Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Les centrals es concentren contra les retallades socials
20 mai 2010
Han llançat ous contra la subdelegació
Centenars de funcionaris s'han concentrat aquest dijous a les portes de la subdelegació del Govern a Barcelona per protestar contra la retallada salarial anunciada pel president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i han llançat ous contra la seu governamental. La Guàrdia Urbana ha xifrat els assistents en 200 persones, mentre que les organitzacions convocants de la protesta, que coincidia amb el Consell de Ministres que ha d'aprovar les retallades, han xifrat el nombre de manifestants en 6.000 persones.
Notícies relacionades

* Els sindicats no descarten la vaga general

* La rebaixa de sou dels funcionaris afectarà salari i complements


A la manifestació, que ha estat convocada pels sindicats CCOO i UGT de Catalunya amb el lema "No a la retallada de pensions i salaris, sí als serveis públics", s'han corejat lemes com "Zapatero dimissió" i "Zapatero retalla assessors, no sous ni pensions". Els sindicats han fet una crida a la mobilització de treballadors del sector públic contra les retallades anunciats, i han assegurat que suposen un "retallada injust" del seu sou, així com un "atac als drets socials".




A més dels dos sindicats majoritaris a Catalunya, també ha assistit amb pancartes la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). La manifestació s'ha coordinat amb concentracions a la mateixa hora davant les subdelegacions del Govern a Tarragona, Lleida i Girona. Els dos sindicats majoritaris han decidit finalment traslladar la vaga general en la funció pública del dia 2 de juny al dia 8 del mateix mes.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les centrals es concentren contra les retallades socials
20 mai 2010
.
pactistes
21 mai 2010
Cap a on han volat els ous? Segur que no els hi han tirat a ells per ser els histórics llepaculs i els garants de la pau social?
Re: Les centrals es concentren contra les retallades socials
21 mai 2010
Dons si el sindicat fatxa i les 2 centrals grogues tots junts.

Cacaregen per mantenir les aparences, fer de garants de la pau social està mot ben pagat (220.000 alliberats us ho poden confirmar).

Ens demanen que anem amb ells i els donem suport, i a la vaga general hi anirem però a dir ben clar que tanta culpa tenen la patronal i el govern com CCOO i UGT.

És l'hora del treball de base, de mobilitzar els barris, d'arraconar-los desactivant el trist sistema de la falsa mobilització social per confirmar uns pactes ja prestablerts. Sabem que esteu negociant les nostres vides i el nostre futur a canvi de cursos i subvencions.

CCOO i UGT gosso del sistema depenents econòmicament de la Patronal. Dependeu dels cursos, i els cursos depenen de la vostra bona relació amb la patronal.
Sindicato Sindicat