Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
1Maig EIB - Contra l’atur i les retallades socials. Solidaritat i consciència de classe.
28 abr 2010
l'Esquerra Independentista del Barcelonès convoquem a tothom a participar dels actes del 1er de Maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora. Per això hem preparat activitats per a tot el dia: #file_1#
1maig_eib_1.jpg
1maig_eib_2.jpg
Activitats a l'Espai 1 de Maig - Rambla del Raval

Paradetes - Tallers -Exposicions - Concurs de Fotografia

10 H - Esmorzar

12 H - Xerrada Cap a la Vaga General (COS, COBAS, IAC i CGT)

14 H - Dinar Popular

15 H - Cantautor Josep Romeu

16 H - Acte Polític

17.30 H - Manifestació Plaça Catedral
#file_2#
Contra l’atur i les retallades socials. Solidaritat i consciència de classe

Després de més de 2 anys d’agreujament de la crisi capitalista, i de promeses de reestructuració del sistema financer per tal d’evitar els abusos del neoliberalisme, tot ha quedat en no res i la crisi només està servint perquè avancin de manera radical les receptes econòmiques i laborals contra la classe treballadora. Durant anys els treballadors hem fet un sacrifici forçat en nom de la competitivitat. L’austeritat a que ens han abocat els diferents pactes entre el govern, la patronal i els sindicats ha contrastat amb l’opulència dels beneficis empresarials i els sous dels executius. Si algú tenia dubtes sobre la naturalesa de les coses, aquesta s’ha aclarit amb la crisi. I són precisament els treballadors qui en paguen el preu en forma d’atur i precarietat. Davant del xantatge de la patronal amenaçant amb tancaments i deslocalitzacions, el govern premia el robatori i l’especulació amb promeses de desregularització del mercat de treball, facilitant els acomiadaments, congelant salaris i augmentant la precarietat en tots els àmbits laborals i econòmics.

Per la seva part, els sindicats pactistes i sotmesos a la patronal, segueixen buscant un pacte social que reverteixi en una reforma laboral que vendran com el menor dels mals possibles i suposarà un nou fort revés per a la classe treballadora, mentre ells comptaran els seus nous ingressos per cursos de formació i les noves poltrones aconseguides per la traïció als sectors populars.

Cal ara més clarament que mai enfrontar-se a la patronal i als sindicats venuts (encapçalats per CCOO i UGT), i demostrar que la classe treballadora va per un altre camí, cal demostrar que sense ells sabem com defensar els nostres interessos. És per aquesta raó que des de les organitzacions de l’esquerra combativa i anticapitalista dels Països Catalans fem una crida als sindicats de classe i les organitzacions revolucionàries a treballar per avançar cap a la vaga general, una vaga general que serveixi d’eina per denunciar la necessitat d’un canvi en el model econòmic i productiu, una vaga general que aturi la reforma laboral que ens preparen i demostri quin és el paper dels sindicats grocs i el seu progressiu aïllament en el moviment obrer.

Per totes aquestes raons, perquè podem, per què no volem pagar al capital les seves pèrdues, perquè és necessari denunciar el paper de les cúpules sindicals que només porten a la vaga quan ja han signant prèviament els acords que condemnen el futur de la classe treballadora, movem-nos cap a la Vaga
General.

Apostem per un sistema econòmic socialista en que es reparteixi el treball i la riquesa en funció de les necessitats i no dels beneficis.

Diguem Prou ! La solució és un canvi de model.Construïm el socialisme !
Mira també:
http://barcelones.esquerra-independentista.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 1Maig EIB - Contra l’atur i les retallades socials. Solidaritat i consciència de classe.
29 abr 2010
Enguany molt currat això de fer coses i tenir un espai propi al matí, allà hi serem!
Sindicat Terrassa