Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral : especulació i okupació
CGT ocupa les oficines del Ministeri de Treball a Barcelona
19 mai 2010
CGT ocupa les oficines del Ministeri de Treball a Barcelona en defensa del seu patrimoni sindical
Avui dimecres 19 de maig uns 60 afiliats de la CGT de Barcelona hem ocupat durant 1.30 hores el vestíbul i la 6 planta on es troben els responsables de la Inspecció de Treball de Barcelona, pertanyent al Ministeri del Treball a la Travessera de Gracia 303-311 Aquest acte s’emmarca dintre de la campanya perquè se’ns lliuri a la CGT el patrimoni sindical que ja ens hauria d’haver donat el Ministeri de Treball.

El passat 1 de Maig, la CGT vam procedir a l’ocupació de la 8 planta de l’edifici dels sindicats a Via Laietana 18 i posterior desocupació després de mostrar-nos, els Mossos’d Esquadra, un “paper oficial” on se li cedia a CCOO. La CGT de Barcelona ens hem manifestat tallant el tràfic en la Via Laietana dues vegades, ens hem desplaçat dues vegades a Madrid per a mantenir diverses reunions amb responsables del Ministeri de Treball i també hem rebut dues visites de membres del Ministeri en els nostres locals, però seguim sentint que l’interès del Ministeri de Treball és el nostre total desallotjament de la 9ª planta en la qual portem instal·lats més de 20 anys.

Ja ho deia CCOO en la seva nota de premsa de data 3 de maig del 2010 “El Ministeri està treballant perquè mentre no es trobi una solució definitiva de l’edifici de Via Laietana s’adjudiqui la totalitat a CCOO per a garantir el manteniment i la seguretat de tot l’edifici, ateses les mancances que sofreix actualment l’edifici” (CCOO dixit).

Des de la CGT seguirem reivindicant que se’ns cedeixin els metres quadrats que ens corresponen per a acció sindical i social, molt al contrari de la utilitat que li donen altres organitzacions sindicals que es permeten tenir en espais de patrimoni sindical des d’agències de viatge a companyies d’assegurances, negocis als quals anomenen “serveis per als afiliats”.

La CGT de Barcelona hem emprès el camí de la negociació amb el Ministeri de Treball però també el de la mobilització. El Ministeri ens va demanar uns gestos de bona voluntat i CGT els ha realitzat. Per la seva banda CCOO segueix mantenint una reixa que tanquen amb clau a les 19 hores totes les tardes i que és una sortida d’incendi dels locals de CGT (denunciat davant la Guàrdia Urbana), també segueix en peu el mur aixecat unilateralment per CCOO i que impedeix el nostre accés al quadre de llum de l’edifici i a la bomba d’aigua que abasteix a tot l’edifici. Així demostra CCOO la seva voluntat de convivència, negant-nos l’accés als serveis essencials. Ens preguntem quant trigarà CCOO en titllar-nos de “vàndals” si enderroquem un mur totalment il·legal, i del que fem responsable de la seva existència al Ministeri de Treball ja que no demostra cap voluntat política de fer que CCOO ho enderroqui.

Des de CGT considerem que la forma que s’ha concedit la 8a. planta a CCOO és del tot irregular, molt més il·lògic és que li hagin concedit a CCOO l’única entrada per la qual podem accedir des del carrer als nostres locals en la 9a. planta. En aquests moments i després de la cessió del vestíbul pel ministeri no hi ha res que impedeixi a CCOO tapiar la nostra entrada, el que ens força a mantenir permanències dia i nit en el nostre local sindical.

Per això des de CGT exigim al Ministeri que acabi amb la prepotència de CCOO i que els obligui a complir la legislació en matèria de seguretat i garanteixi l’accés als nostres locals i als serveis essencials. La CGT de Barcelona ens reservem seguir realitzant tot tipus d’accions de major o menor amplitud fins a una solució total als conflictes oberts, si el Ministeri vol té la solució en les seves mans encara que per a això hagi de posar un poc de interes.

Des de la CGT continuarem realitzant accions fins que el problema se solucioni.

CGT-Barcelona
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article3943

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more