Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Davant la convocatòria generalitzada de vaga de la funció pública arreu de l’estat espanyol pel proper 8 de juny de 2010, i davant la impossibilitat, de moment, de convocar una vaga general nacional arreu dels Països Catalans, des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, manifestem públicament:
vaga_general_8j_canvis.jpg
2.jpg
1. Que la COS convoca una Jornada de Lluita Nacional, per a la qual cosa hem notificat oficialment la convocatòria de vaga general a les comarques de la Comunitat Autònoma de Catalunya i de la Comunitat Autònoma del País Valencià, per poder tenir la cobertura legal necessària a l’hora de convocar piquets, etc., per tal que cap persona quedi desprotegida davant la repressió policial o patronal.

2. Que aquesta decisió ha estat presa després de grans discussions, de forma conscient i molt responsable, per dotar del màxim caràcter de classe i nacional possible a les convocatòries del 8 de juny.

3. Que aquesta convocatòria no es fa buscant cap protagonisme, ni de forma oportunista, ja que som molt conscients de les nostres forces i capacitats. Tant de bo aquesta convocatòria haguérem pogut fer-la amb la resta de sindicats que de forma directa o indirecta també lluiten per l’alliberament personal, de classe i nacional dels Països Catalans; farem tot el possible per tal que així sigui a la propera.

4. Que aquesta convocatòria de jornada de lluita es fa per possibilitar que qualsevol persona treballadora, ocupada o aturada, estudiant o pensionista, pugui participar activament de totes les accions, piquets, etc., que s’hi convoquin, així com organitzar-ne directament, amb totes les garanties i cobertura legal que donen una convocatòria legal de vaga general.

5. Que les accions, piquets i mobilitzacions que s’hi convoquin arreu del país, s’intentaran fer de forma conjunta i coordinada amb la resta d’organitzacions de l’Esquerra Independentista, així com amb col·lectius socials de base, en totes aquelles comarques on sigui possible.

6. Que farem tot el possible per facilitar la participació de qualsevol persona, sindicat de classe, etc., als piquets i accions que s’organitzen. Així, si qualsevol organització o col·lectiu vol fer accions o piquets, només s’haurà de posar en contacte amb nosaltres per tal de poder-los facilitar la documentació necessària per tal d’estar-hi el millor protegits possibles. Volem deixar molt clar que no volem cap protagonisme, els i les treballadores dels Països Catalans necessitem ja la Unitat d’Acció per la Vaga General!

7. Que cridem a participar activament de les manifestacions, fent blocs propis independentistes i anticapitalistes, a les principals localitats dels Països Catalans a la tarda del dia 8 de Juny (a Girona, Lleida, Barcelona, Tarragona, Reus, Tortosa, Castelló de la Plana, València, Alacant, Palma, etc.)

8. Per últim, que un cop passat el 8 de Juny, caldrà seure de forma unitària per preparar conjuntament el calendari de mobilitzacions arreu dels Països Catalans per preparar la Vaga General Unitària i Nacional que necessitem ja.Defensem els serveis públics

Aturem les reformes laboral i de pensions

Assenyalem els veritables culpables de la crisiAVANCEM CAP A LA VAGA GENERAL NACIONAL!!
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=193
http://sindicatcos.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Manifest Conjunt de l'Esquerra IndependentistaLluitant aturarem les retallades

Davant la convocatòria generalitzada de la funció pública del dia 8 de juny des de l'Esquerra Independentista considerem necessari mobilitzar el conjunt de la classe treballadora per aturar la progressiva precarització de les condicions laborals i les retallades socials. Per aquest motiu les organitzacions de l'Esquerra Independentista hem convocat de forma coordinada i conjunta una jornada de lluita arreu dels Països Catalans sota 3 eixos d'actuació:

Defensem els serveis públics

Empès pel BM, l'FMI i la UE el govern espanyol ha iniciat una política d'aprofundiment del desmantellament del sector públic. Una bateria de mesures antisocials està sent desplegada sense comptar amb l'opinió de la ciutadania. Una retallada salarial mitjà del 5% dels treballadors del sector públic, l'eliminació de la prestació per naixements, la congelació de les ja de per si precaries pensions, l'augment dels impostos indirectes que són els més injustos perquè no depenen del nostre poder adquisitiu... acompanyades d'una reducció dels pressupostos de la resta d'administracions que comportaran la degradació del sector públic i dels serveis que en depenen. A totes aquestes mesures hi haurem de sumar properament altres mesures com el copagament sanitari.

Aturem les reformes laboral i de pensions

A més el govern està impulsant una reforma laboral que haurà d'aprofundir en la precarització dels llocs de feina. Les mesures estrelles són l'abaratiment de l'acomiadament fomentant una ocupació més inestable que se sumaria a la supressió de les limitacions actuals al prestamisme laboral de les ETT. L'adopció de 2 noves formes de contractació per a joves suposaran l'aniquilació dels més elementals drets laborals per mitjà d'un contracte de formació amb sous de misèria fins a l'edat de 30 anys i fomentant un “contracte” precari juvenil que permetrà ocupar joves llicenciats sense cotització ni dret a indemnització i amb un salari per sota del Salari Mínim Interprofessional. I per si no fos suficient la retallada salarial al sector públic pretén exemplificar al sector privat perquè redueixi els sous, que estan entre els més baixos de la UE tot i tenir una renta per càpita similar.

Assenyalem els veritables culpables de la crisi

L'actual crisi internacional és fruit de l'afany acumulador impulsat pel sistema econòmic neoliberal. Els excessos comesos per les elits econòmiques, les grans munltinacionals i els grups financers, recolzats pel còmplice poder polític ens han dut fins al precipici. Mentre els estats segueixen donant suport i endeutant-se per salvar els beneficis d'unes empreses gestionades de forma maldestra, mentre els protagonistes dels escàndols econòmics no hagin vists reduïts ni amenaçats els seus quantiosos guanys fins i tot en els casos més flagrants... els mateixos responsables de la crisi són els que ara decideixen de la mà dels nostres dèbils i dependents estats quines són les mesures que s'han d'adoptar per sortir-ne i en qui ha de recaure l'enorme factura del seus excessos.

Ha arribat l'hora de sortir al carrer i respondre a l'ofensiva neoliberal empresa pels governs autònomics, espanyol i europeu. Cal que ens mobilitzem el conjunt de la classe treballadora contra les retallades al sector públic i l'imminent retroces dels drets socials col·lectius. Només organitzant-nos i lluitant podrem fer front a l'ofensiva neoliberal. Que la crisi la paguin els rics.

Avancem cap a la vaga generalEndavant - CAJEI - Maulets - SEPC - CUP Barcelona - COSDocuments relacionats:- Cartell Jornada de Lluita Barcelonès
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid

- Manifest nacional de l'Esquerra Independentista
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Els sindicats seriosos convoqen vaga (cosa que ells SÍ) poden fer, i vosaltres reaccioneu com a bos oportunistes intenteu sortir per la tangent. Quina gracia.

Sort que no teniu ni un 0,001% de representativitat
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Qui són els sindicats seriosos? Algun dels teus?
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Jo també vull saber quins són aquests dels que parles. A part de que la COS també convoca vaga, quina havia de ser la seva actitud, no convocar a la vaga segons tu?¿?¿? que vols dir amb sortir per la tangent?¿? convocar una jornada de lluita amb la participació de tota l'esquerra independentista (CAJEI, Maulets, etc.), majoritaris al carrer en comparació a altres realitats juvenils molt més inexistents és sortir per la tangent?¿?¿
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Ara sí, per fi els funcionaris del Principat, el País Valencià, ses Illes i, fins i tot, l'Alguer i els ducats d'Atenes i Neopàtria, aniran a la vaga. Estàvem esperant que deia la COS.

I a més sense voler protagonisme, això és modèstia, una organització de masses, amb milers de militants, presència a tots els centres de treball i que no volen protagonisme.

Desperta ferro funcionaris !!!
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Wua tiu ke va kumpain, yo numes sageixu las cunvucatorias i las urganizacions intarnaciunalistas da vritat, o sea las ke parlen dEspaña ke axo si ke mola i no els nazionalistes akests que san cregut tiu ke fort, els bascus igual tiu diuen k son un poble igual kals catalans k poc sulidaris tiu amb lu k mola se internacionalista 100%, axo de poble i independencia i tal numes al Sajara (o sascriu amb G¿?) i palestina i em pensu k ya sta, lu atre son burxesus fua tiu vai fort men vai a cremar uns containes i a pintar putus naziunalistes.
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
L´Esquerra Independentista convoca Jornada de Lluita el 8 de Juny i el Sindicat convoca a la Vaga General?
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
No, em sembla que el comunicat ho deixa prou clar:

http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=193:cos&catid=41:comunicats&Itemid=75
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
La COS no convoca vaga perquè no té ningú a qui convocar!!

Quants afiliats, quants delegats?

És tan representativa del moviment obrer com ho pot ser el Club d'escacs del meu barri.
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
03 jun 2010
Esperi ara li envio un informe amb els afiliats, les dades, les adreces... li adjunto també el núm. de dni, senyora agent?

Conyes a part, només cal mirar les convocatòries que fa una organització per veure més o menys quanta gent mouen.

El fet de que es pogués convocar manifestacions l'1 de maig com a COS a València, Barcelona, Alacant, Girona, Elx, Castelló, Vinarós,... amb la participació de desenes, centenars o milers de persones segons cada cas deixa prou en evidència a mentideres com la tal Emma. Aquí teniu les cròniques:

http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=183:cronica-del-1r-de-maig&catid=1:latest-news&Itemid=74

http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=180:1-de-maig-lesquerra-independentista-del-barcelones-per-la-solidaritat-i-la-consciencia-de-classe&catid=54:noticies&Itemid=91

Que es tingui molt poca presència a Barcelona no vol dir que no s'existeixi,i es que encara que sembli mentida per molts el país comença i acaba a Barcelona.

En quant a delegats sindicals, pots entrar a la web i mirar notícies relacionades als enllaços territorials:

Victòria de la COS a DIEMEN
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=89:cos-osona&catid=46:noticies&Itemid=96

La COS guanya les eleccions sindicals a P. Roquet, SA
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=86:cos-osona&catid=46:noticies&Itemid=96

La COS, majoritària a TEKOR, de Vic
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=88:cos-osona&catid=46:noticies&Itemid=96

La COS guanya les eleccions a l'ajuntament de Tona
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=87:cos-osona&catid=46:noticies&Itemid=96

Augmentem la representació sindical a les comarques gironines
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=94:cos-nord-est&catid=59:noticies&Itemid=97

La COS segona força a CEMEX d'Alcanar
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=92:cos-terres-de-lebre&catid=47:noticies&Itemid=95

Eleccions sindicals a Industrias Faus
http://sindicatcos.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=96:cos-la-safor&catid=50:noticies&Itemid=98

...

Contenta, "Emma"?
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
04 jun 2010
Li has fet un bon PAM! a la tal Emma, aquesta ja no torna en aquesta notícia segur XD
Re: 8J Jornada de Lluita - Avancem cap a la Vaga General
04 jun 2010
Com ja he comentat a Kaos en la red, una organització que es digui que vol ser el referent del sidicalisme de classe nacional combatiu i molt més adjectius molons, que només pot areditar 7 accions i que munta manis amb xavals de 16 anys no és més que una pantomima.

Si vols puc entrar a web la federació catalana de clubs de muntanyisme i et penjo 7 noticies de camins que hagin aconseguit que la Generalitat netegi per a la pràctica de muntanyisme.

Ui si, un PAM que t'hi cagues.

Gent, torneu al món real, la objectivitat no és dolenta, no li tingueu por.
Sindicato Sindicat