Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[El Prat] 7a Festa de la Terra-Dia Mundial de la biodiversitat
18 mai 2010
Aquest cap de setmana es portaran a terme diverses activitats, informatives i lúdiques, per denunciar la situació que viu el Delta de Llobregat. Les activitats començaran divendres amb una xerrada-debat al voltant de la pressió urbanística que ha de suportar la zona. El dissabte es farà una visita per conèixer en situ les zones humides i es farà una botifarrada (amb opció vegetariana) per finalitzar la jornada reivindicativa.
7aFesta_de_la_terra_definitiu.JPG
22 DE MAIG DIA MUNDIAL DE LA BIODIVERSITAT

El Delta, de zona humida a zona urbana.

Crònica d’una mort "planificada"

La ONU considera que les zones humides i les selves tropicals són els ecosistemes amb més diversitat d’espècies al planeta i que la seva desaparició suposa una pèrdua de biodiversitat que afectarà a la supervivència de la vida en el planeta, més inclús que el canvi climàtic, per aquest motiu va declarar l’any 2010 ANY DE LA BIODIVERSITAT.

El Delta del Llobregat és el territori que, en relació a la seva mida, acull una major diversitat d’hàbitats i espècies de tot el Principat de Catalunya, sent al mateix temps un dels que ha de suportar una major pressió urbanística.

Les zones urbanes, ecològicament, són “deserts” que incrementen notablement els efectes del canvi climàtic.

A partir de la petició que durant aquest any s’ha realitzat des de les més elevades institucions internacionals per la conservació d’aquests espais, i a la que sembla que es sumen les diferents administracions de tot l’estat incloses les locals, volem aprofitar aquest dia per demanar-lis que demostrin amb fets allò que prediquen:

- Demanem la immediata inclusió del Delta del Llobregat dins de les zones humides del conveni de Ramsar.

- Exigim la paralització total de projectes urbanístics que estan duent a terme el país a la ruïna econòmica i al desastre mediambiental com són:
Can Trabal a L'Hospitalet.
Barça Parc a Viladecans.
Prat Sud i Prat Nord a El Prat de Llobregat.
El Pla de Ponent a Gavà.

Per tot això aquest any us convoquem a la setena edició de la Festa de la Terra al Prat de Llobregat, organitzada per la campanya Salvem el Delta i DEPANA que es farà coincidir amb el dia mundial de la biodiversitat.

La Festa de la Terra vol reivindicar, de forma lúdica, la defensa del territori davant les agressions del capitalisme depredador, i les cultures dels pobles enfront el fenòmens globalitzadors que pretenen homogeneïtzar-les. Tradicionalment s'ha realitzat sempre entre dues diades de forta càrrega simbòlica, la diada de Sant Jordi, escenari tradicional de mobilitzacions en defensa de la llengua i el dia mundial de la Terra, 23 i 25 d'Abril respectivament.

Aquest any la festa s’ha traslladat al 22 de Maig, dia mundial de la biodiversitat, donat que el leitmotiv d’aquest any és la defensa del Delta de Llobregat i el valor natural dels espais humits deltaics, enfront la pressió urbanística i l’especulació.


Aquest any la responsabilitat de l’organització de la Festa, com es comenta més amunt, ha recaigut conjuntament amb la campanya Salvem el Delta i DEPANA, desprès de recollir el testimoni deixat pel col•lectiu pratenc Catarko que se’n havia fet càrrec els darrers 4 anys, anteriorment els organitzadors foren la CAL del Prat i el KOP-Alta Tensió-.

Cal fer esment de que per primer cop aquestes jornades es duran a terme fora del Kasal -Alta Tensió. Aquesta situació ve donada a causa del desallotjament que va patir aquest espai el mes d’octubre del passat any. L’acció de les excavadores ha provocat que, tot i mantenir l’estructura, l’interior de l’espai quedés inservible per a usos comunitaris.


Divendres 21 de maig

19 hores. Xerrada-Debat: "Pressió urbanística i zones humides" amb representants de DEPANA, Salvem el Delta i de les plataformes d'oposició al Barça-Park i Can Trabal

Hotel d'entitats El Prat-Centre C/ Lo Gaiter del Llobregat, 31, baixos

Dissabte 22 de maig

10 hores. Bicicletada reivindicativa pel Delta del Llobregat
Punt de sortida: l'Estació de RENFE del Prat

13 hores. Lectura de manifest davant l'ajuntament

13:30 hores. Botifarrada (amb alternativa vegetariana)
als Jardins del Fondo de'n Peixo (a menys de 5 minuts de la RENFE)
Preu: 3 euros


Defensem el Delta de l'avarícia dels especuladors!

Conèixer el Delta és estimar-lo, estimar-lo és defensar-lo!

Stop Barça-Park! Stop Can trabal! Stop Prat-sud!

Declaració del delta del llobregat com a zona RAMSAR, ja!

This work is in the public domain
Colera camping CNT