Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
[LaHaine] Crònica de la manifestació de l' 1 de Maig anticapitalista
02 mai 2010
Ahir, 1 de maig de 2010, dia de la treballadora, les forces “d'ordre” de l'Estat van intentar controlar, reprimir i finiquitar un dia combatiu com hauria de ser l'1 de Maig. Després d'una manifestació amb més de 2000 persones, i arrel de la impotència que l'okupació de l'Hotel Mandarin Oriental els va produir, els mossos d'esquadra van fer un desplegament per tot el centre de Barcelona amb més de 60 efectius mòbils que van estar identificant les vianants i intentant detencions.
1maig1.jpg
1maig2.jpg
1maig3.jpg
17:30 A Via Laietana, davant de Foment, es concentren al voltant de 350 persones, mentre tres furgones de mossos d'esquadra vigilen i es desplega un dispositiu de Bcneta per a llevar totes les possibles pintades o cartells.

18:00 Hi ha prop de 1000 persones al lloc de trobada i van configurant-se diferents blocs sota el lema unitari: Contra les retallades socials, cap a la Vaga General. Ja han arribat els cotxes i les motos de la policia urbana.

18:10 S'inicia la manifestació per Via Laietana cap a la plaça Urquinaona, però abans es fa una parada al Palau de la Música, rodejant-lo. Passant per la plaça de Lluís Millet i recordant en les consignes de moltes manifestants que “falten les preses”. Mentre els polítics corruptes (vaja els que han pillao con el carrito de l'helao) com el señor Millet gaudeixen de la seva llibertat i les seves vides d'opulència.

18:30 S'arriba a la Ronda Sant Pere, durant tot el recorregut s'han estat fent pintades contra el capitalisme i els Estats. Mentre s'arriba a Passeig de Gràcia es preparen més efectius de mossos que es col·loquen estratègicament davant i darrera de la manifestació, des del principi també els acompanyen un mínim de quatre ambulàncies.
Es crida contra la crisis, el capitalisme i els estats. També s'estan recordant les preses i no fallen els comentaris contra l'Esglèsia i el seu “amor per la infància”.

19:15 La manifestació ja està plenament dins de Passeig de Gràcia, mentre les turistes, les vertaderes terroristes del capital, fan fotografies al folklore barceloní. Les manifestants paren per a escoltar el manifest que ataca el posicionament del poder polític espanyol i català, els sindicats grocs. Es troba a faltar un gruix més gran de gent donat la situació de “crisi” que es viu. L'atur ens ofega i la precarietat ha tret la seva cara més dura.

19:25 Es desconvoca la manifestació mentre sona una traca valenciana davant de la borsa, que està envoltada per furgones i valles que encerclen l'edifici, minuts després un grup de manifestants ha cremat un bitllet gegant de 500 euros. Un símbol de la crema del capitalisme.

Segons després les manifestants han okupat l'hotel de luxe Mandarin Oriental situat en ple Passeig de Gràcia, símbol, com d'altres hotels i edificis, de l'opulència burgesa i capitalista, i sens dubte un atreviment contra la classe treballadora. Centenars d'anticapitalistes han cridat contra el sistema capitalista, patriarcal i opressor.
Mentre, la policia, en una maniobra ràpida s'ha situat envoltant l'hotel i han entrat. Mentre les manifestants que quedaven concentrades fora de l'hotel cridaven contra els mossos d'esquadra i les policia en general.

20:00 Les manifestants de l'hotel han sortit mentre els mossos els feien un passadís, no s'estan mai de mostrar la seva prepotència, ni tant sols quan perden.

Mentre les manifestants marxaven de Passeig de Gràcia, els mossos d'esquadra han aprofitat per a dividir grups i perseguir-los, situant-se estratègicament en punts on han pogut identificar a vianants sota el criteri de la seva estètica. S'ha detingut un noi (que a hores d'ara ja està fóra).

La ràbia ha de créixer ...
Feliç 1 de Maig

LAHAINE BCN


La nostra web segueix tenint el servidor caigut, esperem poder arreglar-ho aviat.
Www.lahaine.org
Mira també:
http://www.lahaine.org
http://www.lahaine.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [LaHaine] Crònica de la manifestació de l' 1 de Maig anticapitalista
02 mai 2010
Dues coses;

1.- Dubto molt que les turistes siguin "les vertaderes terroristes del capital" crec que hem de saber diferenciar l'enemic si volem lluitar eficaçment. El capital terrorista son els empresaris, la banca, en general els explotadors.

2.- Em sembla que cada cop está més clar que és necessari unificar les manifestacions de l'1 de maig. Així no es va enlloc. La manifestació alternativa deuria ser un bloc alternatiu a la manifestació sindical tradicional. Sería més productiu per la lluita, s'arribaria amb el missatge a més gent i es donaria una imatge unitària i potent del primer de maig.
Re: [LaHaine] Crònica de la manifestació de l' 1 de Maig anticapitalista
03 mai 2010
Je, je, je...
O sea, que los que miraban desde la arquitectura megalómana de los balcones del hotel, no son terroristas, no son capitalistas, no son turistas.... Y que la mani alternativa debería de ser un "bloc" en la mani sindical traidicional-miente traidora.
O sea, que así no vamos a ninguna parte y con la manifestación traidicional ¿a dónde vamos?. ¿Te lo explico, o me lo cuentas?. Los traidicionales, sois parte de toda esta corrupción generalizada que llamáis ¿crisis?. Pero si nunca os ha ido mejor. Si tenéis el trabajo basura y precario a vuestro alcance de capitalistas explotadores. Pero si estáis en gran parte de los departamentos de selección de personal de las empresas. Pero si sois los que habéis negociado la desaparición del sindicalismo combativo. Pero si sois los que vendéis al peor postor a lxs trabajadorxs. Pero si coméis en la misma mesa que gobierno y patronal... ¿A quién váis a engañar ya...?. Vuestro chollo sindicalero se os está acabando, ¿sin derechos, quién necesita sindicatos?. Ahora ya os tenéis que dedicar exclusivamente a la empresa, y además, sin horas sindicales y nadie que os compre viajes, viviendas, seguros..., que suerte que os quedan los porcentajes que os lleváis de los fondos de pensiones...
Re: [LaHaine] Crònica de la manifestació de l' 1 de Maig anticapitalista
03 mai 2010
pot ser seria millor de cara a la mani groga, en recordo algun cas als anys 80 i els fot molt nerviosos, aturem els burocrates sindicals aliats del capital.
salut
Re: [LaHaine] Crònica de la manifestació de l' 1 de Maig anticapitalista
03 mai 2010
per a comunista...fes-te mirar això que dius...de veritat, si realment penses això tens una falta de coherència política que fa por!!!
Sindicat Terrassa