Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : guerra
El president alemany reconeix l'interes comercial de la guerra a l'Afganistan
31 mai 2010
El president d'Alemanya, Horst Köhler, ha dimitit després de l'escàndol provocat per unes declaracions en què vinculava l'actuació de l'exèrcit amb els interessos comercials del país. La dimissió ha agafat per sorpresa la classe política alemanya, ja que feia tot just un any que l'havien reelegit en el càrrec. En una visita a l'Afganistan, Köhler va admetre que l'actuació militar d'Alemanya pretén facilitar l'accés a recursos naturals, com el gas o el petroli. La polèmica que han aixecat aquestes declaracions ha portat Köhler a dimitir del càrrec de president, que, a Alemanya, és més representatiu que executiu.
Títol original: DIMITEIX EL PRESIDENT D'ALEMANYA PER UNES POLÈMIQUES DECLARACIONS SOBRE L'AFGANISTAN

El president d'Alemanya Horst Köhler ha anunciat la dimissió "amb efectes immediats" com a màxima autoritat del país poc dies després d'unes polèmiques declaracions a l'Afganistan sobre les missions de l'exèrcit alemany a l'estranger.

La interpretació que havia defensat una intervenció anticonstitucional de l'exèrcit federal per tal de garantir els interessos econòmics d'Alemanya li va valdre una onada de crítiques per part de la premsa que han desembocat en la seva renúncia.

"Lamento que els meus comentaris hagin pogut dur a un malentès en una qüestió tan important per a una nació", ha declarat Kölher davant dels periodistes.

El president alemany ha afegit que les interpretacions que s'havien sentit sobre les seves paraules en els darrers dies no tenien cap tipus de justificació i que trobava a faltar el respecte necessari a la màxima autoritat nacional.

A Alemanya, la figura del president del país és el responsable de signar els pressupostos de les lleis, però la seva funció és més cerimonial que executiva.
Mira també:
http://www.3cat24.cat/noticia/701465/mon/Dimiteix-el-president-dAlemanya-per-unes-polemiques-declaracions-sobre-lAfganistan

Copyright by the author. All rights reserved.

Comentaris

Re: El president alemany reconeix l'interes comercial de la guerra a l'Afganistan
01 jun 2010
Un que diu la veritat i se'l peten
Sindicat