Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
14 mai 2010
2o de maig, a les 20h, Acte a la Sala de Conferències de les Cotxeres de Sants
DEMPEUSweb.jpg
Des d’Amics i Amigues d’Euskal Herria us volem fer copartíceps de la convocatòria que hi ha per dijous vinent 20 de maig per a presentar davant la societat catalana la iniciativa Zutik Euskal Herria, com un pas més dins el procés democràtic endegat per l’esquerra independentista basca, per a possibilitar una solució al conflicte existent entre els estats espanyol i francès envers Euskal Herria.
A les 12:30h hi ha una xerrada a la UAB, i al vespre a les 20h a la Sala de Conferències de les Cotxeres de Sants, on intervindran Rafael Calderón, advocat i president de l'Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, l’Arcadi Oliveres, professor d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Humbert Roma, periodista,i Txelui Moreno, membre de l’esquerra independentista basca.

DEMPEUS EUSKAL HERRIA:

L’Esquerra Abertzale ha analitzat l’actual conjuntura i el procés polític basc, debatent sobre tot això. No ho ha fet entre uns pocs ni en llocs ocults. Al contrari, ha portat el debat a la gran sala de juntes que composen els seus i les seves militants i la seva base social. Ha estat un exercici democràtic, un exercici democràtic eficaç, ja que servirà per a definir l’estratègia política que necessitem.

El Poble Basc i la ciutadania basca, fonaments del moviment d’alliberament.
El Poble Basc. La ciutadania basca. Els homes i les dones d’aquesta terra. La seva societat. Aquestes són les nostres úniques referències a l’hora de dibuixar el nostre projecte polític. L’Esquerra Abertzale reafirma el seu compromís d’atendre al poble i a la ciutadania, de tenir com a nord els seus desitjos i anhels, així com de respectar i fer respectar la seva voluntat.

El procés democràtic, la palanca del canvi de cicle.
Per decisió pròpia i des de la confiança, amb l’esperada ajuda d’altres agents i la previsible oposició de potents centres de poder, l’Esquerra Abertzale preveu tres estacions en el procés democràtic que ja s’està posant en marxa al Sud d’Euskal Herria.
Mentrestant, al Nord d’Euskal Herria les tasques principals consisteixen en el treball de socialització i de donar forma a una acumulació de forces específica. Aquestes són les tres estacions:

Mínims democràtics. Constitueixen la base necessària per poder desenvolupar el procés democràtic. Hauran de materialitzar-se acords o decisions sobre la igualtat d’oportunitats de totes les forces polítiques i sobre la desactivació de les mesures d’excepció.

Acord democràtic. Es basaria en el desenvolupament dels continguts polítics treballats a l’últim procés de negociació, reconeixent el caràcter nacional d’Euskal Herria, garantint que tots el projectes politics poden ser realitzables, i estructurant les vies jurídico-polítiques per a que els territoris bascos puguin establir les seves relacions tant entre si com amb l’Estat.

Marc democràtic. Suposaria la materialització jurídico-política de l’acord democràtic. Es constituiria gràcies a la voluntat popular i garantiria superar les negacions estructurals que pateix Euskal Herria. Aquí situaria l’Esquerra Abertzale el seu esforç per crear una autonomia conformada pels quatre territoris del Sud d’Euskal Herria i amb dret a decidir, en el sentit exposat a la proposta d’Anaitasuna, i de la mateixa manera, en particular una autonomia amb els tres territoris del Nord d’Euskal Herria, tal com recull la Proposta d’Uztaritze.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 'Think global, act local' no te res a veure amb els nazi-onanismes
15 mai 2010
Em cago en la rojigualda, en pixo en l'estelada i em rento el cul amb l'ikurriña!
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
15 mai 2010
No costa res, nazi kagón!.
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
15 mai 2010
Nazis a la merda = Confused by the system, don't understanding nothing, working for them without knowing it!

Sense saber-ho ets part de l'estrategia de la guerra bruta (guerra bruta que fa poc va assassinar a un militant de l'Esquerra Abertzale).

Si ets honrat estas confos, em fas llàstima, sinó ets honrat i eprds el temps criticant a un moviment de base de resistència és molt trist...

Llàstima, els arbres no et deixen veure el bosc. L'autodi t'ha fet oblidar qui ets, d'on vens, on anem... Perquè qui perd els origens mai podrà ser lliure i qui confon l'enemic passa a ser un peo de l'estat.
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
15 mai 2010
Oh sí, Eushal Herria nació oprimida i resistent! però el territori més ric i benestant de tota la península amb un índex d'autogovern gairebé complet a la part espanyola! Aneu a Palestina, al Tibet, a Txetxènia o a l'Amèrica indígena a tastar el què és l'opressió.

Sou fanàtics que justifiqueu l'assassinat en nom d'una bandera. Sou l'altra cara simètrica del "todo por la patria".
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
15 mai 2010
Mr UN.

The Revolution Will Not Televised... and not there will be no one revolution under no one flag.

Ho dic en anglès perquè no et cony - fonguis (ni amb bona ni amb mala fe). Que la sang vessada per un patriota no et faci perdre de vista l'oceà de sang vessat per totes les putes pàtries i banderes putrefactes. Orígens? l'origen teu, meu, d'un ratolí o d'una iguana són 2 gamets. I per ser lliure només cal ser un mateix i desprendre's de tota la merda pre-instituïda, tota la mitologia feudal i tota la crosta burgesa del territori dels qui en tenen les escriptures de propietat.

MORT A TOTS ELS ESTATS I TOTES LES PÀTRIES I DEMÉS PATRANYES
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
15 mai 2010
Crida a la unitat popular, tambe a la unitat entre pobles germans de lluita!


http://unitat-popular.com/index.html
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
15 mai 2010
Si. Los de Villabajo y los Villarriba, y sus miserias personales. Y muchas gracias a Fairy Ultra, que lava mas platos sucios porque cunde mas... A los del PP tambien les funciona!
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
16 mai 2010
quien se pica ajos come. En euskal herria hay varias luchas: independentista, comunista, anarkista, ecologista, ect,ect. Si a alguno no le gusta esto es o por que es un puto fatxa o por que defiende los intereses de algun cabron capitalista. Lo demas son monsergas....
Re: Acte presentació iniciativa Dempeus Euskal Herria
16 mai 2010
m'ha semblta llegir "índex d'autogovern gairebé complet a la part espanyola", s'ha de ser demagog i garrulu per dir això, i estimar l'estat espanyol com a santa pàtria.
autogovern? amb casernes de l'exercit, hisenda centralitzada, amb sucursals de partits espanyols tallant el bacallà, amb continus problemes amb el marc legal? pos ni mirant-mu com un refor veig jo autogovern per enlloc.
Ara propaganda espanyolitzant per un tubu, gracies amic llibertari per lligar-nos encara més a aquest estat que com més gran sigui més dificil de fer-lo caure serà.
Estratégicament i per afeblir el poder dels estats (inclús d'un hipotètic estat català), als anarquistes els hauria d'interessar estar a favor de qualsevol que vulgui partir en trocets als estats (inclos el català).
i dic una cosa més, quants de nosaltres justifiquem la violència política? aleshores tan seval que sigui per un drap de colors com per una estrofa d'un pamflet. Mentres sigui per fer caure fills de puta de la dreta i pseudo-esquerra que comenci la festa.
Re: Propaganda gratuita a l'IMC BCN de l iniciativa Dempeus Euskal Herria
18 mai 2010
Vale, cosi. I dos mil km de fronteres mes, amb els seus aduaners, els seus militars uniformats, les seves estructures estatals de dominacio, els seus xollets per els de la ceba, elits dirigents xuclant de la teta, les seves prebendes etniques, linguistiques, economiques i culturals... nein danke!
L'IMC BCN no es el lloc mes adient per fer propaganda d'aquestes merdes; potser millor que s'emportin el seu proselitisme nazionanista a PNV.org, a CiU.cat o a ERC.cat!
Sindicato Sindicat