Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Madrid no descarta abaixar les prestacions d´atur. La Patronal vol reforma laboral al maig.
17 mai 2010
L'Estat no descarta adoptar un nou paquet de retallades socials per l´anomenat endeutament públic que va pujar l´any 2009 a un 11,3% sobre el Producte Interior Brut. Si, al final, Madrid es decideix de nou per la tissora no descarta fer-ho en contra de les prestacions per atur.

Estan analitzant l'eliminació de l'ajuda dels 420 euros als treballadors desocupats segons interessades filtracions governamentals a mitjans de comunicació privats. Aquesta retallada ja va estar damunt la taula la darrera setmana, es diu.

El President estatal hauria ordenat preparar tot un ventall de propostes per a poder després triar d'on retallar uns 15.000 milions d'euros. La nova consigna imposada a escala regional a tota la zona euro Zapatero se la fa seva i s´oblida de salvar els drets socials de les tisores. A Madrid ja haurien analitzat la possibilitat de retallar les prestacions d´atur, capítol que amb una taxa d'atur del 20% de mitjana fa sagnar els comptes estatals. També haurien estudiat la supressió de l'ajuda per als desocupats de 420 euros a percebre una vegada s'ha conclòs la prestació per atur.
en cartera:

- Madrid no descarta noves retallades socials.

- La tissora afectaria també a les prestacions d´atur.

- El.laboraran la reforma de les pensions en l'últim trimestre de l'any.

- La Patronal vol la reforma laboral al maig.





RELACIONS LABORALS

En aquest context, els Sindicats majoritaris afronten aquesta setmana les negociacions sobre la reforma laboral amb Estat i Patronal.

Madrid podria imposar per decret la reforma del mercat de treball, exigida per Brussel·les i el nucli dur de la Unió Europea com a peatge per a la creació del fons de 750.000 milions d´euros en cas d´haver de rescatar Estats de la bancarota. Washington també hauria exigit dimarts passat reformes en aquesta direcció. En aquest escenari, els sindicats majoritaris diuen que intentaran evitar un abaratament generalitzat de la compensació econòmica pels perjudicis ocasionats al treballador en cas d'acomiadament i una baixada generalitzada dels sous que farien minvar les condicions de vida de les grans majories.


En aquest sentit, els patrons descarten perllongar la negociació sobre la reforma laboral més enllà del termini fixat per l´Estat, ja que "no es pot estar més temps negociant" diu el president de CEOE, que va instar l'Estat a executar si no hi ha acord entre Patronal i Sindicats majoritaris. "Una vegada s'han pres aquestes mesures (tendents a retallar la despesa pública) la CEOE creu que la reforma del mercat de treball és més urgent que mai". La patronal ha qualificat de positives les retallades socials, però "amb matisos",diuen, tot lamentant la disminució de la inversió pública en empreses privades com, per exemple, les del camp de les infraestructures i obres públiques.




PENSIONS


També cal afegir la reforma de les pensions que s´executarà a Madrid una vegada una comissió del Parlament de Diputats emeti les seves conclusions. En el darrer trimestre d'aquest any i en els principis de l´any vinent estaria previst escometre les modificacions en el sistema públic de pensions.





IMPOSTOS


També s´estaria analitzant una pujada de l'impost IRPF per a les rendes altes i més altes, segons va confirmar la número dos de l´Executiu estatal malgrat les afirmacions en contra de la ministressa resposable d´economia i hisenda. Amb aquesta mesura el partit presidencial tractaria dñ aconseguir un determinat suport dels partits esquerrans de cara a l´aprovació dels Pressupostos Generals del proper exercici.
Mira també:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/393838/index.php

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa