Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CGT ha sortit de nou al carrer aquest 1r de Maig a diferents ciutats de Catalunya
02 mai 2010
Contra la crisi, l’atur, la precarietat, la reforma laboral, les retallades socials,… és necessària una vaga general.
Tarragona 18.JPG
Tarragona 20.JPG
Tarragona 5.JPG
Aquest 1r de Maig de 2010 la CGT de Catalunya va convocar, en solitari o conjuntament amb altres col·lectius i organitzacions, diversos actes i mobilitzacions, a Barcelona, Tarragona, Vilanova i la Geltrú, Lleida, Girona i Terrassa.

Hem sortit de nou al carrer per a dir que ja n’hi ha prou, per reclamar que la crisi l’han de pagar els que l’han creat, per denunciar que les crisis són inherents al capitalisme, un sistema que està fent aigües per tot arreu.

Hem sortit al carrer per cridar ben alt que ja n’hi ha prou d’atur, de precarietat, d’exclusió social, d’Expedients de Regulació d’Ocupació, d’acomiadaments, de tancament d’empreses, de desnonaments, de racisme, i que cada dia és més necessària la convocatòria d’una vaga general, com a objectiu d’un treball conjunt amb altres sindicats combatius i els moviments socials anticapitalistes.

Aquest 1 de Maig també ha estat l’inici d’un seguit de concentracions i mobilitzacions que tindran lloc a diferents ciutats de Catalunya (i de l’Estat espanyol) en el marc de les Marxes a Madrid contra la crisi, accions que culminaran el 16 de maig a Madrid on confluiran amb la manifestació que tindrà lloc contra la Unió Europea amb motiu de la trobada de líders polítics europeus i llatinoamericans, manifestació convocada pels moviments socials i el sindicalisme combatiu.

Barcelona

Unes 750 persones van participar en la manifestació convocada al matí en solitari per la CGT, una manifestació que va seguir el recorregut habitual dels últims anys, animada per una batucada i el grup Vapor Nou Jazz, per acabar a les escales de la seu central de Correos on es van portar a terme diverses intervencions de representants del metall, Correos, sector aeri, Roca, Ficotriad, el grup de suport a l’Alfonso, la FL de Barcelona,…

Per altra banda, una representant de la CGT va participar en una xerrada sobre la vaga general en el marc de les activitats organitzades per l’Esquerra Independentista a la Rambla del Raval.

Finalment, remarcar que per la tarda, diversos milers de persones van participar en la manifestació del 1r de Maig alternatiu, després de la qual es va portar a terme l’ocupació simbòlica de l’hotel de luxe Mandarín Continental, acció que va acabar amb algunes persones identificades i dos detinguts.

Tarragona

Més de 300 persones van participar en la manifestació convocada per CGT, IAC, CoBas, l’Esquerra Independentista del Camp, l’Ateneu Llibertari Alomà i diversos col·lectius, en el transcurs de la qual es van portar a terme accions en oficines bancàries, desplegament de pancartes i un acte final davant l’Ajuntament amb diverses intervencions, entre elles la del secretari general de la CGT de Catalunya. Destacable representació d’un espai llibertari i anarcosindicalista dins la manifestació amb més de 100 persones. Remarcar també la presència en la manifestació de treballadors de l’empresa Pol (Baix Penedès) en lluita contra el seu tancament.

Com a complement de la manifestació de l’1 de maig també s’està portant a terme a Tarragona i Reus un ampli programa de xerrades, debats i projeccions.

Lleida

Unes 150 persones van participar en la manifestació convocada per la CGT i diversos col·lectius anticapitalistes, recorrent el centre de la ciutat fins acabar a la Subdelegació del Govern.

Girona

Unes 150 participants en la manifestació convocada per CGT, IAC i COS. Abans s’havia portat a terme a la Rambla de la Llibertat una Mostra de suport dels col.lectius de treballadores i treballadors en lluita contra la crisis capitalista, cooperatives solidàries i sindicats de classe. En l’acte final va intervindre, entre altres, el secretari d’acció social de la CGT de Catalunya.

Vilanova i la Geltrú

Una vuitantena de persones van participar en la manifestació convocada per l’Assemblea pels Drets Socials amb el lema "Per treball i justícia social, lluita i dignitat!”. En aquesta assemblea hi participa la CGT conjuntament amb altres col·lectius socials i organitzacions sindicals. Com a acte previ, el 29 d’abril es va fer un debat sobre la crisi i les seves conseqüències a la comarca, en el qual va participar el secretari d’acció sindical de la CGT de Catalunya.

Terrassa

Unes 125 persones, moltes joves, emigrades, aturades o precàries, i amb destacada presència de CGT, van participar en la manifestació contra la crisi convocada a Ca N’Anglada per l’Assemblea Popular de Terrassa, que aglutina a la major part de les organitzacions anticapitalistes de la ciutat, entre elles la CGT. La manifestació va transcórrer per un barri obrer especialment castigat per l’atur i l’exclusió social) i va acabar a la seu de la CECOT, patronal catalana que te una forta presència a la ciutat vallesana.

>>> Veure galeria fotogràfica al web de la CGT de Catalunya:

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article3877

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat