Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Un sindicat ferroviari convoca Vaga de 24h a RENFE coincidint amb la Jornada de Lluita del 8-J
29 mai 2010
Convocada Vaga de 24 h. el 8 de Juny a la Renfe i també a Adif contra les mesures del Govern i les Reformes que retallen drets socials
SF

Els retalls aprovats pel Govern suposen un nou retrocés en els drets socials i laborals de la ciutadania en general i de les persones treballadores en particular. Són unes mides que no conten amb el recolçament de cap sindicat ni força progressista, i front a les que la nostra Confederació Intersindical i el Sindicat Ferroviari hem convocat vaga el 8 de juny.



Entre aquestes mides aprovades per decret, figuren:

# Retalls salarials per al sector públic a partir de juliol de 2010 i congelació salarial per a l'any 2011

# Suspensió de la revalorització de les pensions per al 2011

# Eliminació del règim transitori per a la jubilació parcial (el que obstaculitzarà noves contractacions).

# Eliminació de les prestacions per naixement de fills.

# Dràstica reducció de les inversions públiques.

# Eliminació de la retroactivitat en les ajudes d'atenció a persones depenents.




A més d'un atac injustificat contra qui no hem generat la crisi, aquestes actuacions senten un gravíssim precedent que no afecta solament a les persones treballadores del sector públic sinó al conjunt de la ciutadania i persones treballadores, entre ells els ferroviaris i les ferroviàries. No tenim bastant amb la desregulació a la que ens acaben de sotmetre amb els nefastos Marcs Reguladors a Renfe, la paralització de la negociació en Adif i la contínua externalització i privatització de les nostres càrregues de treball, sinó que volen anar a més desregulació, més precarietat, més privatitzacions i més retalls salarials.



Com acabem de dir, aquestes mesures aprovades pel govern, i ratificades per escàs marge al Congrés dels Diputats ens afecten directament als ferroviaris i ferroviàries, estan amenaçats els nostres salaris i són a més un atac als nostres jubilats, als companys i companyes que decideixin tenir un fill, als qui tenen en les seves famílies persones depenents... I aquestes mides seran l´espill sobre el que miraran les Direccions d´Adif i de Renfe-Operadora en les pròximes negociacions, siguin de Desenvolupament Professional o de Conveni, on la congelació salarial i les propostes de retalls salarials les tornaran a posar damunt de la taula, com han fet fa sols uns dies els Presidents de Renfe i d´Adif.



Així mateix, la important reducció del pressupost per a inversió en Infraestructures ens afecta molt directament; seran moltes les obres ferroviàries que es paralitzin, afectant a companys i companyes que avui desenvolupen la seva activitat a dites obres, el que suposarà una minva important en les càrregues de treball de moltes dependències i en les retribucions que es perceben vinculades a aquestes tasques. Per un altre costat, la paralització de dites obres suposarà un important retràs en l'entrada en funcionament de nous serveis, en la modernització i millora de molts centres de treball, etc.



I l'afectació negativa d'aquestes mides sobre els ferroviaris i ferroviàries està ben clara també rere les advertències de portaveus del Govern quan afirmen “que una cosa és que no vagin a patir les mateixes rebaixes i una altra que l'Executiu no contempli possibles reduccions salarials”, o les declaracions de responsables de governs autonòmics que han afirmat que el retall salarial no pot quedar-se sols en els funcionaris i hauria que traslladar la mida a totes les empreses públiques i centres concertats.



Els propis Presidents d´Adif i de Renfe-Operadora han proposat als sindicats el retall “voluntari” del 5% als treballadors i treballadores d´Adif i de Renfe. I és que el Decret aprovat pel Govern contempla aquesta possibilitat, doncs atorga llibertat per a establir retalls també a les nostres empreses.



Aquestes mides restrictives vénen a sumar-se a d´altres que també ens perjudiquen:

# La pujada de l'IVA al 18% a partir de juliol (que pagarem “tots per igual” independentment del que cobrem).

# El projecte deallargar l'edat de jubilació als 67 anys.

# La Reforma Laboral que els sindicats institucionals continuen negociant pràcticament en secret (i que podrien firmar en els pròxims dies sense haver informat ni consultat als treballadors i les treballadores sobre el contingut de la mateixa), i l'objectiu de la qual -com ha ocorregut amb les anteriors reformes- esbaratar l'acomiadament, generalitzar els contractes temporals, augmentar la precarietat laboral, seguir profunditzant en la desregulació i la flexibilitat de les condicions de treball i de la jornada…



Malgrat això, totes aquestes mides -que són motius més que suficients per a què s'hagués convocat ja una VAGA GENERAL- han sigut impulsades i aplaudides pels qui són precisament els responsables d'aquesta crisi: el món empresarial i financer, recolzat per la Unió Europea i pel Fons Monetari Internacional (FMI), davant dels qui ha cedit el Govern espanyol, i els qui han deixat clar a més a més que aquestes mesures són per a ells insuficients i demanen més retalls i retrocessos en els nostres drets:

# abaratir l'acomiadament

# flexibilitat salarial i de jornada

# desregulació de condicions de treball

# més contractació temporal

# reformar el sistema de pensions per a reduir-les augmentant el període de càlcul

# augmentar l'edat de jubilació als 67 anys…




Tenim doncs molts motius per a dir BASTA.



Perquè sinó actuem a temps, si deixem que tot això es consolidi i si no reaccionem front d'agressions tan greus com aquestes, continuaran amb més retalls intentant que perdem els drets que tants anys i lluites ha costat aconseguir. I tenim exemples ben clars d'això a les nostres empreses.



Per tot això, el pròxim 8 de juny, el Sindicat Ferroviari crida tots els treballadors i treballadores d´Adif i de Renfe-Operadora a secundar la Vaga convocada juntament amb la resta de treballadors i treballadores de l'Administració General de l'Estat, les Administracions Autonòmiques i Locals, de l'Educació, la Sanitat, etc. convocats també a l'aturada per la nostra Confederació Intersindical.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un sindicat ferroviari convoca Vaga de 24h a RENFE coincidint amb la Jornada de Lluita del 8-J
30 mai 2010
Una preguntita a "lxs sindicatos".
Porque cuando haceis huelga nunca haceis jornadas de puertas abiertas.
nosotrxs seguimos pagando ese billete tan barato por un servicio aun pero que el da renfe diariamente...
Haceis vuestra huelga y a lxs demas trabajarodes que nos den,no?vaya tela asi anda que habra union,de ugt y ccoo lo espero todo pero cgtparece que vais por el mismo camino...
espero respuesta.
Re: Un sindicat ferroviari convoca Vaga de 24h a RENFE coincidint amb la Jornada de Lluita del 8-J
30 mai 2010
Pues te aplicas el cuento majete: Haber cuando tú tienes huevos de hacer huelga regalando el fruto de tu trabajo.
En el caso de los ferroviarios lo que dices es totalmente ilegal y les podría suponer fuertísimas multas que luego tú y la gentuza como tú no contribuiría a pagar solidariamente.
¿cómo lo ves memo?
Re: Un sindicat ferroviari convoca Vaga de 24h a RENFE coincidint amb la Jornada de Lluita del 8-J
30 mai 2010
gracias por explicarmelo y por los insultos gratuitos.
ahora te digo una cosa como haya huelga general por el tema de lxs funcionarixs y vengais a tocarme los huevos (ilegalmente)para que no trabaje ya veremos como acaba la cosa "valiente".a que sindicato perteneces?Esquirol a la foguera
Sindicato Sindicat