Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Presentació iniciatica Dempeus Euskal Herria
19 mai 2010
Presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria dijous 20 de maig a les cotxeres de Sants.
DEMPEUSweb.jpg
Des d’Amics i Amigues d’Euskal Herria us volem fer copartíceps de la convocatòria que hi ha per dijous vinent 20 de maig per a presentar davant la societat catalana la iniciativa Zutik Euskal Herria, com un pas més dins el procés democràtic endegat per l’esquerra independentista basca, per a possibilitar una solució al conflicte existent entre els estats espanyol i francès envers Euskal Herria.

A les 12:30h hi ha una xerrada a la UAB, i al vespre a les 20h a la Sala de Conferències de les Cotxeres de Sants, on intervindran Rafael Calderón, advocat i president de l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, l’Arcadi Oliveres, professor d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’ Humbert Roma , periodista,i Txelui Moreno, membre de l’esquerra independentista basca.DEMPEUS EUSKAL HERRIA:L’Esquerra Abertzale ha analitzat l’actual conjuntura i el procés polític basc, debatent sobre tot això. No ho ha fet entre uns pocs ni en llocs ocults. Al contrari, ha portat el debat a la gran sala de juntes que composen els seus i les seves militants i la seva base social. Ha estat un exercici democràtic, un exercici democràtic eficaç, ja que servirà per a definir l’estratègia política que necessitem.El Poble Basc i la ciutadania basca, fonaments del moviment d’alliberament.

El Poble Basc. La ciutadania basca. Els homes i les dones d’aquesta terra. La seva societat. Aquestes són les nostres úniques referències a l’hora de dibuixar el nostre projecte polític. L’Esquerra Abertzale reafirma el seu compromís d’atendre al poble i a la ciutadania, de tenir com a nord els seus desitjos i anhels, així com de respectar i fer respectar la seva voluntat.El procés democràtic, la palanca del canvi de cicle.

Per decisió pròpia i des de la confiança, amb l’esperada ajuda d’altres agents i la previsible oposició de potents centres de poder, l’Esquerra Abertzale preveu tres estacions en el procés democràtic que ja s’està posant en marxa al Sud d’Euskal Herria.

Mentrestant, al Nord d’Euskal Herria les tasques principals consisteixen en el treball de socialització i de donar forma a una acumulació de forces específica. Aquestes són les tres estacions:Mínims democràtics. Constitueixen la base necessària per poder desenvolupar el procés democràtic. Hauran de materialitzar-se acords o decisions sobre la igualtat d’oportunitats de totes les forces polítiques i sobre la desactivació de les mesures d’excepció.Acord democràtic. Es basaria en el desenvolupament dels continguts polítics treballats a l’últim procés de negociació, reconeixent el caràcter nacional d’Euskal Herria, garantint que tots el projectes politics poden ser realitzables, i estructurant les vies jurídico-polítiques per a que els territoris bascos puguin establir les seves relacions tant entre si com amb l’Estat.Marc democràtic. Suposaria la materialització jurídico-política de l’acord democràtic. Es constituiria gràcies a la voluntat popular i garantiria superar les negacions estructurals que pateix Euskal Herria. Aquí situaria l’Esquerra Abertzale el seu esforç per crear una autonomia conformada pels quatre territoris del Sud d’Euskal Herria i amb dret a decidir, en el sentit exposat a la proposta d’Anaitasuna, i de la mateixa manera, en particular una autonomia amb els tres territoris del Nord d’Euskal Herria, tal com recull la Proposta d’Uztaritze.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Spammers etnocentrics fora del IMC BCN
20 mai 2010
Esborreu aquest post d'un partit politic mafiosillo propagandista etnocentric criptoetarra duplicat/repetit, indys. [de res...] comprobeu:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/394717/index.php
Re: Presentació iniciatica Dempeus Euskal Herria
20 mai 2010
ñiñiñiñiñiñiñiñiñiñi
Re: Presentació iniciatica Dempeus Euskal Herria
20 mai 2010
informa't una mica més i que no t'intoxiquin companyx...quina pena només de llegir "proetarres nazis a la merda", no t'enteres de res companyx.
Re: Presentació iniciatica Dempeus Euskal Herria
21 mai 2010
Els que, en canvi, SÍ que us "entereu", sou els que feu de megafonistes als venedors de matalassos ambulants de la BURGESIA, de la puta dreta nazionalista (valgui la redundància): ara fem de nyerros, ara de cadells, ara de timbalers del bruc, ara de sometens o de requetés... TITELLES!!! aneu a vomitar la vostra merda etnocentrista alienada i alienant a racó català!
Colera camping CNT