Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: xarxa i llibertat
Reneix Ràdio 90
01 jun 2010
Per Ràdio 90 reneix amb una nova programació, més continguts, més dinàmica, més cultural i feta amb molta il·lusió.
r90logo.png
Arriba la culminació de molts mesos de feina i il•lusió, aprofitant l’experiència d’ anys fent ràdio lliure i cultural a la Garrotxa. En aquest temps s’ha aconseguit renovar i consolidar un projecte que al setembre de l’any passat veiem realment mort, reneixen així de les nostres cendres.

Les persones que formen Ràdio 90 han posat les bases perquè aquesta, tingui un futur engrescador, buscant el plaer de compartir, amb aquells que ens escoltin, la ràdio que fem amb sentiment i altruisme.

La nova programació que enceta Ràdio 90 aquest dissabte dia 5 de juny vol combinar la música i la cultura en un entramat que resulti agradable a l’oient, i alhora li permeti de descobrir noves propostes, originals i suggestives.

Una programació de 24 hores 7 dies a la setmana amb unes franges musicals molt acurades compartiran protagonisme amb el plat fort per aquest estiu. Setze hores de programes repartits durant el cap de setmana (dissabte i diumenge), amb deu programes de producció pròpia i sis de producció aliena. La major part dels programes són nous de trinca, amb plantejaments renovats però sense trencar amb la línia que ha definit el segell propi de l’emissora des de la seva creació l’any 1990.

Els programes s’agrupen en franges horàries, en funció de les seves característiques. Així, la franja central dels dissabtes i diumenges, l’ocupen essencialment espais informatius i culturals, destacant, pel que fa als informatius, la recuperació d’un noticiari propi de caràcter cultural centrat en l’àmbit de la Garrotxa.

En l’apartat cultural, hi ha literatura i cinema en diferents ofertes, i en el musical, que és i serà sempre l’essència de Ràdio 90, el ventall va des del jazz fins al folk, passant pel rock, el pop i l’electrònica, i fent una especial incidència en la música que es fa al nostre país i també a la nostra comarca.

Una programació nova però que beu directament dels més de 20 anys d’història de Ràdio 90. Amb el segell de sempre, però amb la il•lusió del primer dia. Programes fets a mà, per persones altruistes, que volen compartir el millor d’elles mateixes.

La programació es pot consultar a la pàgina web de l’emissora, www.r90.org
Mira també:
http://www.r90.org

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Ràdio 90 ¿lliure?
01 jun 2010
El motiu d'aquesta carta és intentar explicar a la població garrotxina en general i als oients de R90 en particular, què ha passat en aquesta emissora durant els últims mesos. La “moguda” va començar el Setembre de l'any passat, mes en que sempre es feia el canvi de programació d'estiu a hivern. La majoria da nous programes ja estaven preparats i alguns fins i tot gravats. Concretament 4 dies abans del canvi, tots els col·laboradors vam ser convocats pel director, de manera urgent, a una reunió extraordinària amb un sol tema sobre la taula: El tancament imminent de R90. Evidentment l'assistència va ser massiva i el desconcert generalitzat. Va ser una reunió merament informativa, ja que la decisió ja estava presa, no hi havia cap voluntat de diàleg ni de buscar solucions. El Sr. Director havia decidit (recolzat per 2 o 3 dels col·laboradors que li eren més afins) que d'un temps ençà no hi havia prou implicació i comunicació per part dels socis-col·laboradors, que aquella no era la ràdio que ell s'imaginava quan la va engegar i que l'única solució era el tancament. No hi havia res a fer, la decisió ja estava presa, més endavant ja se'ns avisaria si al Sr. director li semblava que es tornaven a donar les condiciones necessàries per reprendre les emissions. Ah! I l'endemà es canviaria el pany de l'estudi, o sigui que ningú podrà entrar a l'estudi (només ell i qui ell consideri digne de tenir la clau) La sorpresa per a la majoria va ser tal que a penes vam poder reaccionar i molts vam anar a dormir tristos i confosos aquella nit.
La tristor va donar pas al dolor i la incredulitat i l'astorament del primer moment van donar pas a la indignació i a la crítica per la decisió presa, però especialment per la manera com es va prendre. Dos dies després, mínimament recuperats del xoc inicial i assimilada la noticia, alguns socis vàrem sentir la necessitat d'expressar la nostra opinió a través del correu electrònic intern de la radio. Els e-mails es van succeir durant els següents dies. Tothom volia dir-hi la seva i es van anar posicionant dos bàndols: el que ja li estava bé la decisió presa i el que criticava el fons i la forma d'aquella dràstica decisió. Érem molts els que opinàvem que la situació no era tan greu i que si realment hi havia problemes el que calia era abordar-los i intentar solucionar-los i no pas tancar, i menys d'aquella manera. La majoria dels socis signants feia un munt d'anys que estàvem a R90 (alguns més de 10 ), hem invertit centenars d'hores en idear, preparar i realitzar programes originals i de qualitat, hem pagat religiosament la quota de socis (30 Euros) cada trimestre i hem defensat i proclamat les virtuts de R90 allà on anàvem, sentint-la com a pròpia, creient que érem part important d'aquella gran família. Però no, tot això no va servir per a tenir-nos mínimament en compte a l'hora de prendre una decisió tan radical i que ens afectava a tots. Ja que per a molts de nosaltres fer radio era una part molt important i gratificant de les nostres vides i vam veure com s'esfondrava de la nit al dia. Locutors que durant molts anys havíem estat davant dels micros, creant vincles de complicitat amb uns oient fidels, ni tan sols vam tenir la oportunitat d'acomiadar-nos, d'intentar explicar què havia passat. Això ens va fer molt mal .La poca humanitat amb què vam ser tractats persones que ho havíem donat tot per R90 és el que ens va fer més mal. Teníem la sensació que ens havien clavat un punyal a l'esquena.
Les setmanes següents van ser molt dures: intentàvem debades entendre què és el que havia passat, al 101.4 de la Fm. no sonava res i quan ens trobàvem oients pel carrer ens abordaven demanant-nos explicacions. Explicacions que amb prou feines podíem donar.
A principis d'aquest any ens va arribar un últim missatge del Sr. Director. Deia que la radio tornava a engegar, en principi només música, que havia trobat un equip de 8 persones que treballarien de manera transversal per què tot funcionés i que “aquells qui havien expressat les crítiques més viscerals per la decisió del tancament, difícilment es sentirien còmodes en el nou projecte”. Era el cop definitiu, el punyal s'acabava de clavar fins al cor i burxava allà on fa més mal. Tot un sector important de la radio érem expulsats, érem repudiats pel sol fet d'haver mostrat la nostra disconformitat per una decisió.
Fa pocs mesos estàvem tranquil·lament preparant programes i projectes a R90, i uns mesos més tard, després de tot aquest terrabastall, la ràdio torna a funcionar i molts de nosaltres hem estat esborrats del projecte i la història de R90 (ja no apareixem a la web, com si mai hi haguéssim estat)
Així doncs què ha passat realment? Ha estat tot una maniobra calculada del Sr. Director per fer fora tot un sector de la ràdio que li era incòmode?. O tan sols volia un canvi de rumb i arran de les crítiques va veure que la cosa se li podia complicar i va decidir “fer neteja”?
Sigui com sigui, el cas és que hi ha tot un grup de persones decebudes i dolgudes, que ja mai tornaran a fer ràdio en aquella emissora que, tot i brandar la bandera de “lliure i cultural”, ha demostrat ben poca llibertat. També sembla evident que el Sr. Director, ha decidit envoltar-se dels col·laboradors més dòcils (aquells que no li discutiran les ordres) i fer fora qualsevol que gosi qüestionar-lo.
En fi, esperem que aquesta carta hagi servit per aclarir un xic les coses, sobretot pel oients de R90 desconcertats i víctimes també d'aquest despropòsit. Creiem que aquesta carta també era necessària per part nostra per intentar tancar aquesta etapa i poder mirar ja endavant amb esperit positiu i creatiu altra vegada. En aquest sentit volem senyalar que alguns dels aquí signants juntament amb altres persones interessades, estem engegant un nou projecte digital d'expressió i difusió de les múltiples propostes d'opinió, artístiques i culturals de la comarca. Vol ser una plataforma plural on tothom pugui expressar la seva opinió i la seva obra en diferents formats (escrit, audio, video, foto ..).


Col·lectiu d'expulsats de Ràdio 90
Re: Reneix Ràdio 90
01 jun 2010
nova programació, més continguts, més dinàmica, més cultural i feta amb molta il·lusió... I AMB MOLTES SUBVENCIONS, NO?
Re: Reneix Ràdio 90
01 jun 2010
El que passa és que al sr. director no li molava certa gent pq feia la ràdio més lliure encara del que ell hauria arribat a pensar mai. El que passa és que el sr. director creu que la ràdio és seva i que pot fer amb ella el que vol (expulsar gent sense cap argument, esborrar la història de la pròpia ràdio -on són els col.laboradors dels últims 10 anys que sortien a la web?... web creada per un dels expulsats, per cert-, convocar una assamblea d'un dia per l'altre amb l'objectiu de tancar la ràdio sense cap possibilitat de respondre...).
Tota una declaració d'intencions del sr. Xevi Baca i García i una gran definició del que entén per llibertat.

PD: No contesteu a les provocacions. Som viscerals.
Re: Reneix Ràdio 90
01 jun 2010
I aneu amb compte que no se'ns giri l'olla i pujem a cobrar-nos tota la pasta que hem anat deixant a R90 durant els nostres anys de "col.laboradors"...

Vés a sapiguer qui t'ha tocat!!
Re: Reneix Ràdio 90
01 jun 2010
Cada dia estic més convençut de la inutilitat de tenir algú per sobre que mana i algú per sobre que obeeix!

Desitjo que ben aviat estigueu de nou a les ones, en qualsevol ràdio lliure.

Visca l´assemblearisme, l´organització horitzontal i l´acció directa!
Vaya tela!!!!!
01 jun 2010
Yo escuchaba R'90, sobretodo algunos programas de gente que ni tansolo aparece en la página web y eso creo que es todo menos cultura o libertad, si bien esa libertad que predican, no es más que una patraña para vender y engañar a oyentes como yo. Me gustaba sintonizar esa radio peculiar y diferente que ahora ya, jamás lo será. Me siento defraudado y animo a la gente que ha sido expulsada a seguir adelante, no dejeis que cuatro manipuladores contolen esas ondas que son de todos. Ánimos y leña al mono que es de goma!
Audiencia perduda
02 jun 2010
Cal ser força incompetent per tenir l'emissora tancada durant la tardor, amb la pèrdua d'audiència que això suposa.

Jo l'any passat tenia la freqüència memoritzada a la ràdio del cotxe per totes les vegades que passo per Olot.

Actualment tinc canviat el botonet per Ràdio Olot (www.radio-olot.com) que estan amb Ona Catalana. Res de bo, però almenys sé el què escolto. És com escoltar la Cope essent conscient del què escoltes, i no una emissora que t'enganya.
"Perqué"
03 jun 2010
Jo he fet durant 10 anys tot tipus de programes amb el meu company Pep en aquesta ràdio, inclús vam guanyar un premi important que vam compartir feliços amb tothom, això ens va fer més feliç que guanyar-lo. Em estat en antena hivern i estiu, amb ganes de millorar, de donar el millor de nosaltres, però ara ja no ens hi volen i ni tant sols sabem perqué...ningú ens ha dit res...ni els que creia amics meus. Ni tan sols vam tenir l'oportunitat d'acomiadar-nos de la nostre audiència.

Em podeu donar una justificació? Quina és l'explicació? Es millor que jo o en Pep no en prenguem part d'aquesta nova ràdio tan lliure i cultural?

D'això a casa meva en diuen anar a fer mal...però tot plegat no vol dir que no hi tornem, és més, estem preparant un nou programa que segur us interessarà i que ja estem preparant. Nomès puc dir que en breu i si tot va com ha d'anar, tornarem a les ones per seguir parlant en llibertat, nomès així es pot construir realment la cultura.

Una abraçada per tota la gent que ens ha escoltat durant aquests anys i sempre ens ha animat a seguir endavant. Gràcies de tot cor!

H.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more