Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Sindicalisme Alternatiu Europeu
16 mai 2010
Tretze organitzacions sindicals europees, entre elles sis d’anarcosindicalistes (CGT inclosa), sis sindicats de base i un gabinet d’estudis sindicals, són els firmants de la següent declaració, en la que s’afirma la necessitat de lluitar conjuntament contra el capitalisme i les seves crisi i un compromís
No pagarem la seva crisi

La crisi mostra el fracàs integral de la ideologia neoliberal i de les polítiques que busquen confiar al mercat la sort de la humanitat. Resultava còmic l’any passat veure als que eren adoradors beats de la lliure competència, com ho són tots els que ens governen, convertir-se en apòstols de la intervenció de l’Estat. Però si estaven a favor que intervingués l’Estat era per a salvar interessos privats segons el conegut precepte: “socialitzar les pèrdues i privatitzar els guanys”. Així, bilions de diners públics, els nostres diners, han estat vessats per a salvar bancs i accionistes, mentre que resulta “impossible” trobar la més mínima quantitat de diners per a respondre a les necessitats socials. Però hi ha més.

La crisi financera ha copejat l’economia real, aquí està la recessió amb la seva comitiva d’acomiadaments; patrons i governs estan decidits a seguir atacant els drets socials i laborals dels treballadors i treballadores, especialment quant a protecció social, drets laborals, condicions de treball i sanitat laboral. El seu objectiu és fer que la crisi la paguem les treballadores i treballadors, preconitzant en cada país la unitat després de la política governamental per a tractar que ens empassem la píndola. La xenofòbia, el racisme són flagells que combatem. Sindicalistes, anem construint la solidaritat internacional dels treballadors i treballadores per a respondre’ls!

Els empresaris i accionistes es van atipar de dividends, de regals fiscals de tota classe, de remuneracions demencials, que van desembocar en fortunes inimaginables. A ells els toca pagar la seva crisi, a nosaltres imposar les nostres exigències socials. Més que mai, està a l’ordre del dia la mobilització de les treballadores i treballadors!

➔ Per a assegurar el dret al treball per a totes i tots, desenvolupant les ocupacions socialment útils i responent a les necessitats socials.

➞ Per a impedir els ERO, els acomiadaments, la precarietat (la subcontractació, la contractació temporal, les ETT…)

➞ Per a garantir les prestacions socials i salarials als desocupats, a les desocupades, i als sectors socials especialment copejats per la crisi (dones, migrants, joves,…)

➞ Per a imposar drets socials harmonitzats per dalt, que acabin amb el dúmping social: salaris, pensions de jubilació, indemnitzacions d’atur, mínims socials…

➞ Per a defensar i desenvolupar els serveis públics, accessibles a totes i tots: salut, educació, cultura, dependència, transports, aigua, energia…

➞ Per a reduir la jornada laboral sense pèrdua de salari i baixar l’edat de la jubilació.

➞ Perquè els recursos i la riquesa es distribueixin solidàriament.

➞ Perquè els rics, els empresaris, els directius…, contribueixin amb impostos progressius: qui més guanya més ha de contribuir. Cal repartir la riquesa.

➞ Per a aconseguir el dret a l’habitatge i a una alimentació saludable.

➞ Per a garantir els drets de les i els immigrants.

➞ Per a imposar la igualtat entre homes i dones.

➞ Perquè canviem realment de model productiu, de distribució i de consum, creant ocupacions on es troba el veritable valor per a la col·lectivitat: en l’educació, en guarderies, en escoles infantils, en el camp, en el benestar social, en les cures, en les tecnologies no agressives ni contaminants, en xarxes de transports públics sostenibles…

Junts, participarem en la contracimera organitzada amb motiu de la visita dels caps d’Estats europeus, i en la marxa del 16 de maig a Madrid. Junts, participarem en la contracimera que es farà a Barcelona, del 4 al 6 de juny, enfront de la cimera dels caps d’Estat euromediterranis. Junts, participarem en les marxes europees contra l’atur que es desenvoluparan a l’octubre, i especialment en l’assemblea europea d’aturats i aturades el dia 16, així com en la marxa internacional el 17 d’octubre a Brussel·les.

Per a salvar el seu sistema capitalista, empresaris i accionistes s’han organitzat a escala internacional: el moviment sindical ha d’actuar per sobre de les fronteres per a imposar un altre sistema que el que explota als treballadors i treballadores, saqueja els recursos naturals i els països pobres, organitza la fam a una part del planeta…

Pretenem avançar en la construcció d’una xarxa sindical alternativa a Europa, oberta a totes les forces que vulguin lluitar contra el capitalisme, el liberalisme. A tot arreu, desenvolupem i coordinem les lluites socials, i construïm la resistència comuna a nivell europeu!

Enfront de la crisi del sistema capitalista, és necessària la vaga general. Volem construir-la!

Confederació General del Treball CGT (Estat espanyol)

Confederació Intersindical (Estat espanyol)

Intersindical Alternativa de Catalunya IAC (Catalunya)

Confederazione Unitaria di Base CUB (Itàlia)

Sindicato dei Lavoratori intercategoriale SDL (Itàlia)

Confederazione Italiana di Base UNICOBAS (Itàlia)

Confederazione dei comitati di Base COBAS (Itàlia)

Unione Sindicale Italiana USI (Itàlia)

Transnationals Information Exchange TIE (Alemanya)

Sveriges Arbetares Centralorganisation SAC-syndikalisterna (Suecia)

British Isles Regional Organising Committee - Industrial Workers of the World IWW (Regne Unit)

Confédération Nationale du Travail (França)

Unió sindical Solidaires (França)
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article3861

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat