir a alguns d’aquest treballadors un nou contracte, que implicava una pèrdua dels drets laborals que van adquirir durant el període de treball anterior.

La crisi econòmica va obligar a la majoria d’aquest treballadors a acceptar aquestes pèrdues de drets proposades per Atento. Però, tot i que estaven obligats per conveni a, en cas de necessitat futura, re contractar al personal acomiadat per ordre de antiguitat, no només no van oferir al delegat sindical de CNT o a persones que han iniciat accions jurídiques i sindicals contra ells aquesta possibilitat, si no que tampoc es van presentar a l’acte de conciliació que va tenir lloc per la demanda interposada. No han posat remei, en el temps establert per Inspecció de Treball, a les mancances d’higiene i seguretat en el treball que CNT va denunciar i per les que es continuarà lluitant. I no han pagat als treballadors conceptes com la pujada de l’IPC corresponent al 2009, entre d’altres, per les que CNT durà a terme accions jurídiques, i que fan recordar les paraules del diputat de CiU sobre la preocupació que suposa la figura de José Julián Isturitz com a gerent del SEM, ja que va ser implicat per la Audiencia de Cuentas de Canarias per presumptes irregularitats administratives quan gestionava allà el mateix servei mèdic.

Mentrestant, el diari Redacción Médica, al seu número 1208, ataca a aquest sindicat amb arguments en clara oposició als exposats per Inspecció de treball. En aquest context, Atento, favorita per adjudicar-se la gestió del servei d’emergències ciutadanes 112 ha perdut gran part del concurs en favor d’un altre empresa de telemàrqueting, Qualytel. Només a Catalunya, aquest serveis d’aquesta naturalesa tan delicada són sub contractats a aquest tipus d’empreses, més relacionades amb la venda telefònica, realització enquestes i gestions i reclamacions sobre serveis varis.

Per aquests motius, CNT convoca el dissabte 5 de juny a les 11h una concentració al Departament de Salut, al C/ Travessera de les Corts 131-159.

Més informació: http://cnt061catalunya.blogspot.com/

-------------------
Agència Confederal de Premsa CNT-Barcelona
Federació Local de Sindicats de Barcelona
Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª ( Drassanes, L-3)
Tel/Fax: 933 170 547 - sov ARROBA barcelona.cnt.es
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=701
http://cnt061catalunya.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Confirmades les mancances i precarietat que el sindicat CNT denuncia sobre la gestió del 061
04 jun 2010
Endavant amb la lluita al 061! Jo aniré a la concentració, i tu?
Colera camping CNT