Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
II Jornades per l'Alliberament de la Terra. 16, 17 i 18 de juliol a Clua de Meià, La Noguera
17 mai 2010
Estem preparant unes jornades sota el marc de l’alliberament de la terra com a objectiu fonamental inseparable de la lluita per l’alliberament dels pobles, de la dona, de la sexualitat o dels animals.
II JORNADES PER L’ALLIBERAMENT DE LA TERRA
16, 17 i 18 de juliol de 2010, a Clua de Meià, La Noguera, Lleida

L'ésser humà ha desbordat des de fa segles la capacitat de càrrega de la Terra, destruint boscos, contaminant rius, exterminant espècies senceres i arrasar tots i cadascun dels recursos naturals. Fa unes dècades que aquesta destrucció amenaça amb esborrar la vida sobre la superfície terrestre, i no obstant això seguim impassibles davant tanta barbàrie. El sistema econòmic del perpetu creixement és conceptualment limitat i absurd, però encara així milions de persones seguim formant part de l'engranatge de la màquina que ens destrueix. Els nostres hàbits de consum material i energètic; la nostra malalta capacitat d'acumulació d'objectes, els nostres desitjos d'immediatesa, de comunicació i de rendibilitat, tota la nostra realitat construïda al voltant de tecnologia, virtualitat, diners...tot això i més respon a un greu error del passat: les ànsies per dominar la Naturalesa, pensant que està al nostre servei. A mesura que aquest objectiu s'ha anat fent realitat, el la/humà/a se n'ha anat allunyant cada vegada més d'una forma de vida en harmonia i connexió amb el mitjà que l'envoltava, i les conseqüències del qual estan sent devastadores: malalties mentals, poder, guerres, contaminació, al•lèrgies, dominació...
Creiem fermament que el nostre alliberament com éssers està lligada a l'alliberament de la Terra com un tot que ens engloba. Somiem amb l'utopia, i volem fer-la realitat al jaç dels boscos que ens van veure néixer com espècie animal. No és tasca fàcil desfer un camí de milers d'anys, no necessàriament vam pensar que l'objectiu sigui viure com fa 40.000 o 400.000 anys, doncs en aquest procés hi ha hagut molts errors i encerts que ens serviran per a dissenyar una vida millor, en llibertat i harmonia.
Aquest estiu estem preparant unes jornades sota el marc conceptual que acabeu de llegir. L’alliberament de la terra com a objectiu fonamental inseparable de la lluita per l’alliberament dels pobles, de la dona, de la sexualitat o dels animals.
Al 2008, quan vam fer les primeres jornades, vam tractar temes diversos, relacionats sempre amb l’alliberament de la Terra, però sense una connexió clara. Tanmateix aquest any ens hem volgut centrar en uns eixos temàtics per poder tractar-los més a fons. De fet, hem pensat dedicar aquestes jornades a un nou model de vida ubicada a l’entorn rural, amb plena autosuficiència e independència d’aquest sistema opressor. No només un aïllament social bucòlic, sinó projectes de vida amb un posicionament polític clar y actiu: les comunitats rurals com a focus de lluita.
Vam valorar centrar-nos en la lluita antidesarrollista, però, ja que n’hi ha una ferma proposta de fer una acampada en aquest sentit, també aquest estiu a Catalunya, hem decidit no triar aquesta temàtica i així poder complementar-nos mútuament amb questes jornades.
A les jornades de l’alliberament de la terra ens hem centrat en tres eixos temàtics claus per tractar i profunditzar nostre coneixement i experiència:

Bioconstrucció: la necessitat de conèixer i experimentar formes i materials que ens duguin a una convivència amb tot allò natural, el més respectuosa i integrada possible. Algunes de les activitats proposades són:
• Confirmades:
o Taller pràctic d'iniciació a la construcció amb bales de palla
o Taller de construcció de tipi
o Taller de construcció de cabanyes tipus “bena”
• Per confirmar:
o Xerrada general sobre principis de bioconstrucció
Autogestió de l'alimentació i la salut: tant la indústria alimentària, com la farmacèutica, amb tota la cadena de distribució que arrosseguen per davant i per darrere són uns dels sectors que més estan destruint el planeta i a nosaltrxs mateixxs. A més, són totalment prescindibles, però el capital ens els està arrabassant, fent-nos creure que som incapaços d'alimentar-nos i guarir-nos pel nostre compte, i obligant-nos a desfilar per supermercats, consultes mèdiques i farmàcies de tot tipus, per a comprar uns productes industrials i per a això hem d'esclavitzar-nos per un salari de merda. En aquesta línia veurem:
• Confirmades:
o Taller de Biorrespiració energètica
o Xerrada sobre plantes medicinals en el nostre entorn i com utilitzar-les
o Taller de preparats per a la higiene i la salut
o Taller d'elaboració de sucs naturals
o Xerrada-passeig d'iniciació al disseny de permacultura i l'agricultura natural
o Taller de reflexologia podal
o Xerrada sobre la teràpia de flors de Bach, i tractament personalitzat
o Xerrada pràctica sobre la terapia de l’aigua de la vida

• Per confirmar:
o Xerrada sobre principis de macrobiòtica
o Xerrada sobre agroecologia
o Taller de destil•lació d'olis essencials
Convivència i resolució de conflictes: un pas indispensable per poder viure tal i com pensem és entendre'ns col•lectivament. Molts projectes en aquest sentit, molt ben plantejats a nivell tècnic i polític, han fracassat per qüestions humanes, de convivència. La nostra intenció és donar a conèixer processos vivencials i eines per a solucionar aquest tipus de conflictes:
• Confirmades:
o Taula rodona per a compartir experiències: passat, present i futur de les comunitats rurals a Iberia
o Xerrada-debat sobre xarxes d'intercanvi i alternatives al mercat
o Xerrada-taller sobre resolució de conflictes
• Per confirmar:
o Teatre fòrum sobre convivència
A més de tot això tindrem també projeccions, concerts i actuacions per a amenitzar les vetllades; organitzarem activitats paral•leles per als nens; prepararem uns deliciosos menjars vegans per a autogestionar les jornades; hi haurà espai per a distribuïdores alternatives; i altres sorpreses que anirem desvetllant. De moment això és una primera convocatòria, per a anar obrint l'apetit, i que us reserveu el cap de setmana del 16, 17 i 18 de juliol. Aquest any tornaran a ser a Clua de Meià, La Noguera, Lleida, per als que no ho conegueu, un lloc entranyable envoltat de naturalesa encara sense destruir massa. Anirem publicant informació detallada sobre les jornades i sobre cadascuna de les activitats a: www.liberaciontierra.blogspot.com
Si tens alguna proposta que encaixa amb les jornades escriu com més aviat millor a: liberaciontierra ARROBA yahoo.es. Si et motiva venir a ajudar-nos en l'organització i preparació de les jornades, escriviu-nos al mateix mail, necessitem penya que ens tiri un cable!!
Res més de moment, salut!

Pacha mama
Amics/gues i veins/es de Clua

This work is in the public domain
Colera camping CNT