Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Tancaments centres educatius al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat
20 mai 2010
MANIFEST DELS CENTRES EDUCATIUS AMENAÇATS DE SER

SUPRIMITS AL PRAT DE LLOBREGAT


Els Claustres de l'Institut Doctor Trueta i de l'Escola Sant Cosme i Sant Damià del Prat de Llobregat volem manifestar el nostre refús a la decisió de tancament dels nostres centres, presa per la Directora dels Serveis Territorials i per la Direcció de la Zona Educativa del Prat de Llobregat, amb l'aquiescència de la regidoria d'educació i la immediata formació d'un institut-escola.


*

Tal com demostren els resultats presentats en l'avaluació i el rendiment de comptes que cada curs hem presentat davant les autoritats educatives territorials i locals i els avenços que mostra la comparativa en els resultat de les avaluacions globals diagnòstiques de l'inici i final del nostre PAC (d'aquesta última disposem de l'esborrany, encara no dels resultats definitius), mostren una evolució positiva, dins del difícil context sociocultural en què es desenvolupa la nostra tasca educativa. No caldria haver de recordar que el capgirar tendències i aconseguir millores substancials en educació, com en tots els processos socials, és un camí lent.


*

Ens sorprèn la precipitació amb què es pren la decisió, sense haver esperat els resultats de les múltiples avaluacions que el Departament ens obliga a passar, i sense prèvia consulta amb els agents que diàriament treballem al territori (claustres i equips directius, serveis educatius i altres agents externs).


*

Es vulneren els drets de l' alumnat i de les seves famílies a triar el centre educatiu que volen per als seus fills i per a les seves filles tenint en compte que aquest procés de fusió i transformació de l'oferta educativa del barri es produeix fora del termini de matriculació i l'oferta educativa que l'Ajuntament pot oferir es veu limitada a les places que queden fora del termini establert.

*

Quan des del Departament d'Educació i des de tot el món educatiu hi ha un clar consens en què cal treballar per una escola i una educació inclusives, la Zona Educativa del Prat de Llobregat, població governada per la, suposadament, progressista IC-V, conjuntament amb la direcció dels SSTT, opten per donar una volta més de clau en les seves polítiques segregacionistes.

L'aposta per concentrar en un centre “tres-setze”, únicament i exclusiva alumnat d'ètnia gitana, procedent d'una part molt específica del barri de Sant Cosme, és una mesura que des d'un punt de vista pedagògic constitueix una aberració i des del punt de vista de la cohesió social, un atemptat a la convivència. Considerem que aquesta mesura pot dificultar encara més les estratègies de diversificació del nostre alumnat i es potencia la massificació d'alumnat d'ètnia gitana.

Si prestem atenció als resultats, tot i que provisionals, de l'avaluació diagnòstica feta aquest curs, ens adonem que les famílies del nostre alumnat manifesten clarament que els agradaria un centre per als seus fills i per a les seves filles on l' alumnat d'ètnia gitana es barregessin amb alumnes d'altres ètnies i cultures representatives del barri.


*

Se'ns escapen el motius ocults que porten les dues administracions, SSTT d'Educació del Baix Llobregat i Ajuntament del Prat de Llobregat a fer aquest pas endarrere en les polítiques educatives i de planificació de la ciutat.

No se'ns ha presentat un projecte per escrit on s'especifiquin:

*

Quines són les oportunitats i fortaleses que ofereix la seva proposta, més enllà de ser un magatzem de contenció d'infants i d'adolescents.
*

Quins seran els recursos, com seran gestionats i com es produirà la retirada progressiva d'aquests tenint en compte l'escreix de personal del qual suposadament gaudirem per iniciar el projecte.
*

Qui liderarà el projecte, i per tant, com serà constituït el nou equip directiu i la seva evolució al llarg del transcurs d'aquest.
*

Quins seran els principis educatius i el model que conformarà el nou projecte.

Tot està encara per construir!


*

El professorat substitut es troba dins del procés de selecció de centres per el curs vinent i no gaudeixen de la informació necessària per tal d'omplir els formularis pertinents.

*

Un objectiu primordial del PEESC (Pla Educatiu d'Entorn del barri de Sant Cosme) era l'aposta per l'heterogeneïtat de l'alumnat dels centres i per la continuïtat Primària-Secundària dins del barri.

Ara aquest objectiu ha quedat segat de soca-rel.

No ens volem resignar a aquesta proposta!


DEMANEM PEL BÉ DEL NOSTRE RESPECTIU ALUMNAT QUE :

*

AQUESTA DECISIÓ ES RECONSIDERI.
*

QUE ES RESPECTI EL TAN ANOMENAT I PUBLICITAT CONCEPTE D'AUTONOMIA DE CENTRES.
*

QUE ES TINGUIN EN COMPTE ELS RESULTATS DE LES AVALUACIONS DETERMINADES PEL DEPARTAMENT.
*

QUE ES PERMETI A AQUESTS CENTRES PLANIFICAR EL SEU FUTUR.



.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat