Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Comunicat de valoració del Comitè Local davant la Vaga i Marxa del 28 d’abril
01 mai 2010
marxa 28a.jpg
El Comitè Local de Suport a la Marxa, col.lectiu convocant (conjuntament amb sindicats d’estudiants de professorat i organitzacions englobats a la Trobada de Lluites per l’educació) de la vaga i marxa del 28 d’abril, agraeix al professorat, als estudiants i als pares i mares, la seva participació en la vaga i mobilització.

El 28 d’abril, dia de convocatòria de vaga local d’institus on tots els instituts s’han vist afectats en gran mesura per la convocatòria de vaga 6 dels 8 centres d’educació secundaria (IES Ramón Berenguer, IES Puig Castellar, IES Numància, IES Les Vinyes, IES La bastida, IES El torrent de les Bruixes) s’han vist paralitzats completament a partir de les 11h del matí. I els altres dos han vist afectada altament la seva practica rutinària. Una valoració positiva, veient el poder local de convocatòria i de com s’ha paralitzat l’activitat lectiva, per fomentar la marxa reivindicativa de dos quarts de dotze.
Així mateix, més de 3 centenars de persones han marxat 12 kilòmetres des de Santa Coloma de Gramenet (Pl.Vila) fins a Barcelona (Pl. Universitat), un trajecte llarg per tornar a posar de manifest davant la societat catalana la defensa de l’ensenyament públic i la denuncia de les múltiples agressions per part d’aquest govern, autoanomenat falsament d’esquerres. D’aquesta manera i de forma contundent s’ha exigit la dimissió dels dos inoperants consellers d’educació i d’universitats, senyor Maragall i senyor Huguet, que pretén introduir canvis antidemocràtics i jeràrquics en l’organització del treball i de la gestió en els centres públics, en vistes a una futura gestió privada.
El Comitè Local, entén que tan sols la radicalització dels sector contraris aquestes politiques, així com les mobilitzacions al carrer, i la externalitzacío del conflicte a totes les capes de la societat i vida pública són la solució a les agressions continues i injustificades d’aquest mal govern cap al nostre ensenyament públic, columna vertebral de tota societat.
El Comitè Local valora molt positivament la unitat de tots els sector afectats assolida en aquest procés i reclama que tots els agents dediquen el màxim de l’esforç per crear un contrapoder real al nostre país a nivell educatiu que serveixi d’instrument bàsic per nosaltres i per la societat.

Pas a pas, cap a la Vaga General.

Comitè Local de Suport a la Marxa
Mira també:
http://lskrida.wordpress.com/2010/04/29/fotografies-marxa-per-lensenyament/
http://www.youtube.com/watch?v=d15D-JfDbrs&feature=player_embedded

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de valoració del Comitè Local davant la Vaga i Marxa del 28 d’abril
01 mai 2010
el de santako, como markan liniea
Sindicato Sindicat