Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
No podem restar passius
01 jun 2010
Si us dic que hi ha un país d’orient mitjà que és perillós per a la comunitat internacional i que podria constituir una amenaça per a la proliferació d’armament nuclear en mans poc apropiades, segur que pensareu en Iran. Però m’estava referint més aviat a Israel que acaba de matar a 14 persones d’un comboi humanitari internacional que es dirigia per mar a Gaza. Per altra banda, el britànic The Guardian descobreix, a través de documents desclassificat que, el 31 de març de 1975, el llavors ministre de Defensa i actual president d’Israel, Shimon Peres, va oferir armament nuclear al règim racista de Sud-Àfrica perquè l’utilitzés com a dissuasió i per a potencials atacs contra països veïns. Malgrat que la venta no es va consumar, és una prova que Israel disposa de caps nuclears i que podria oferir-los a règims tan perillosos com ells mateixos. Són més evidències del que ja era evident: que Israel és un “país” il•legítim que practica, al seu torn, un règim inhumà d’apartheid amb els palestins; que no vol usar altra política que la dels fets consumats; que es beneficia internacionalment del poder immens dels lobbies econòmics jueus; que manipula la seva població amb la por al terrorisme que, per altra banda, ells mateixos atien, i que; a través de crear un genocidi planificat, emulen el genocidi que ells mateixos van patir a mans dels nazis. Com que les protestes dels governs dels EEUU i l’UE acabaran en no res i com que Israel se'n riu de la comunitat internacional, millor que la ciutadania pressioni a través de l’única cosa que els pot importar: l’economia. Busqueu a internet com boicotejar els productes israelians. I més enllà d’aquest boicot popular, a veure si alguns dels polítics catalanistes pro-israelians s’adonen del que pensa el poble català –ha estat immensa la manifestació espontània a Barcelona el dia de la massacre israeliana- i implementen també, amb valentia, el boicot des de la Generalitat.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No podem restar passius
01 jun 2010
www.boicotpreventiu.palestina.cat/
Re: No podem restar passius
01 jun 2010
Sense ànim d'acritud, però no és una mica fort que la gent surti al carrer més pel tema de Palestina/Israel, què per la crisi capitalista a casa nostra?
Em sembla perfecte que la gent es mobilitzi per la causa palestina i per aquesta massacre, però em sembla increïble que es mobilitze més per aquest conflicte que no per altres que tenim a casa nostra.
Sense anar més lluny l'altre dia a un CIE de Barcelona va morir un xavalet. M'agradaria saber on estava tota esta gent el dia de les concentracions que s'han fet.
Re: No podem restar passius
01 jun 2010
Totalment d'acord amb el psot de sobre. És evident que la major part de Catalans han perdut el nord i ja no reconeixen les prioritats... ningú pot ajudar a aningí si abans no s'ajuda a si mateix... Aquestes mobilitzacions seran pa per avui fam per demà.
Re: No podem restar passius
01 jun 2010
La solidaritat és la tendresa dels pobles.

La prioritat te la marques tu mateixa
Re: No podem restar passius
01 jun 2010
tenim més d'una neurona, per tant, podem lluitar i solidaritzar-nos amb més d'una cosa a la vegada!
Una cosa no treu l'altra.
Mal aniríem si fos així.
Quan cregueu que hi ha alguna cosa en la que ens hauríem de mobilitzar, organitzeu, difoneu, expliqueu, etc... i la gent ja vindrà i ja es mobilitzarà (si ho creu convenient).
Re: No podem restar passius
01 jun 2010
Està clar que ens podem i devem mobilitzar per més d'un tema. I està clar que ens hem de mobilitzar pel que està passant a Palestina. Però és una evidència també que Israel haja atacat un vaixell ple d'occidentals que anaven cap a Palestina, mobilitza més que que un migrant jovenet haja estat assassinat per l'estat fa res a un CIE de Barcelona.
No trobe fort que la gent es mobilitze per Parlestina, sinó que la gent no es mobilitze per lo del CIE, la crisi o per moltíssims altres temes que ens afecten més directament.
Sindicat