Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Benimaclet reviscola els jocs tradicionals
09 mai 2010
Aquest matí, l'assemblea local d'Endavant-OSAN de Benimaclet ha organitzat un taller de pilota valenciana per als xiquets i xiquetes del barri.
p080510_12.31.jpg
p080510_13.27.jpg
El taller de pilota s'emmarca dins de la jornada d'homenatge als primers mestres que van introduir l'ensenyament en valencià a les escoles del barri, Carles Salvador i Ventura Pascual que ha dut a terme la plataforma Benimaclet Viu.

Entitat, des d'on els diversos col·lectius i organitzacions locals estan dinamitzant quantitat d'actes en defensa de la llengua i de la identitat cultural i territorial pròpies, abastant una gran participació popular.

Al taller, membres d'Endavant han ensenyat a més d'una vintena de xiquets i xiquetes d'entre 6 i 12 anys les normes i tècniques del joc del raspall, una de les modalitats més genuïnes de la pilota valenciana que tradicionalment es juga al bell mig del carrer. La receptivitat i l'interès dels xiquets ha quedat palesa en la intensitat i la gran disposició que han demostrat en un joc vibrant. La bona acollida també s'ha evidenciat per part de pares, mares i la resta dels veïns els quals han manifestat la importància de conservar aquestes tradicions populars per al futur de les noves generacions i de recuperar els espais del barri que resisteixen a ser engolits pel ciment i l'especulació.

La nota entranyable l'han donada dues persones d'avançada edat que s'han emocionat al tornar a veure com es jugava pilota al carrer, ja que feia molt de temps que s'havia perdut a Benimaclet. La resta d'actes i tallers continuaran realitzant-se durant la pròxima setmana, la qual culminarà el proper diumenge 16 de maig quan Benimaclet acollirà la XXV edició de les Trobades d'Escoles en Valencià.
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat