Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
(TPP) Tribunal Permanent dels Pobles condemna a les transnacionals
18 mai 2010
Centenars d´organitzacions socials d´Amèrica Llatina, Europa i el Carib han participat al Tribunal Permanet dels Pobles, celebrat a Madrid, del 14 al 16 de maig.
Veure casos i empreses denunciades i la Sentència del tribunal
foto.jpg
EL TRIBUNAL PERMANENT DELS POBLES CONDEMNA L´UNIÓ EUROPEA I ELS TRANSNACIONALS
Realitzat dins la Contra cimera de caps d´estat d´Europa i Amèrica Llatina

Madrid.- Un miler de persones, membres de moviments socials i organitzaciones d´Europa, Amèrica Llatina i el Carib, confluiren entre el passat cap de setmana a Madrid per contraposar els plans de la Unió Europea d´imposar tractats de lliure comerç i aprofundir el colonialisme. El Tribunal Permanent dels Pobles és una inciativa de judicialització popular de les empreses transnacionals que es reuneix cada dos anys coincidint amb les cimeres bi-continentals. A part dels tribunals celebrats a Viena (2006) i Lima (2008), cal afegir-hi les Sessions temàtiques realitzades a Managua, Bogotà, Arauca, Bilbo entre d´altres.
Davant la basta impunitat que gaudeixen les corporacions transnacionals, l´objectiu del TPP és construir processos de documentació, denúncia que vagin sentant jurisprudència de casos flagrants de vulneració de drets humans laborals i desastres ambientals promoguts per les empreses, amb la complicitat dels Estats i la Unió Europea.

La UE ampara assassinats de líders socials

En total, enguany s´han presentat 27 casos documentats de violacions de drets humans per empreses com Unión Fenosa, BBVA, Monsanto, Repsol-YPF, Thyssen Group, entre d´altres. Activistes i afectats directes presentaren un a un, les respectives denúncies davant un tribunal qualificat presidit pel magistrat Perfecto Andrés Ibáñez. La sentència, presentada al Círculo de Bellas Artes es pronuncia taxatiu: " s´identifica una estreta relació de funcionalitat entre les polítiques públiques de la Unió Europea i els interessos de les Empreses Transnacionals en sectors estratègics. És evident que les institucions europees són permeables a l'acció dels lobbies empresarials, i que existeix una relació d'interdependència i tràfic d'influències entre els sectors privat i públic". Així mateix, es declara que "el dret a la reparació és la garantia i reconeixement dels drets a la veritat i la justícia i no pot entendre's satisfet quan se sustenta en un marc d'impunitat i oblit". Veure sentència completa a

http://www.enlazandoalternativas.org/IMG/pdf/TRIBUNAL_PERMANENTE_DE_LOS_Dossier de Prensa : La UE y las transnacionales en América Latina : políticas, instrumentos y actores cómplices de las violaciones de los Derechos de los Pueblos

http://www.enlazandoalternativas.org/spip.php?article653
Mira també:
http://www.enlazandoalternativas.org
http://www.omal.info/www/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat