Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Free Gaza Movement: El primer vaixell ha salpat cap a Gaza!
18 mai 2010
Free Gaza Movement, 15.5.2010
A les 22.45 hora local, del 14 de maig, la motonau Rachel Corrie, un vaixell de carga de 1.200 tones, un dels 8 vaixells que composen la Flotilla de la Llibertat (“Freedom Flotilla”) ha salpat des de Irlanda camí de la Mediterrània. Allà, vaixells de Suècia, Turquia i Grècia s’hi afegiran, per llavors marxar tots junts cap a Gaza.

Aquesta setmana passada, informes de Israel han indicat que les autoritats Israelianes no permetran que la Flotilla de la Llibertat arribi a Gaza amb el seu carregament de material de reconstrucció que fa molta falta, equip mèdic i subministres escolars. Segons les fonts de notícies Israelianes, s’han emès ordres molt clares per evitar que els vaixells arribin a Gaza, fins i tot si això suposa utilitzar violència militar.

El Free Gaza Movement, que ha posat en marxa altres vuit viatges marítims a Gaza, confirma que Israel ha intentat abans aquesta mena de amenaces i tàctiques de intimidació per a procurar parar aquestes missions abans de que sortissin. “Ells no ens han dissuadit abans i no ens dissuadiran ara,” va dir una dels organitzadors.

Vaixell a Gaza – Suècia (www.shiptogaza.se), un company de coalició de la Flotilla de la Llibertat, junt amb el parlamentari Mehmet Kaplan (Partit Verd) va demanar ahir una audiència amb el Ministre d’Afers Exteriors de Suècia Carl Bildt, per a debatre quines mesures prendrà el govern Suec i la Unió Europea per a protegir la travessia pacífica i humanitària de la Flotilla de la Llibertat. A principis d’aquesta setmana, durant una trobada amb la Campanya Europea per Acabar amb el Setge de Gaza – un altre company de coalició, el Primer Ministre Turc Tayyib Erdogan va expressar el seu suport per a “trencar el setge opressiu” sobre la Franja de Gaza ... que és al capdamunt de la llista de prioritats de Turquia.”

Els companys de coalició, Vaixell a Gaza – Grècia (www.shiptogaza.gr) i la (www.ihh.org.tr/yetim-/en)organització Turca de beneficència IHH, van subratllar que els vaixells, passatgers i càrrega seran comprovats a cada port de sortida, aclarint que no constitueixen cap amenaça per a la seguretat de Israel.

Les amenaces de Israel de atacar a civils no armats a bord dels vaixells que porten ajut de reconstrucció són indignants i indicatives de la natura cruel i violenta de les polítiques de Israel cap a Gaza. La Flotilla de la Llibertat està actuant en línea amb els principis universals dels drets humans i la justícia al desafiar un bloqueig identificat com a il·legal per les NNUU i altres organitzacions humanitàries. Els Palestins de Gaza tenen dret als milers de subministres bàsics que Israel prohibeix entrar, incloent ciment i llibres de text per a les escoles, així com el dret de accedir al món exterior. La Flotilla de la Llibertat fa una crida a tots els signataris de la Quarta Convenció de Ginebra a pressionar a Israel a fi que compleixi les seves obligacions d’acord amb la llei humanitària internacional per acabar el bloqueig letal sobre Gaza, i a abstenir-se de atacar aquest comboi de pau.

http://www.youtube.com/watch?v=qkNmwohwSeE

Traducció: M.M. de Comunitat Palestina de Catalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Free Gaza Movement: El primer vaixell ha salpat cap a Gaza!
19 mai 2010
Això sembla una broma de malt gust anomenar-ho "Freedom flotilla", un vaixell d'ajuda el govern islamofeixista de Hamas i s'anomena "Freedom"??

Si tinguessin una mica de dignitat estarien ajudant a acabar amb el terrorisme islàmic i no pas donant suport al govern de Hamas.
Sindicat Terrassa