Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Volen esborrar la insubmissió de la història.
14 mai 2010
El Moviment per la Pau de Catalunya i l'organització internacional BEOC-EBCO han organitzat el Congrés Internacional 10 anys sense mili. Si visiteu www.sensemili.cat veureu els seus postulats.
Aquest és el seu programa d'actes:

1- Divendres 14 de maig a les 19:30 recepció amb el Parlament de Catalunya.

2- Dissabte 15 de maig de 9:00 a 18:30 tindrà lloc l'activitat més important en forma d'una Conferència-Col.loqui Internacional que celebrarem a les dependències de la UOC.

3- Al vespre d'aquest mateix dia a les 21:00, hi haurà un sopar de celebració d'ambdues efemèrides a Sant Cugat del Vallès (Claustre del Monestir)

4- Diumenge dia 16 a les 12:00 a la Pl. Catalunya es farà una acció popular reivindicativa.

La gent de santcugat s'ha currat aquest comunicat,

Senyor Recoder, quants diners ens costa reinventar la història?
Sobre el pretensiós ’Congrés Internacional" 10 anys sense mili.

Aquest dissabte 8 de maig hem rebut per correu electrònic la notícia de que el proper 15 de maig tindrà lloc a la ciutat de Barcelona el Congrés Internacional 10 anys sense mili.

Ens resulta molest haver d’assabentar-nos tard i malament de la celebració d’aquest Congrés relacionat amb una lluita que ens sentim tan nostra. Ningú no ens ha convidat. Ni a nosaltres ni a cap persona relacionada amb la insubmissió o amb l’Assemblea Antimilitarista de Catalunya, tot i que fa més de 15 anys que participem en col·loquis, campanyes, tallers, accions i xerrades per tot el territori promovent la insubmissió al servei militar i la repulsa del militarisme dels exèrcits.

La molèstia es converteix en indignació quan llegim que l’Ajuntament del nostre poble hi dóna suport, quan tots recordem la postura poc col·laboradora quan s’havia de donar la cara pels diversos insubmisos de Sant Cugat, per no parlar de la delació directa portada a terme per alcaldes convergents vers els insubmisos que es negaven a realitzar la Prestació Social Substitutòria.

I és més, la indignació esdevé fàstic quan veiem la plana major de CIU participant en la difusió 2.0 del Congrés, quina barra! Sí, el Pacte del Majestic va donar pas a la professionalització de l’exèrcit, i amb això va desaparèixer la lleva obligatòria però fins a 1996 CIU, i el nostre alcalde, llavors diputat a Madrid, va donar suport incondicional a totes les polítiques repressives que va patir la campanya d’insubmissió: l’increment de les penes de 1991 o les inhabilitacions del Codi Penal de 1995.

Si aneu al web que promociona el Congrés www.sensemili.cat veureu que la paraula insubmissió no apareix. Tampoc desobediència civil ni revolta de quintes...

Ara que tant es parla de memòria històrica sembla que alguns volen reinventar-la i reescriure-la, oblidant una part fonamental del moviment que va fer possible la desaparició del servei militar: els insubmisos.

Potser la història acabarà dient que CIU va professionalitzar l’exèrcit, però a quin preu?

Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat -CASC- Sant Cugat, 11 de maig de 2010.
Mira també:
http://nodo50.org/casc/spip.php?article764

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Volen esborrar la insubmissió de la història.
14 mai 2010
¡ Y además si asistes te dan créditos de libre configuración para tu carrera de trepa sin fronteras
en la UOC1.
Resulta bastante sospechoso que la organización fantasmática esa EBCO-BEOC "consultiva del Parlament Europeu i el Consell d’Europapublicite "que reunirà els líders de l’objecció de consciència actual, de l’atlàntic als urals i el càucas". Los líderes...el cáucaso...esto apesta a petroleo.
Maldita sea. Viva la insumisión cabrones!.
Re: Volen esborrar la insubmissió de la història.
14 mai 2010
CIU posant-se medalletes i fent-se propaganda a costa de dir les mentides que calgui, tergiversant la història i canviant (un pel tard...) de camisa.
patetic
Sindicato Sindicat