Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Ara fa 4 anys... Sobre els anarquistes detinguts el 9 de maig del 2006
09 mai 2010
cartel-internet-dos.tif
cartel-internet-dos.tif (1,73 MiB)
El 9 de maig del 2006 quatre companys anarquistes van ser detinguts als barris de l'Eixample i de Sants per la Policia Nacional, vinculant-los (a partir d'uns suposats seguiments) amb la realització de vàries pintades amenaçants. Aquestes pintades, que s'emmarcaven en la campanya de resposta a l'empresonament d'en Ruben i l'Ignasi, estaven dirigides contra un representant del col·lectiu de carcellers i un alt càrrec de les estructures penitenciàries de la Generalitat

Al contrastar les empremtes dactilars, als càrrecs de danys i amenaces es va sumar el de tinença d'útils per a la fabricació d'explosius, doncs la policia va determinar que les seves empremptes coincidien amb unes altres trobades a una motxilla recuperada d'una escola abandonada i a un maletí enterrat a la muntanya mesos enrere, ambdós amb còpies d'un manual per al sabotatge, una balança de precisió i diversos elements químics per a l'elaboració d'explosius.

Després dels interrogatoris i els respectius registres domiciliaris, van passar a disposició judicial, moment en el que la jutgessa d'instrucció els va deixar en llibertat amb càrrecs. Actualment, després de que la Policia Nacional intentés (infructuosament) atribuir als encausats l'enviament de varis paquets-bomba contra els Mossos, un jutge, i el CIRE, i de fer-los jutjar a Madrid com a una “cèl·lula terrorista”, el procés queda caracteritzat de la següent forma: Tots seran jutjats a barcelona excepte un d'ells, que per ser menor en el moment dels fets, va ser processat per jutjats diferents que van decidir enviar el seu cas a l'Audiència Nacional. Actualment els companys es troben a espera de judici, i es preveu que la petició fiscal no trigarà gaire en sortir.
   
Entenem que aquest procés no està dirigit contra uns delictes o unes persones concretes, sinó contra tot un moviment. Es la lluita, el fet d'aixecar el cap per sobre de tota aquesta misèria i repressió, el que s'esta jutjant i es pretén destruir. Per això mateix, un cop més és hora de demostrar que ni les detencions ni els empresonaments poden apartar-nos del nostre rumb. Que davant els cops i les amenaces, la nostra única resposta és seguir lluitant.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ara fa 4 anys... Sobre els anarquistes detinguts el 9 de maig del 2006
09 mai 2010
Llibertat i solidaritat amb els detinguts!

No esteu sols!
Re: Ara fa 4 anys... Sobre els anarquistes detinguts el 9 de maig del 2006
10 mai 2010
de quin moviment parles?

jo no he vist cap moviment entorn aquest cas.
Re: Ara fa 4 anys... Sobre els anarquistes detinguts el 9 de maig del 2006
10 mai 2010
Jo he interpretat que es refereix a tot el moviment anarquista/antiautoritari... és obvi no?
Sindicato Sindicat