Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Quin nivell econòmic tenen els militants de l'esquerra independentista? La majoria d'ells són de classe mitjana-alta, alguns de família de molts diners que viuen en casetes amb piscina al centre de les ciutats. Molts d'ells són estudiants que no han treballat en tota la seva vida, o bé només alguns mesos. S'ha de dir que hi ha alguna excepció de classe mitja-baixa, però són això, excepcions.

La seva ideologia: Pocs d'ells estan formats políticament, tot i pintar moltes falç i martells i anar de superadicals obrers. Molts membres de la CAJEI entrarien en aquest prototip, de les arrecades d'aros, els pantalons adidas de ratlles i alguna samarreta o sudadera reivindicativa (còpia de l'estil Jarrai). Endavant i el MDT serien les organitzacions amb membres d'edat més elevada i més ben formats. Tot i que es basen també en un folklore marxista-leninista amb el nacionalisme català.

Els règims marxistes-leninistes han sigut un fracàs arreu, sinó pregunteu-ho a qualsevol ciutadà d'algun país de l'est, només cal observar l'hegemonia de la dreta i l'auge de l'extrema dreta en aquests països. De fet el marxisme-leninisme no és tan diferent el feixisme, pràcticament tota l'economia controlada per l'estat (tot i que en el feixisme es mantenen les grans empreses de la burgesia nacional), falta de llibertat d'expressió, persecució i eliminació de la disidència política i imperialisme. No es pot construïr la justícia social sobre la imposició i mentre existeixin les classes privilegiades de l'estat que parlen en nom del poble mentre viuen a costa d'ell (burocràcia), mentre existeixi estat no hi pot haver ni justícia ni llibertat. L'estat serveix per mantenir o crear una nova classe social privilegiada. Alguns altres parlen del socialisme del segle XXI, invent chavista que consisteix en arribar el poder democràticament i nacionalitzar els recursos bàsics del país, tot i que també suposa un augment del funcionariat, militarització i seguir el líder "revolucionari" de torn.

L'esquerra independentista pràcticament no té presència al món laboral, el seu sindicat, COS, és molt minoritari. Tot i que alguns membres de l'EI militen a la CGT, sobretot a les ciutats on la COS no té presència.

Ajuntar el nacionalisme català independentista i adornar-ho amb falç i martells, tot imaginant-se una classe obrera catalana nacionalista, no és res més que folklore. La classe treballadora que ocupa els llocs de treball menys qualificats és majoritàriament castellanoparlant, de família provinent de la immigració del sud d'Espanya o de la nova immigració de sud-amèrica, marroc i altres països. I no és perquè els catalanoparlants siguin uns empresaris burgesos (de fet hi han molts castellanoparlants que han aconseguit un nivell de vida superior als catalanoparlants), sinó perquè porten més temps assentats a Catalunya i han pogut millorar el seu nivell de vida. A més a aquesta classe treballadora menys qualificada, i també gran part de la més qualificada, la independència de Catalunya els importa ben poc, per no dir gens.

També fa gràcia la hipocresia d'alguns membres de l'EI amb el tema del feminisme, quan van de feministes simplement per lligar-se tal tia, o les feministes de samarreta i boca que després se'n van amb l'esser més babós que troben.

Em temo molt que quan aquests superevolucionaris deixin d'estudiar i s'hagin d'integrar al món laboral (alguns els seus papes ja els hi donaran treball), deixarant està tota aquesta imatge i paraularia mega-radical i pasarant de tot, o pasarant a votar CiU o ERC. Em temo que els que menys parlen i amb menys pintes van, seran els únics que quedaran.

Amb molt de carinyo.
Un anarco-espanyol, botifler, gosflautista,etc.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Tot això és només la teva opinió, i d'opinions tothom en tenim una (o més). Suposo que l'única base que tens per formar-te aquesta opinió és la teva experiència personal, i generalitzar la pròpia experiència acostuma a ser falaç. Vaja, que utilitzis indymedia per quelcom de profit i et deixis de pseudoanàlisis de pati d'escola, que ni dius re de nou ni tan sols ho dius amb gràcia. I a to això, ja veurem on ets tu d'aquí a uns anys...
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
amb tot el bon rotllo del món, però t'ho pregunto perquè el meu món és molt diferent, i accepto que cada lloc i cada experiència és un món. jo visc en una ciutat del Vallès Occidental, on ni els catalanoparlants d'origen utilitzaven la llengua, on la majoria de persones que exemplifiques amb aquest perfil és veritat que s'anaven a estudiar a la privada i a sabadell i poca vida social feien al poble. l'esquerra independentista va aparèixer a la ciutat a finals dels noranta i en el seu origen tothom era de casa castellanoparlant, amb uns pares i mares bona part d'ells i elles amb un baix nivell d'instrucció (i no per això ideologitzats) i que han treballat en les escales més baixes del món laboral (el meu pare ha estat peó metal·lúrgic tota la vida i la meva mare sargidora al sector informal) però amb unes inquietuds polítiques clares, es va obrir un ateneu que ja porta quasi 10 anys funcionant, i on les dinàmiques de treball de l'esquerra independentista estan assumides però treballant colze a colze -o millor dit, donant una versió local d'unitat popular- amb altres experiències que no són estrictament esquerra independentista. I aquestes persones de les que parles, sí, suposo que existeixen i a la meva ciutat hi seran, però no en l'espai on milito, o bé estan a casa seva sense moure un punyetero dit o estan a partits conservadors com els que esmentes, però on jo milito no en veig a cap d'aquests i els problemes poden ser uns altres però no aquest.
De veritat, no sé a què ve aquesta insistència a voler dividir, quan hi ha experiències d'unitat popular a molts llocs ja, amb les seves debilitats i errors, però existeixen com no havien existit abans. I sí l'esquerra independentista està apostant per la unitat popular, i està essent l'espai més dinàmic i actiu, i més experiències si sumen i fan pinya, el teu comentari el veig més com pataleta, però el to que utilitzes en algun moment és, simplement, de mala hòstia, i la veritat, ja fa temps que en ciutats com la meva passem de gent tan infantil o gent, simplement, que li fa el joc al poder capitalista. Tirarem endavant i seguirem sumant malgrat gent com tu.
Per cert, sóc de Barberà.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Traducció del primer comentari= estic cagat per que aquest són els únics que per nombre, per implantació i per força poden arribar a algun lloc.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
però no veieu que es un intoxicador. No li feu ni cas,
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
El comentari d'aquí dalt, demostra la prepotència d'alguns membres de l'EI. Podeu ser alguna cosa, si, però si voleu arribar algun lloc haureu d'aprendre a escoltar els demés i ha ser més humils, cosa que ara mateix, a molts encara us falta.

Jo coneixo gent de Terrassa i Sabadell de l'EI de famílies de moooolta pasta. Clar que no tots els membres de l'EI són així, i si dius que a Barberà no és així doncs sento si t'ha moltestat el que he dit. En tot cas no anava per tu, ni per la gent de Barberà que esmentes.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
anarcoespanyol?

No barregis l'anarquisme amb les teves tares mentals
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Abans de que això comenci a ser un camp de batalla sense sentit dir que hi ha espais de treball unitaris entre els moviments socials on l'EI hi participa i aquell és el lloc de fer i encaixar crítiques. Aquest article només busca la brega entre la gent de l'IMC.
La gent que lluita ja ens veiem als espais de combat, allà parlem.
Salut
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Moltes coses de les que dius són una mica veritat, però algunes no. No és cert que l'EI no defensi la gent currant que no parla català, si una cosa no és l'EI és feixista. A més, no cal que tothom tinguem la mateixa feina perquè se sàpiga que cal defensar la gent amb més desigualtats, tot i que sí cal tenir consciència de repartir. I sí, tens racó quep hi manca una mica el viure més l'experiència que es defensar per part d'alguns i algunes persones de l'EI, però no cal ser tan dur, amb dir-ho, hi ha prou, crec i en això hi estem moltes.
Pel que fa al feminisme, per ara,crec que en termes generals, és millor treballar-lo que xerrar-lo i sí molta gent hi xerra molt, massa.
Finalment, si ets anarco, no et posis això d'espanyol, l'anarquia no té estat, no?
Salut!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
no sé, ja et dic, el meu món és diferent i el visc de forma diferent. i aquest món no està aïllat a barberà, sinó que a banda de la tasca municipal també hi ha dinàmiques comarcals, i amb gent i col·lectius de les dues ciutats que esmentes i, de veritat, que aquesta realitat no la veig per enlloc, o almenys no és la que jo identifico amb l'esquerra independentista. crec que t'equivoques assenyalant, ja que aquesta gent existeix però no on vols insistir tu que existeixen. i ja et dic no estem per un projecte burgès i d'exemples de burgesos en tens molts, bona part d'elles institucionalitzats, i potser hauries de dedicar almenys les mateixes línies a analitzar que fan i no a tirar merda contra persones i col·lectius que, com el passat 10 d'abril, van convocar una manifestació pels carrers de Sabadell, Barberà i Badia que impulsava la CGT. Aquest és un exemple del que t'estic dient de la dinàmica de l'esquerra independentista, enfortir la unitat popular, fer pinya des dels col·lectius de base i populars per transformar el nostre entorn i el model econòmic i polític, i és aquí on l'esquerra independentista és forta però també humil per unir esforços amb altres experiències de base.
ja et dic, crec que el que planteges és un debat intencionat o una caricaturització, però crec que ja és passat, malgrat insisteixis.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Això d'anarcoespanyol, era en broma (per toca una mica la pera jeje). Bé jo crec que hi ha bastanta gent de pasta de l'EI almenys a les dues ciutats que et dic, Barberà ho desconec, però pel que m'han dit no és així, és cert.


No he dit, que no defensin els treballadors castellanoparlants, sinó que el seu discurs no acaba d'encaixa amb aquests.

Si algunes coses que he dit, tot i ser certes (encara que potser generalitzant per la meva experiència), estan dites amb una mica de mala hòstia, producte del moment.

Salut!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
QUIN NIVELL D'ANÀLISI K TENIM.. PATÈTIC
Jo no m'atreviria mai a fer aquest article. Està ple de tòpics que evidencien una falta de formació política considerable. Menys pre-jutjar i més treballar..
Nacionalismo español
04 mai 2010
Último resíduo o escrecencia medieval de subcultura colonial europea.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Tot i que no comparteixo ni el to ni la intenció de l'anàlisi sí que és cert que molts d'aquests elements es donen dins de l'EI, en tot cas, les que som a fora a voltes ho veiem així.

El que sí que em sobta és que la crítica més repetida sigui la de "hi ha gent de l'EI que ve de famílies de pasta". Què passa si els seus pares tenen diners? Si són uns burgesos? O fins i tot uns explotadors? S'ha de censurar a les persones que, tot i ser treballadores precàries venen de "famílies precàries" només pel seu orígen?

Penso que aquí tenim un problema TOTS els moviments socials i és que no per venir de família rica la gent és més o menys precària i més o menys vàlida per a militar, okupar, organitzar-se o el que sigui. Tot i que moltes vivim en pisos petits en barris perifèrics i les nostres famílies tenen vides bastant més complicades que les dels pares de molts altres companys, hem de vigilar de no despreciar a ningú per això, poden ser igual de vàlides que nosaltres.

Una que ha discriminat a companyes vàlides fruit aquesta ràbia contra els militants de "famílies de pasta" et recomana que t'ho pensis una mica.

Salut!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Doncs jo estic completament d'acord amb l'autor del text.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
El pallasso aquest no és un anarquista.

Un anarquista no pot tenir tant afany de protagonisme com per posar com a noticia el que sols és una opinió infundada penjada per fer mal. Per fer mal a anarquistes i independentistes, perquè quan un tira merda emparant-se en una ideologia el que està fent és esquitxar als 2...

Fora d'indymedia els amargats sense amics.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
- Els militants de l'EI són hippies pijos que van en contra de tot per ser guays!

- Ah si?! Doncs els anarquistes aneu de dolents per la vida esnifant tot el que se us posa per davant!

- Retira això que has dit, capsigrany!

- Tu ni em parlis que el teu pare té una bona feina!

(...)

Ja cansa no? A l'hora de treballar la penya es mostra com és realment. I penso que, amb tots els problemes que tenim a sobre, un militant de l'EI i un militant llibertari són extremadament compatibles per fer feina de debò.

Realment esteu aconseguint que IndyMedia perdi molt de valor perquè l'ompliu de palla.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Clar perque l'anarcopunkisme es pròpi de països subdesenvolupats, no ho recordava.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
quina parida de post.

tu tampoc tens formació.

és a dir, que anem a la universitat però no tenim formació politica?

la condició d'inferioritat de la cultura catalana front la pressió dels media espanyol no és altre cosa que un exemple més que l'estat capitalista espanyol s'ha construit esclafant a pobles i en la mesura que aquests resisteixin com a tals tindran una roda punxada que fabricarà constantment contradiccions nacionals.

el marxisme-leninisme té molts defectes i no és la única forma de marxisme que circula per l'EI. per cert, com es pot ser marxista-leninsta sense tenir formació?

el teu post és una caixa de sorpreses i creació de contradiccions, talment com si la realitat no tingués prous contradiccions a resoldre. no seràs tu el petitburgés?

pel que fa com generalitzes una actitud que hauràs pogut trobar en algun particular a tot un moviment politic, això ja no mereix ni resposta. ets un autèntic ignorant.

Per cert, totalment d'acord amb el comentari de "bah".

A veure si madurem una mica tots plegats.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Moltes coses de les que dius són una mica veritat, però algunes no. No és cert que l'EI no defensi la gent currant que no parla català, si una cosa no és l'EI és feixista. A més, no cal que tothom tinguem la mateixa feina perquè se sàpiga que cal defensar la gent amb més desigualtats, tot i que sí cal tenir consciència de repartir. I sí, tens racó quep hi manca una mica el viure més l'experiència que es defensar per part d'alguns i algunes persones de l'EI, però no cal ser tan dur, amb dir-ho, hi ha prou, crec i en això hi estem moltes.
Pel que fa al feminisme, per ara,crec que en termes generals, és millor treballar-lo que xerrar-lo i sí molta gent hi xerra molt, massa.
Finalment, si ets anarco, no et posis això d'espanyol, l'anarquia no té estat, no?
Salut!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
La veritat, com anarquista em fa vergonya aquest tipus de comentaris d'algú que suposadament és proper. Totes les crítiques que es puguin fer a l'esquerra idepe, i es poden fer moltes, no es poden fer des de l'infantilisme i molt menys des de la falsetat virtual. Si realment creus que té sentit el que penses, que està argumentat i que val la pena que ho diguis en veu alta diaga-li a la gent interessada i a la cara, per a que sigui més real. Si no no val la pena, no deixa de ser més merda a sobre nostra.

En serio, i em torno a repetir, com anarquista aquesta mena d'actituds em fan profunda vergonya.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
Doncs jo per la meva experiència amb gent de l'EI penso que té tota la raó del món, una altre cosa és que la forma de dir-ho no sigui políticament correcte. Si alguns rabieu tant, és perquè us ha dit alguna veritat que us ha fet mal, sinó l'ignorarieu o el rebatrieu amb arguments (cosa que pocs heu fet)
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
i pel hahaha, anar a la universitat no et dóna cap mena de formació política, a la universitat està ple de rucs que viuen al seu món, sense trepitjar el món real.

"la condició d'inferioritat de la cultura catalana front la pressió dels media espanyol no és altre cosa que un exemple més que l'estat capitalista espanyol s'ha construit esclafant a pobles i en la mesura que aquests resisteixin com a tals tindran una roda punxada que fabricarà constantment contradiccions nacionals"

Cert, però no és el mateix la condició del català a l'època franquista que a l'actual. I alguns encara utilitzeu un llenguatge com si estiguéssim en ple franquisme. D'acord que aquesta "democràcia" encara té molts elements franquistes, però no és el mateix. Per altre banda sempre parleu de la cultura catalana, però la cultura que si va aconsegui eliminar el franquisme, és la cultura obrera, substituida actualment per la "cultura" de masses.

el marxisme-leninisme té molts defectes i no és la única forma de marxisme que circula per l'EI. per cert, com es pot ser marxista-leninsta sense tenir formació?

Diuen que són marxistes-leninistes quan l'únic que han fet és escoltar alguna cançó d'inadaptats i algun pamflet barat. El mateix passa amb alguns que es diuen anarquistes, no t'ho negaré.





"pel que fa com generalitzes una actitud que hauràs pogut trobar en algun particular a tot un moviment politic, això ja no mereix ni resposta. ets un autèntic ignorant"

Aquestes actituds jo almenys també me les he trobat en més d'una persona.
Re: L'esquerra independentista, un oximoron...
04 mai 2010
Amb tot el respecte per l'autor del post i per els autors dels comentaris que el posen a caldo:
no veig quina utilitat te aquesta 'denuncia' que arriva bastant tard: [ni els indepes deixaran de anar a la seva, ni l'IMC BCN s'enfortira amb aquesta enesima controversia].
Pero cal dir que una cosa tant evident com la propaganda etnocentrica als mitjans altermondialistes ha estat un element clau de zitzania i de confrontacio. De desmovilitzacio i de frustracio. El lema de qualsevol IMC es 'think global, act local' verbigracia: "pensa com fer un mon millor i posa-ho en marxa al teu entorn". Si enlloc d'aixo decideixes que el mon sera millor quan a la peninsula hi hagin 2000 km mes de fronteres, cent mil soldats, burocrates i polis mes -pero, aixo si, amb l'estelada cosida a la butxaca de la jaqueta- i un altre estat amb classes dirigents i embaixades a Europa... i per a conseguir-ho vampiritzes i mires de monopolitzar els mitjans alternatius per fer propaganda d'aquesta monstruositat:( 'apaga y vamonos!')
I per altra banda, tanmateix que per esser 'catala' nomes cal sentir-se par d'aquesta entelequia i afirmar-se com a tal, per esser anarquista no n'hi ha prou amb definirse com a tal: es com dir 'soc catedratic de fisica' o 'prestidigitador' o 'abat de Monserrat' o 'pilot d'aviacio'... per esser-ho, hauries de demostrar-ho.
I els pocs anarcos i anarcas que he conegut a la meva vida, cap ni un s'en reclamava com a tal!
Bona nit a tothom... i salut per a tots!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
04 mai 2010
"think global, act local".

Això és el que fa l'EI. Qui més sinó ells té implantació als pobles?

Un altre tema és que hagin de fer-se mirar el tema de la perspectiva internacional va més enllà de les altres nacions oprimides per estats aliens a la pròpia cultura, Cuba, Venezuela i l'internacionalisme més "clàssic" i que cal posar en el punt de mira i els anàlisis els colegues del FMI, l'OMC i companyia...

Però bé, ningú és perfecte.

Per cert, a qui li interessa més que a ningú aquest tipus de conflictes anarquistes VS ei? Pensa-hi i pensa també en com planteges les coses.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
"Think global, act local" per l'Ei vol dir 'tinc melic i faig servir els media contrainformatius perque hom s'assabenti que tinc melic'... pensem qui en treu profit d'aquesta propaganda etnocentrica xupiguai gratuita. Una pista: comença per 'C' i acaba amb 'U'!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
És preocupant el nivell de les crítiques que darrerament es llencen contra l'EI. No perquè siguin crítiques (benvingudes siguin), sinó pel nivell de raonament que tenen. Si més no això demostra que la feina que fa aquest moviment cada cop arriba i preocupa (en el sentit bo i dolent de la paraula).
Anarco-espanyol, crec que la teva principal crítica: la pertinença familiar d'una part de l'EI a un sector social català de nivell econòmic mitg-alt, a part de ser més que discutible, no té cap raó de ser. Principalment perquè encara que segurament hi ha unes raons sociològiques per a la hipòtesis que fas, la pertinença familiar a un sector social (capitalista o no) no és una decisió pròpia, sinó que ve donada per la reproducció i la transmissió social, cultural i econòmica que en aquest sistema molts cops es dona a nivell familiar. Per tant la teva crítica a on rau? a que unes determinades militants hagin nascut en aquest carrer/barri, familia? a quin estrat social pertanyien les famílies d'en Fidel, de l'Engels, Lenin, el Che, Gramsci, Ferrer i Guàrdia...???? Fas la mateixa crítica als fills de la burgesia que es dediquen a reproduir la seva classe social, és a dir p. ex. fent d'empresaris? Si la teva crítica gira entorn a la poca formació d'alguna militància (fenòmen bastant general al si de tota l'esquerra anticapitalista) i l'adquisició d'una estètica determinada amb els seus clitxés respectius sense que això vagi acompanyat d'una base ideològica forta... aleshores això són figues d'un altre paner, no barregis conceptes... La veritat que amb el teu escrit demostres que aquest darrer problema és més generalitzat del que tu creus, la falta de formació ens afecta a totes i a vegades ens fa treure conclusions errònies i barrejar conceptes independents.

Per altra banda, em fa bastanta gràcia com et despatxes amb una lleugeresa total contra el marxisme (poses els règims marxistes-leninistes, però en aquest cas és el mateix) utilitzant el capitalisme d'estat dels estats del socialisme-real de l'est d'europa... curiosament de la mateixa manera què ho fan els neoliberals, pseudo-intel·ectuals orgànics i socialmedocràtes defensors de l'status quo... sembla que el pensament dominant ha cal·lat més en tu del que et pensaves...
Al final de tot acabes dient que la presència de l'EI als sindicats i a l'àmbit socio-laboral és molt minsa: cert, i què? La meva opinió es que el que et molesta de veritat es que des de l'EI s'hagi apostat per una platejament de classe de l'alliberament nacional... i què per exemple s'estiguin aboocant esforços en aquest àmbit. L'acte del 1er de Maig al matí a Barcelona entre d'altres n'és un bon exemple. Et molesta perquè incideix en les teves contradiccions, que no són altres que les de gran part de l'esquerra històrica del principat (PSUC, Solé i Tura...).
No és acceptable utilitzar argumentacions ad hominem, es a dir extrapolar situacions personals a generalitzacions... que a més a més et serveixen per fer de profeta a posteriori vaticinant que el perico votarà a CIU....

Críticar és enriquidor, sempre hi quan estiguis a acceptar les altres crítiques si són bones i a defensar el que penses en el terreny de les idees i de l'acció quotidiana.

Salut!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
Vine al poble que ja veuràs que pijos que som, tros de merda!!!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
Ets un apàtrida. Un gosset del capital. M'agradaria veure la teva fulla de vida laboral.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
Estimats indys, la pregunta es molt delicada:
si els nazional-socialistes de OSAN-Endavant, Maulets, Cajei, CSC, SEPC, etc tenen 'barra lliure' a l'IMC BCN... per que no tenen els mateixos privilegis els nazional-socialistes del rotllo 'Europa pels europeus' tipus MSR, o els nazionals sindicalistes autogestionaris, tipus 'partit carli' o 'falange autentica'? Quina diferencia? 'catalunya', si? pero 'espanya', no... i 'europa' tampoc? La falacia de 'la patria' es una merda que hauriem de tenir tant superada com la falacia 'religio' o la falacia 'raça' o la falacia 'rei' o la falacia 'marxisme-leninisme' o la falacia 'treball' o la falacia 'diners'!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
En el fons tens raó, el problema és que els anarcos de totes diferents branques existents no difereixen massa del patró que has esmentat. Tots sou una colla de pijos amb consciència de classe, però en definitiva divertimentos burgesos
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
En el fons tens raó, el problema és que els anarcos de totes diferents branques existents no difereixen massa del patró que has esmentat. Tots sou una colla de pijos amb consciència de classe, però en definitiva divertimentos burgesos
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
Tota, a més.

Volia afegir, a mode de curiositat freak, que els carlins no són nacional-sindialistes, són socialistes autogestionaris i federalistes. Bé, la branca molona, la de Carlos Hugo. I a mi no em faria res que apareixessin per aquí.
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
05 mai 2010
Doncs això!

A cascar-la!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
06 mai 2010
lamentable nivell d'agressivitat contra l'EI i, sobretot, lamentable nivell d'anàlisi: en primer lloc, bàsicament estètic (com si els altres MMSS no tinguéssin correlat estètic: moda punk, droga punk, roba punk..i anarquisme? no?); i, després, de l'anàlisi estrictament polític. Si algú no diferencia l'Esquerra Independentista de l'MSR vol dir que té un nivell d'anàlisi de manual barat de l'anarquisme (un patriota un idiota, etc.; res a veure amb complexitats de Bakunin a Polònia). I, sobretot, si no els distingueix, és q el seu nivell d'anàlisi és estrictament teòrica-normatiu-filosòfic, i q no ha estat mai a cap manifestació contre el 12 d'octubre, contra el PxC, a l' 1 de maig, o defensant el dret d'abortar...a la praxis real, si no ets capaç de veure'n la diferència, doncs, saps què: felicitats!
Re: L'esquerra independentista, una moda burgesa més.
07 mai 2010
En la part que dius que ets espanyol hi estic d'acord (entenguis espanyol com a sinònim d'espanyolista, ni que sigui de manera subliminal; en la part que l'autor es reclama com un anarquista no hi puc estar d'acord
Sindicat Terrassa