Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats : guerra
> La Intersindical-CSC condemna enèrgicament l’atac d’Israel als vaixells amb ajut humanitari
31 mai 2010
L’exèrcit d’Israel ha atacat aquesta matinada la flota de sis vaixells que s’adreçaven a Gaza amb 10.000 tones d’ajut humanitari, com subministraments mèdics, equips de construcció o material educatiu. Més de 750 cooperants de 50 països participaven en l’expedició, que pretenia trencar el setge a què està reclosa Palestina. Fruit de l’atac, han mort més d’una desena de persones i han resultat desenes de ferits/des.

És per aquest motiu que, des de la Intersindical-CSC mostrem el nostre més enèrgic rebuig a aquesta inhumana agressió i ens solidaritzem amb les víctimes i els seus familiars. En cap cas és justificable l’atac a expedicions destinades a fer arribar ajuda humanitària a zones en guerra o amb dificultats profundes per garantir un mínim benestar.
En la comitiva de solidaritat hi viatjaven dos ciutadans de Vic i un periodista del País Valencià, els quals, per fortuna, se n’han sortit. Tanmateix, el pare d’un d’ells ha culpat no només l’Estat israelià, que ha justificat l’atac per un poc creïble temor a què la flota transportés armes per als combatents palestins, sinó també l’Estat espanyol i la Unió Europea, que havien ignorat les reclamacions de les entitats organitzadores de l’expedició per tal que certifiquessin que en ella no hi havia cap tipus armament.

En aquest sentit, des de la Intersindical-CSC instem a la societat civil i a les administracions dels Països Catalans a què condemnin l’atac, exigeixin sancions per a l’Estat israelià i reclamin que es posin els fonaments per una sortida pacífica a l’actual situació o, mentre aquesta no arribi, que es garanteixi la integritat dels i les cooperants i les missions humanitàries. De la mateixa manera, cal que l’Estat espanyol i la Unió Europea s’impliquin més en l’actual conflicte més enllà de la retòrica clàssica.

Per tot això, us convoquem a la concentració que tindrà lloc a les 19 hores davant de la Cambra de Comerç Catalunya-Israel de Barcelona, a travessera de Gràcia 21, amb l’objectiu de rebutjar l’atac que ha tingut lloc aquesta matinada.
Mira també:
http://www.intersindical-csc.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: > La Intersindical-CSC condemna enèrgicament l’atac d’Israel als vaixells amb ajut humanitari
31 mai 2010
Si denfensseu els interessos de Països Catalans el que tindria més sentit és donar suport a la independencia d'Israel i tenirlos com a exemple d'estat que ha sobreviscut i conservat la seva independència malgrat les adversitats .
Re: > La Intersindical-CSC condemna enèrgicament l’atac d’Israel als vaixells amb ajut humanitari
31 mai 2010
No defensem els interessos, lluitem per uns drets. Israel no és cap exemple d´estat per a nosaltres
Re: > La Intersindical-CSC condemna enèrgicament l’atac d’Israel als vaixells amb ajut humanitari
01 jun 2010
Però Montenegro si, oi?
Sindicato Sindicat