Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Contra el celibat
12 mai 2010
(Carta publicada en el diari «El Punt» el dia 11 de maig de 2010)

Una de les moltes coses que s’haurien de reformar en l’Església catòlica oficial és el celibat obligatori dels mossens. Abolir-lo. Aquesta llei estranya no és universal, ja que només afecta l’Església dita «llatina»: en les petites esglésies catòliques orientals, els sacerdots poden casar-se. Tampoc no ha existit sempre: va ser implantada, en diverses alternatives, entre els segles V i VI. I no té cap base bíblica.

I, sobretot, sobretot, és una llei antinatura. Els homes i les dones hem estat fets per tenir relació sexual. És una exigència de la naturalesa. No poder-la tenir és una desgràcia. I una llei que ho prohibeixi, amb la justificació d’aconseguir una dedicació total a una tasca, és una llei castradora. I pot produir, sobretot avui dia, que les relacions entre els sexes són més naturals i lliures, algunes distorsions del comportament. És una llei iniqua i contraproduent.

Caldria engegar una campanya sistemàtica, enutjadora, per la seva abolició. Una campanya generalitzada, de les persones laiques, que remogui les aigües tranquil•les i entollades del Vaticà.

ANTONI FERRET. Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra el celibat
12 mai 2010
Como dice la Teresa Forcades: la sexualidad es una forma de comunicación interpersonal que nos permite trascender a nuestra existencia individual y trancender, acercarnos a la naturaleza eterna de la divinidad...


Pos eso.
Sindicat Terrassa