Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
[AJEN-CAJEI]Vídeo sobre les FARC el dijous 29 d'abril
26 abr 2010
El proper dijous 29 d'abril a partir de les 21:30h us convidem al passi de vídeo del documental "FARC-EP: La insurgència del segle XXI" (en versió original en castellà). Com el seu nom indica, el documental explica en què consisteixen les FARC i quins són els seus objectius.
cartellfarc.jpg
És una oportunitat de sentir de primera mà com es justifica la lluita armada al segle XXI a Colòmbia, el país que més diners rep per part d'EUA i on precisament aquest país hi acaba d'instal·lar bases militars per "estabilitzar" la zona. Sempre rebem informació unilateral sobre les FARC (i sobre Chávez, i sobre Cuba...) per tant és una bona oportunitat per deixar-se explicar al principal protagonista del conflicte.
Álvaro Uribe, l'actual president de Colòmbia, ha intentat aturar la distribució d'aquest documental pel seu contingut polític ja que suposa una oportunitat d'explicar-se arreu del món a un grup insurgent que, no oblidem, sorgeix després que el govern i els paramilitars assassinessin a molts membres d'Unión Patriòtica (el partit recollia diversos moviments socials, el partit comunista i les FARC que optaven per la via estríctament democràtica) entre ells el seu cap de llista Jaime Pardo Leal.
Si obviem aquest fet clau, no podrem mai entendre el perquè de les FARC, i si ignorem les col·laboracions de l'Estat i els grups paramilitars de narcotraficants tampoc ens en podrem fer una idea clara.
Mira també:
http://www.joveseixample.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat