Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: altres temes
Més de 200 persones marxen contra les retallades i la privatització a la UAB
19 mai 2010
Més de 200 persones es manifesten a la UAB contra la política privatitzadora del rectorat
La Plataforma contra el PRIM de la UAB – formada per estudiants, PAS, professorat i treballadores d'empreses subcontractades- ha convocat aquest migdia una concentració i marxa cap al rectorat per tal de mostrar el rebuig de la comunitat universitària davant les polítiques privatitzadores i elitistes del rectorat aprofitant la celebració del Claustre.
Més de 200 persones han secundat la mobilització, que ha sortit a les 13h de la facultat de Ciències i Biociències. Al llarg del recorregut les assistents han cridat contra la precarietat laboral al campus, les noves taxes imposades pel rectorat i per una major democràcia a la universitat.
Al final de la marxa, davant del rectorat, representants de cada sector han exposat la seva situació i les reivindicacions de la Plataforma:
1.       No a la privatització i pagament del pàrquing
2.       Volem una T-UAB: targeta de transport per a estudiants i treballadors.
3.       No a grups de 140 alumnes: Prou massificació a les aules!
4.       No als acomiadaments a les empreses externes
5.       No a la retallada de plantilla de professorat i PAS. Prou precarietat a la UAB.
6.       No a l’increment de taxes per a estudiants extracomunitàries, repetidores. No a la taxa de 40 euros per al campus virtual i el wifi.
Durant els parlaments, a més, representants del PAS, PDI i estudiants han sortit del claustre per tal d’explicar com s’estava desenvolupant. I és que avui, a través d’aquests claustrals, la Plataforma contra el PRIM ha presentat quatre resolucions per tal d’evitar la privatització del pàrquing, l’increment de taxes a extracomunitaris, per unes millors condicions dels i les becàries de col·laboració i per una millor regulació de les despeses.
Un cop acabada l’explicació, les assistents han decidit entrar al rectorat i concentrar-se davant la sala del Claustre, on han cridat contra la política del rectorat. Les consignes més repetides han estat “si algú ha d’anar al carrer, la Ripoll primer” o “ni PRIM, ni empreses, ni precarietat, fora la Ripoll de la Universitat”.

El claustre ha seguit encara fins gairebé quarts de quatre de la tarda. El resultat ha estat l’aprovació de dues de les resolucions: contra la privatització del pàrquing, i l’altra per tal que els becaris de col·laboració disposin de contracte laboral. Les altres dues, no s’han pogut aprovar per pocs vots. Val a dir que el rectorat ha intentat fins l'últim moment posar traves administratives per tal que aquestes mocions no es poguessin presentar.

La Plataforma ha valorat molt positivament la resposta de tots els sectors davant aquesta primera convocatòria de mobilització i ha animat a tota la comunitat universitària a seguir mobilitzant-se conjuntament.
Més informació: plataformacontraelprim.wordpress.com
Mira també:
http://www.plataformacontraelprim.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat