Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La Bicicleta: La cooperativa Biciclot aposta pel transport sostenible
19 mai 2010
Biciclot és una cooperativa de treball creada el 1994 fruit d’una proposta d’autoocupació
Biciclot és una cooperativa de treball creada el 1994 fruit d’una proposta d’autoocupació. Ofereix a persones i col·lectius una diversificada oferta d’activitats i serveis que tenen la intenció de facilitar i educar en l’ús de la bicicleta dins d’un marc ideològic, social i mediambiental.

D’aquesta experiència neix el projecte REBICICLEM, els objectius del qual són: valoritzar residus que provenen de l’abandonament de bicicletes alhora que fer formació per a la inserció social i laboral de joves i adolescents; recollir i reparar bicicletes abandonades; reutilitzar materials de segona mà, classificar els residus per al reciclatge; sensibilitzar sobre la reutilització i el reciclatge fent tallers de mecànica dirigits a instituts i al públic en general, i finalment posar de nou en circulació les bicicletes recuperades per fomentar-ne l‘ús com a mitjà de transport sostenible.

En el marc d'aquest projecte, al març del 2010 l’Entitat Metropolitana del Mediambient adjudica a Biciclot-Rebiciclem un contracte menor de serveis que inclou docència i formació a particulars dins un projecte marc de prevenció de residus, Reparat millor que nou, i que consistirà en 5 cursos de forma gratuïta als usuaris, un espai d’auto reparació i assessorament d’una hora setmanal i tallers de mecànica bàsica.

Per informació dels cursos i tallers del projecte Reparat millor que nou poseu-vos en contacte amb la cooperativa: rebiciclem ARROBA biciclot.net.

Telf. 93

Lloc: http://www.biciclot.net/catala/rebiciclem


Per altra banda, cal destacar que a l'octubre de 2009 Biciclot va començar a fer cursos de formació prelaboral dirigits a joves en formació per a la inserció sociolaboral; aquests cursos compten amb el suport de la Fundació Comtal i l'Agència Catalana de Residus. Durant el curs escolar 2009-2010 s’inverteix en l’espai de taller, es compren eines i materials i finalment es crea un espai amb capacitat per a 10 alumnes en formació teòrica i pràctica. La Fundació Catalana Comtal s’ocupa de la selecció i seguiment dels alumnes i fa una part de la formació, dedicada específicament a que els alumnes desenvolupin el seu projecte laboral personal.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Bicicleta: La cooperativa Biciclot aposta pel transport sostenible
19 mai 2010
telèfon?
dignitat insostenible
19 mai 2010
Qué trist llepar-li el cul a les institucions (que ens fan la vida INSOSTENIBLE) per quatre duros que guanyeu.
Sindicato Sindicat